Пътища на любовта (Las vias del amor)

Перла – младо момиче от провинцията, живее с родителите си – Фидел и Олга, а също така и с брат си Рамон. Работи като сервитьорка в ресторанта на влюбения в нея дон Херонимо. Телоохранителят на дон Херонимо, Елмер, убива годеника на Перла и се заканва да убие и баща й, ако тя не се омъжи за господаря му. Бедното момиче е принудено да се съгласи, без да се съобразява с мнението на баща си, че е против, но Олга и Рамон са във възторг от мисълта, че ще станат богати. Енрике, сина на дон Херонимо, от самото начало е очарован от красотата на своята мащеха и изгаря от ревност.

Габриел е експерт по звукозаписи и през целия си живот е живял в столицата. Много години назад брат му изчезва и Габриел е измъчван от угризения – смята се за виновен за изчезването на брат си. За това той постъпва в семинарията. Но запознанството му със Соня променя живота му и той заминава, твърдо решен да открие брат си.

В едно от пътуванията си до Мексико, Перла се сблъсква с Габриел. Тази среща подсказва на Габриел, че той скоро ще открие брат си. Той завинаги ще запомни думите, които тази непозната му казва.

Сватбата на Перла и дон Херонимо все пак се състои. Но бракът на Перла завършва, защото по времето на сватбеното тържество, някой убива дон Херонимо. Енрике обвинява Фидел за убийството на баща му и бедния болен човек е принуден да бяга в Мексико. Там той се запознава с Лети, която му помага. Лети е успяла предприемачка и тя се оказва любовница на Себастиан, брата на дон Херонимо. Перла се отправя в столицата с най-добрия приятел на баща й - Андрес, за да открие баща си. Но те дори и не подозират, че след тях са тръгнали хора на Енрике и брата на Херонимо.

След многочислени нещастия, Андрес се устройва на работа като музикант в ресторант, в който среща Дифел. Баща и дъщеря са щастливи от срещата. А Перла приема приятелството на Лети. Тя започва работа като кондуктор в метрото, където отново среща Габриел. Приятелството между тях прераства в страстна любов, независимо, че той е сгоден за Сандра. Габриел знае, че Перла обича музиката и той съветва своя приятел Адолфо да наеме на работа Перла като водеща в клуба.

Но това, което приемат като щастлив край, всъщност е начало на преплетените любов, ревност и страдания, които преследват Перла, като разрушават живота й и я водят през лабиринт, от който може да излезе, ако открие своя път на любовта...

Персонажите:

Перла

Скромно младо момиче от Тлакоталпан. Дъщеря на Олга и един непознат мъж, израстнала, вярвайки че Фидел е баща й. Работи в ресторанта на Херонимо Мендоса. Както този богаташ, така и сина му Енрике, се влюбват в нея, но Перла обича Пако, който е убит по поръчка не Херонимо.

Габриел

Инженер. Живее, измъчван от вината си за загубата на брат си, смъртта на баща си и това, че майка му е инвалид. Много е религиозен, искал е да стане свещеник, но се поддава на изкушението с перачката Соня. Живее посветен на това да помага на децата от улицата, в които вижда изгубения си брат.

Адолфо

Млад милионер, собственик на верига дискотеки. Той е добър и справедлив, въпреки вятърничевата си работа. Няма семейство и за него е силен удар да открие вече възрастен, че е бил осиновен от починалите си родители. Спи с Росаура, мислейки я за по-голяма, но истинската му любов е Сандра, въпреки че тя го има само за приятел.

Лети

Вдовица, майка на Естебан и Росаура, която продължава напред благодарение на работта си като продавачка на козметични продукти на уличния пазар. Лети се бори срещу корупцията и обидите, на които са подлагани нейните колеги продавачи и се противопоставя на новия инспектор, който се оказва нейния доведен баща Сеферино, който я изнасилил и от когото тя забременяла, когато била девойка.

Себастиан

Милионер, мафиот, познава добре човешката природа, много интелигентен. Противоречива личност, той е изтънчен, обича изкуството, истински кавалер, но също така е един жесток убиец и много опасен враг. Брат е на дон Херонимо и живее белязън от безнаказаното убийство на баща си, случило се когато били деца.

Сандра

Младо момиче от висшето общество, сладка, изтънчена и образована. Обожава годеника си Габриел, в когото намира нежността и защитата, които е получавала от покойния си баща. Когато Габриел я изоставя, Сандра обезумява и се опитва да се самоубие. Приема приятелството и подкрепата на Адолфо, но не може да отвърне на любовта му. Сандра отрича, че истинската й майка е “сестра” й Лукресия, която я е родила на петнадесет години от градинаря Чуи.

Росаура

Дъщеря е на Лети. На шестнадесет години, Росаура е глезла, обича лукса, мрази училището и ненавижда живота в “средната класа”, който й предоставя майка й. Обожава нощния живот и в една дискотека се запознава с Адолфо, с когото ляга, мислейки, че така ще успее да го ” хване”, но Адолфо се ужасява, разбирайки, че е непълнолетна. Отчаяна да намери пари, Росаура решава да продава тялото си.

Октавио

Привлекателен млад полицай, полубрат на Соня. Бивш годеник на Лолита, с която се разделя, защото тя става проститутка.

Лолита

Красиво шестнадесетгодишно бедно момиче. Мариела я измамва и я прави проститутка. Лолита приема да работи за Мариела, за да спечели пари за лечението на болната си леля. Въпреки че се разделя с Октавио тя продължава да го обича. Любовника й Алберто и помага да се отърве от Мариела и да престане да проституира.

Андрея

Тя е привлекателна млада жена, таен агент на Интерпол. Андрея разследва Себастиан Мендоса и затова се превръща в негова любовница. Влюбена е в Габриел.

Мариела

Жестока жена, която върти бизнес с проституция на малолетни. Работи за Себастиан.

Рикардо

Стар приятел на Себастиан, син на Каталина Валенсия и на Хавиер Лойола-баща. Влюбва се в Лети и й помага, двамата се срещат тайно от Себастиан.

Алберто Бетансос

Възрастен мъж, любовник на Лолита. Отношенията със съпругата му Патрисия са лоши. Той не обръща достатъчно внимание на децата си Педро и Алисия, които го мразят.

Хавиер Лойола-баща

Той е баща на Хавиер Лойола и шеф на Перла. Има син Рикардо от Каталина Валенсия, която му е била любовница.

Хавиер Лойола младши

Той е син на Хавиер Лойола и изневерява на съпругата си Наталия с Алисия. Дъщеря му Моника е съученичка на Алисия.

Росио

Росио е млада и красива жена, приятелка и колежка на Андрея. Влюбва се в Алан, който се оказва гей и тя много страда от това, но по-късно се запознава с Адолфо и двамата се влюбват.

Пабло

Полицай, който охранява Перла и постепенно се влюбва в нея.

Пепе

Малко момче, което помага доброволно на Андрея да залови Мариела, като става едно от децата, които тя експлоатира.

Бруно

Полицай, приятел и партньор на Октавио.

Алисия

Младо и красиво момиче. Тя е дъщеря на Алберто и Патрисия и сестра на Педро. Влюбва се в Октавио.

Хулиан

Приятел на Адолфо и любовник на Патрисия.

Валентина

Прислужница в дома на Габриел.