Лаура и Вирхиния (Laura y Virginia)

Лаура и Вирхиня са сестри, но не се познават, тъй като са били разделени като деца. Лаура е израснала при скромни и бедни хора в едно село близо до брега на морето, докато Вирхиния е израснала в големия град и е отгледана от баща си, един италианец, роден разбойник – Джино Ферари, който никога не се е грижил особено за нея и в настоящия момент се намира в чужбина, където върти незаконни сделки с една французойка – Мишел, енигматична и привлекателна дама, която винаги е в компанията на своя корумпиран и тъмен асистент Бинго.

Вирхиния работи като оператор във фабриката за обувки „Корона“. Там тя се запознава с Фернандо Лухан Кирога, синът на собственика на фабриката. Вирхиния постоянно внимава какво прави той и винаги е готова да направи всичко, за което я помоли младежа, но никога не се е осмелила да му каже нещо, защото е много срамежлива и не се смята за достатъчно привлекателна жена. Освен това, Фернандо е годеник на една красива девойка – Мабел.

От телевизията правят репортаж за фабриката, когато Фернандо се намесва и го прекъсва, защото научава за смъртта на баща си в чужбина. Отговорен за тази смърт е не някой друг, а точно Джино Ферари, бащата на Вирхиния.

Вирхиния се влюбва във Фернандо, но той дори не подозира за нейното съществуване. Тогава тя решава да поддържа постоянна връзка с него по телефона – обажда му се често и му говори хубави неща, а Фернандо е много благодарен на този тайнствен женски глас и пожелава да разбере коя е жената. Вирхиния, обаче, не се осмелява да му каже истината и за да не бъде разкрита, когато е във фабриката, тя се преструва, че има дрезгав глас.

Междувременно, Лаура е напуснала селото и е пристигнала в града. Тя трябва да осигури живота си, разчитайки на своята красота и хитрост, за да го постигне. Въпреки всичко, тя трябва да се примири, започвайки работа като операторка в същата фабрика, в която работи Вирхиния. Там, двете се запознават и стават приятелки.

В същото време, Вирхиния продължава да се обажда на Фернандо и той настоява да се запознаят лично. Накрая, Вирхиния не може повече да отклонява поканите му и е принудена да приеме да се срещнат, но тъй като е много неуверена в себе си, не се осмелява да отиде на срещата и моли Лаура да отиде и да се представи за нея. Лаура, която знае, че ухажорът е милионер, доволна приема предложението на приятелката си и отива да се види с Фернандо. Той остава очарован от красотата на девойката и се влюбва в нея.

Не след дълго, младият мъж открива, че личността на Лаура е различна от това, което е мислел за девойката, докато са разговаряли по телефона. Тази е цинична, интересчийка и без никакви морални задръжки и че след като е била с него, си играе с чувствата на благородния младеж Джуниър.

Фернандо се оказва в много тежко състояние и едва успява да поддържа фабриката на линия, тъй като Джино Ферари и Мишел не спират със своите игрички, с които целят да го разорят, по-специално французойката, която се чувства привлечена от младия бизнесмен.

Фернандо се запознава с Вирхния и като чува гласа ѝ разбира, че тя е девойката, която му се е обаждала. Двамата се сгодяват и са много щастливи, въпреки че със своето злонамерено присъствие цели да ти раздели.

Разследването на убийството на бащата на Фернандо напредва и се разкрива, че една жена е замесена в него. Всичко сочи, че тази жена е дъщеря на Джино Ферари и доказателствата сочат към Вирхиния, въпреки че в действителност е Лаура, която отрича да е дъщеря на Джино, хитро си замълчава и оставя Вирхиния да влезе в затвора, докато тя спечелва Фернандо.

След време, Джино Ферари умира и се доказва невинността на Вирхиния. Тя излиза от затвора, но по същото време Фернандо претърпява катастрофа и остава инвалид. Тогава, Исабел – майката на Фернандо, търси Вирхиния с молба да помогне на сина ѝ. Все още влюбена, Вирхиния се връща при Фернандо и двамата се женят.

По препоръка на лекаря, Фернандо трябва да отиде на по-спокойно място, желателно, извън града. Исабел им предлага да заминат в имение, което принадлежи на семейството и е доста далеч от града.

За нещастие, в това имение, Вирхиния и любимия ѝ Фернандо откриват всичко друго, но не и спокойствие. Мястото е много странно, хората са мрачни, а атмосферата – мистериозна.

Ужасът в имението през нощта е предизвикан от един престъпник и една луда клошарка, а през деня жената стои заключена в мазата.

Верхиния се превръща в жертва на страха и тревогите, докато не пристига Хилма Ферари – сестра на Джино, която има задачата да предадена племенницата си голямо наследство. Хилма отива направо в имението и там среща и Лаура. Тя не може да продължава със своите злини, защото са ѝ открили болест, която се оказва фатална за нея. Преди да умре, Лаура моли за прошка сестра си Вирхиния.

Накрая се разкриват тайните – откриват, че лудата жена е Алейда, истинската майка на Фернандо. Преодолявайки трудните изпитания, накрая Вирхиния и Фернандо могат да бъдат щастливи завинаги... 

Източник: www.network54.com/Forum/223031