Кралицата на Куинс (La Reina de Queens)

Лаура Салинас е нормална колумбийка. Тя е решена да се издигне и си мисли, че нищо и никой не може да я спре. Лаура е от онези хора, които смятат, че знаят всичко, но дълбоко в себе си е най-невинната.

Като журналист, Лаура Салинас вярва в истината. Като жена, тя вярва в любовта. Лаура обича Андрес Веласко и им обещаващо бъдеще, но денят, в който бащата на Андрес – уважаван журналист, заклет враг на наркотрафика и корупцията, е убит, зловеща съдба надвисва над живота на тази двойка.

В деня на погребението на своя баща, Андрес се заклева да отмъсти и обвинява публично Рене Сантаколома за това престъпление – известен наркотрафикант, лидер на страховита организация, без да подозира, че по този начин обрича на гибел годеницата и себе си.

В това време, Лаура, която винаги е харесвала своя свекър като наставник в журналистиката, се посвещава в разследване на това престъпление. Тя се обръща за помощ към Бруно Берокал, стара и забравена любов, който сега се опитва да си я върне. Тя се опитва да се свържи със Сантаколома, защото само той може да каже истината относно мотивите, които се крият зад това престъпление. Лаура открива сред информациите, които се появяват в медиите и от семейството и така събира парчетата, които липсват от този пъзел.

Насред всички обвинения, разследвания, игри на власт, разкрития и заплахи, двойката се забърква в игра, колкото брутална, толкова и необратима. С всеки нов ден се появяват нови оплетени подробности и се появяват все повече нови детайли от този пъзел, който разкрива конспиратори, някои търсят облаги от смъртта на журналиста, други се опитват да избегнат последствията, а всички заедно се опитват да вкарат в капани Лаура и Андрес.

Настоятелността на Лаура води до разкриване на истината. Тя повдига обвинения срещу хора, които подкрепят наркотрафика, но това става причина тя да изгуби работата си. Въпреки всичко, тя продължава да се бори, за да покаже истината и започват да събира мнения от различни мнения, които да докажат думите й. Тя засяга интересите на някои южноамерикански организации. Разкрива корупция и несправедливост.

Тогава, организации, които нямат нищо общо помежду си, но се занимават с едно и също – наркотрафик, корумпиране на политици и екстремистки действия за защита на права, манипулират националното правителство и използват правосъдието в полза на наркобизнеса, решават да обърнат играта и да представят Андрес и Лаура като един от най-опасните престъпници в страната.

Така Лаура в превърната в Кралица на Куинс – изфабрикувана самоличност, която синтезира образа на колумбийския наркотрафикант в САЩ. Лаура Салинас не само е Кралицата – титла, давана на първата дама, занимаваща се с разпространение на кокаин в страната в средата на 80-те години, а по-късно се дава на други наркотрафинакти, но също така показва, че е от квартал Куинс в Ню Йорк, където живеят много колумбийци. Така тя става мразена както в едната, така и в другата страна. Един общ врааг.

Кралицата на Куинс е история, чиято тема засяга всички колумбийци. Една история без лъжи, в която единствената истина е, че Кралицата е изобретение в помощ на мнозина, а Лаура Салинас е виновна само за това, че е прекалено наивна.

Източник: www.caracolinternacional.com