Тайни намерения (Las secretas intenciones)

Историята разказва за живота на Лариса Карденал – 21-годишна девойка, умна, чувствителна и почитателка на поезията. По-голямата ѝ сестра – Клара, е любимката на майка ѝ. Двете са дъщери на Оливия и Карлос Карденал – виден архитект.

Мигел Анхел Куриел е 19-годишен. Той е брилянтен и симпатичен, син на Хосе Мануел – умел директор, който управлява компаниите на тъст си Оскар, и на Каролина, фриволна и незряла жена. Един от тях пази стара тайна.

Мигел Анхел и Лариса преживяват различни конфликти с близките си, които водят до една особена клиника, ръководена от Д-р Даниел Багер, собственост на семейството на Мигел Анхел.

Д-р Багер работи в клиниката си с Д-р Хилберто Фуентес, мъж без скрупули, който пази в тайна своите незаконни връзки. Там работи и Есперанса – медицинска сестра, която крие ревностно своята любовна тайна.

Антониета Алкантара винаги е живяла в близост до Саграрио, нейната болна майка, към която изпитва дълбока ненавист.

По време на едно пътуване, Антониета се запознава с Карлос Каденал и двамата преживяват една страстна идилия. Накрая, обаче, Карлос решава да скъса с нея като предпочита своя семеен живот.

Това вбесява Антониета, която след смъртта на Саграрио намира убежище в клиниката, където и преди е влизала за лечение и възстановяване.

Случайно, Антониета открива, че Лариса е дъщеря на Карлос и решава да я използва като инструмент за отмъщение заради това, че Карлос я е изоставил. Тя използва всички средства, за да раздели младата жена от нейния любим Мигел Анхел. При все това, малко по малко всички разкриват своите „тайни намерения“.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Las_secretas_intenciones