Захаросани кестени, завръщането (Marrón Glacé, el regreso)

В първата част на „Marrón Glacé“, Октавио събужда страстта и завистта между Ванеса и Ваня. И то до такава степен, че Ванеса почти изоставя бъдещия си съпруг Костя пред олтара. Накрая, положението се изяснява и тя се омъжва за гърка, с когото заминава да живее в Атина. В края на първата част, Октавио е прострелян от леля Нина. Всички го смятат за мъртъв...

Ваня не може да скрие, че очаква дете от Октавио. Нейната сестра и д-р Каралакис вече са заминали за Атина. Кло, нейната майка, е затънала отчаяно в една сантиментална връзка с Гонсало и изглежда така, все едно това няма да доведе до никъде.

В момента, в който Ваня се чувства по-самотна от всякога, се запознава с Марко. Той е разбиращ и нежен мъж, който бързо се превръща в неин добър приятели. Но за нещастие, връзката им прераства в нещо повече. Марко, от своя страна, изгражда една приятна връзка с Камила, дъщеря на Ваня...

Пиер ла Фонт – известен майстор-готвач в кухнята на „Захаросаните кестени“, се е установил от шест месеца в Париж, за да опресни своите знания в кулинарията. Съвсем неочаквано, малко преди да се върне в Чили, той среща на улицата Октавио.

След като изненада отшумява, Пиер научава какво се е случило в действителност. Октавио, от своя страна, остава напълно шокиран, когато научава, че е баща на момиченце. През всички години, от пристигането му в Париж, той има сериозна сантиментална връзка с Марго Дервил – чилийка, която от много години живее в този град.

Октавио се завръща в Чили с намерението да получи финансова компенсация за всичко, което е преживял и в същото време, за да отведе дъщеря си, когато се върне в Париж.

Като пристига в Чили, той заварва „Marrón Glacé“ много по-голям, по-елегантен и популярен от преди. По-голяма част от персонала са младежи, които работят, за да могат да плащат образованието си. Сред тях са Франко – студент по агрономия, Поло – по дизайн, Блас – по журналистика, Гладис и Еухения – моден дизайн. Техният живот е изпълнен с борби, любов и веселие...

Това, което е трябвало да бъде просто бизнес-среща с Ваня, се превръща в едно усложнение, защото където е имало огън, остава жар. Проблемът е в това, че Марго Дервил също е пристигнала в Чили, придружавайки Октавио.

Източник: www.emol.com , es.wikipedia.org/wiki/Marrón_Glacé,_el_regreso