Бяло и черно (Lo blanco y lo negro)

Анхел де Кастро е сред най-властните хора в Мексико. Той е женен за Каролина – красива жена, посветена на дома и децата си, които Анхел не сменя за никого, въпреки че това не му пречи да си има жена, с която се среща тайно.

Анхел и Каролина са родители на Алисия, Алма, Армандо и Андрес. Момчетата са на път да се дипломират. Армандо, първородния и любимеца, иска да стане адвокат, а Андрес реализира социални помощи в едно село, където провежда селскостопански експерименти.

Алма е влюбена в Раул, което много се харесва на баща му, Гилермо Алкасар, безусловен приятел на Анхел. Алисия – брилянтна студентка по философия и литература, живее затворена в стаята си, страда от кошмари и странни предчувствия. Баща ѝ уверява професор Роберто Олмедо, че зъл дух е окупирал тялото на Алисия и предизвиква тези кризи на бясна лудост. Роберто се влюбва в Алисия и предлага да ѝ помогне да се справи с тази странна болест.

В същото време, Вероника – красива и амбициозна жена със скромен произход, вярва, че като продава тялото си, може да се превърне в голяма певица, а също така ще може да повиши стандарта си и общественото си положение. Тя се запознава с Армандо и се влюбва в него, въпреки предупрежденията на съдружника ѝ Пепе, който я предупреждава нееднократно, че не бива да се замесва с никого. За Армандо и Вероника е удобно положението никой да не знае какъв е другия и от къде идва, нито да задава въпроси за това.

В историята присъства цяла галерия от второстепенни персонажи с различни характери. Сред тях е Карлос Карвахал – пристрастен играч, който изгубва голямо имение на покер, а имотът преминава в ръцете на Анхел.

Силвио – мистериозен мъж, който се държи като голям самарянин. Той спасява едно дете от смърт, поема под опеката си ням младеж, когото приема като собствен син и помага на селяните на спасят своите посеви. Естебан, Хуан и Самуел – трима мъже, които са се обединили към приключенията на Силвия.

Крийола – стара колежка на Вероника от бордея, се грижи за приятелката ѝ да не се поддава на мъже с нечисти помисли.

В един момент, Анхел се запознава с Вероника и чрез тлъсто предположение, което включва недвижима собственост, я принуждава да забрави за младия си любим, без да подозира никой от двамата, че този младеж е Армандо, сина на Анхел...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Lo_blanco_y_lo_negro