Сянката на другия (La sombra del otro)

Притисната от баща си Дон Клементе, Лорна Мадригал се сгодява за Иван Лаварта – престижен психолог. С него я свързва само благодарност – когато са били деца, той я е спасил по време на пожар, при който е умряла майката на Лорна – Бернардита. Въпреки морални ангажимент, в деня на сватбата решава да не се омъжва за Иван.

Това развитие на нещата разкриват истинските намерения на Иван, който, зад фасадата на сериозен и уверен мъж, крие своите болни страсти на психопат, неспособен да контролира агресията под действието на алкохола.

В живота на Лорна се появява архитекта Мануел де ла Рива – женен мъж, който живее буквално в ада на брака заедно със съпругата си Бетси Коркуера. Тя е невротична и болна жена, която посещава кабинета на Иван, за да се подложи на терапия.

Любовта между Лорна и Мануел расте и става все по-силна, но интригите на Иван пречат на щастието на влюбените... Под влиянието на Иван, Бетси решава да се самоубие, хвърляйки се от балкона на апартамента си. Изплашен, че ще бъде обвинен от полицията заради случилото се със съпругата му, Мануел избягва и се скрива в дома на приятеля си Брайловски. Въпреки всички негови усилия, полицията го открива.

По време на преследването, джипът, с който пътува Мануел се преобръща в дерето и избухва там, но той, тежко ранен и с обезобразено лице, успява да се спаси.

По-късно, Мануел си оперира лицето и започва да се представя за Маркос Белтран, съдружник на Брайловски и който в действителност е починал при катастрофата, докато се е опитвал да спаси Мануел.

Сега, представяйки се за приятеля си, той се завръща, за да докаже, че не той е убил Бетси.

Лорна се омъжва за Иван заради обещание, направено от Дон Клементе. Мануел се изправя срещу двамата си врага: Иван Лаварта и сянката на мъжа, който е бил, също както и Иван се бори ожесточено със „сянката на другия“ за любовта на Лорна.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/La_sombra_del_otro