Свекървата (La suegra)

Новелата разказва историята на Виктория Малдонадо – популярна водеща на talk-show в САШ. Тя е обвинена, че е плаща на гостите си, за да дават фалшива информация в програмата си.

Без добри изгледи за бъдещето в северната страна, тя се връща в родината си в търсене на компанията и топлината на домашното огнище. Тя има идея да живее охолно от компанията за сватбени рокли „Casa Victoria“.

Това, което бившата дива от малкия екран не подозира е, че в нейно отсъствие децата ѝ са докарали компанията до фалит. И като че ли това е малко, а и когато се връща, тя открива, че вечният ѝ любим е станал годеник на най-добрата ѝ приятелка.

В опита да си върне контрола над семейството, Виктория принуждава децата си, техните половинки, внуците и дори кучето, да живеят под един покрив.

Експериментът ѝ да държи здраво всичко в ръцете си, къщата се превръща в бойно поле, като предизвиква множество конфликти и изпадайки в смешни ситуации.

Накрая, всички научават един важен житейски урок: всичко може да се оправи, стига семейството да е обединено

Персонажите:

Виктория Малдонадо

Виктория винаги е била хубава жена със силен характер. За това семейството ѝ я приема като „вещицата от филма“: контролираща, обсебваща, егоистка, авторитарна... и още повече, когато се появява най-неочаквано, за да вкара ред в обикновеното си семейство. Тази жена също така има голямо сърце и не е такава, за каквато всички я приемат. Тя се опитва да си върне истинската любов на живота ѝ – Каличе, без да подозира, че докато е отсъствала, той се е сгодил за най-добрата ѝ приятелка, Беатрис.

Бернардо Бургос

Най-големия син на Виктория и съпруг на Маргарита, с която имат един син, Мемо. Образован, начетен, сериозен, победител и много суетен, защото винаги се води от мисълта „както ще си кажат хората“. Това се засилва, когато баща му умира и той е принуден да поеме управлението на семейната компания. Виктория, обаче, го приема за „загубеняк“, нещо, което съпругата му не може да понася.

Маргарита

Съпруга на Бернардо и семейството за нея е на първо място. Студена, пресметлива и пред целия свят тя е подредена и държи всичко под контрол, поне до появата на свекърва ѝ. Когато майката на съпруга ѝ заживява с тях, двете започват да се карат за щяло и нещяло. За добро или лошо, точно тези постоянни конфликти карат Маргарита да изгуби някои от битките, докато не започва да се променя и не започва да печели обичта на свекървата.

Рене

Зет на Виктория и съпруг на Марсела. Той е убеден, че е по-голям гений от Айнщайн и Нютон, взети заедно. Вярва, че знае всичко, а ако не го знае, си го измисля. Лицемер, манипулатор и хитрец, но е истинската любов за съпругата си. Точно негова идея е докарала семейната компания до фалит. За това трябва да използва най-добрите си оръжия, за да спечели обичта на тъща си, което подбужда една постоянна война между майка и дъщеря.

Марсела Бургос

Единствената дъщеря на Виктория и не е точно любимка. Мечтателка, артистка и дизайнер на сватбените рокли в семейната компания. Вярна, лоялна и почитателка номер 1 на Рене, съпруга ѝ, когото следва във всичко. И ако до сега не са имали семейни проблеми, то е било, защото майка ѝ е била далеч... достатъчно далеч.

Хуан К. Бургос

Най-малкият син на Виктория. Привлекателен, жизнерадостен, женкар, почти гений. Преживява основна промяна, когато се превръща в зрелия член на семейството, когато става годеник на Каролина. Това разгневява майка му, която, въпреки че той ѝ е любимеца, не приема Каролина, защото знае, че не е точно ангел.

Каролина

Снаха на Виктория и мечта за всяка свекърва: красива, елегантна, образована, блестяща, интелигентна и почитателка на здравословния живот. Но зад всички свои качества и лице „не бях аз“, се крият истинските ѝ намерения: да разруши семейство Бургос, а със свекърва като Виктория, целта ѝ е много трудно за осъществяване.

Беатрис

Най-добрата приятелка на Виктория през целия ѝ живот. Красива, кокетна, романтична, добър човек, разбираща, щедра, наивна, със слаб характер. Двете винаги са делили всички: и радости, и неволи, и дори са се влюбили в един и също мъж. Понякога, обаче, любовта е по-голяма от кое да е приятелство. След завръщането на Виктория, Беатрис със зъби и нокти защитава своята връзка.

Каличе

Въпреки всичко, което се е случило, Каличе много добре знае как да се наслаждава на живота: добър приятел, щедър човек и чаровен мъж, но преди много години е изгубил битката за любовта на Виктория, жената на неговия живот. За това, когато тя се връща в страната, отново заблестяват звездите на любовта в очите му, въпреки че Беатрис стои между двамата.

Чучо

Хесус Контрерас Патакива, по-познат като Чучо, е заможен собственик на „La Vaca-ana“. Той е най-добрият приятел на Каличе и един от ухажорите на Виктория. Със скромен произход, той е силен, ескпанзивен, неподправен и с голямо сърце. След като остава вдовец, решава да не се забърква с никоя жена, защото вярва, че всички преследват парите му. Когато се запознава с Виктория, започва да гледа на нещата по различен начин.

Пруденсия

Свекърва на Беатрис, майка на Каличе и повече от всички свекърви, безразсъдна по природа, първо говори, а след това мисли за последствията. Вижда във Виктория заплаха за спокойствието на сина си, но не защото я мрази, а защото го е накарала да страда преди години. За това прави всичко възможно той да се ожени за Беатрис.

Мемо

Внук на Виктория и единствено дете на Бернардо и Маргарита. Типичния неудачник, зубрач, решителен и се облича много консервативно. Заради прекалените грижи на Маргарита, така и не се е научил да се защитава сам и има големи трудности в общуването с другите, преди всичко с момичетата. Мемо се променя напълно, когато се запознава с дъщерята на Чучо, Асусена, която е пълна негова противоположност.

Източник: www.caracolinternacional.com