Дявол с ангелско сърце (Más sabe el Diablo)

Сред ангели и дяволи, една любов разцъфва и се бори срещу обстоятелствата!

Животът осъжда Анхел заради това, че е поел по грешен път, но неговата най-голяма грешка се състои в това, че се влюбва в една забранена жена... любов, която бележи неговите решения.

Анхел е дете на обстоятелствата, поради което живее в тежко положение от самото си раждане, тъй като Есперанса, неговата майка, се е борила за любовта на баща му, който никога не се е интересувал нито от бебето, нито от бременността и е обърнал гръб, по съвет на майка си. За семейството на Мигел това е бил голям срам, тъй като той се е забъркал с прислужницата в дома и докато Есперанса го е търсила без резултат, накрая е родила на една автобусна спирка в Ню Йорк с помощта на Сандро, единственият човек, който се е трогнал от нейната болка.

Години по-късно, улицата се е превърнала във втори дом за Анхел, където всички го познават като Диабло (Дявола) и заради заниманията му - той е крадец. Въпреки че притежава добро сърце, той се забърква в банда крадци, натрупала опит в големи престъпни деяния, поради което накрая той се оказва в затвора, където се запознава с Мануела.

Мануела е адвокатка и се занимава с неговия случай. Тя успява да го освободи и му дава нова възможност да се изправи без да подозира, че накрая живота и на двамата ще се промени.

След като се запознава с Мануела, Анхел решава да започне отначало, но завръщайки се у дома открива, че майка му има дълг към Леон, шефът на бандата, за която винаги е работил. Той е заплатил медицинските разходи, защото жената се е разболяла, научавайки че сина й е в затвора. Единственият начин, по който Анхел може да върне дълга, е да продължи да работи за него и да участва в обир на милионер.

Без друг избор, той е притиснат да изпълни условията на Леон. Така той замисля план с големи подробности и фалшификации, характерни за неговия маниер на работа. Но съдбата му залага един любовен капан и тази нощ променя живота му завинаги. Анхел дори не подозира, че истинският голям престъпник и глава на операцията е годеникът на Мануела, жената, която е откраднала сърцето му и като отмъщение на живота, той открива, че става дума за мъжа, когото най-много мрази - собственият му баща и убиеца на най-добрия му приятел.

Персонажите:

Мигел Анхел Салвадор - ангел по сърце, дявол по стечение на обстоятелствата

Мигел Анхел е привлекателен, любознателен и много умен, с благородно сърце, но принуден от обстоятелствата да преживява по улиците на Ню Йорк. Анхел живее заедно с майка си, Есперанса, в малък апартамент, където са се нанесли, когато той е бил бебе и благодарение на помощта на Леон. Не познава миналото си и за баща си знае само това, че е изоставил майка си, въпреки че е била бременна, оставяйки я да се оправя сама. Тя решила да го кръсти Анхел, за да избегне спомените за мъжа, който я е накарал да страда. Много малко хора знаят името му, защото от съвсем малък му дават прозвището Дявола заради белите, които е правил в квартала и заради брилянтния начин да намира пари, които да дава на майка си. От съвсем малък е придружавал Есперанса в хотела, в който тя работа и за да запълва времето, той се е посвещавал на рисуването - дейност, която му позволява да забрави реалността и да си мечтае за нови и различни светове. С времето, Анхел е изпълнил много скицници, към които прибягва и сега, когато е пораснал, когато има нужда да избяга от живота си. Анхел е част от квартална банда, която се занимава с кражба на автомобилни огледала, действие, в което той се е превърнал в експерт. От първия момент той е добре приет в групата и благодарение на своята изобретателност и наблюдателност, той се е превърнал в лидер, когото всички следват безусловно до деня, в който поради допусната грешка, той се оказва в затвора. Там, Анхел си дава сметка, че животът му няма истинско бъдеще и че от този момент той трябва да потърси нов посока след като излезе от там. Това, което той не подозира, че Мануела, неговата адвокатка, ще му помогне да изпълни решението си. За нещастие, Анхел установява, че след като излиза на свобода, той не може да изпълни целите си заради майка си и той отново е принуден да краде, за да изплати дълговете й. По време на историята, той е част от банда, която се занимава с мащабни кражби на всякакви стоки, а начело на тази група стои „Железния", най-важния в организацията, когото никой не познава лично, освен Леон. Връзката му с Мануела започва като чисто професионална, но няколко месеца по-късно се превръща в едно приятелство, основано на дистанция и уважение. Съвсем неусетно, тя успява да открадне сърцето му. Излизайки от затвора, Анхел смята, че никога няма я види отново и ще му останат само спомените, но с времето той открива, че Мануела е годеница на „Железния". Но не стига това... той открива, че „Железният" е неговия баща... същият мъж, заради когото майка му е страдала в продължение на 23 години.

Мануела Давила - добро сърце сред ангели и дяволи

Мануела е красива, приятна, обикновена и сладка жена. Тя се е посветила да помага на нуждаещите се и безпомощните като адвокат. Дъщеря на заможно семейство и любимка на баща си Анибал Давила. Тя е адвокат, също като баща си. Дипломирала се е в Ню Йорк. Отваря собствена адвокатска кантора заедно с Орасио Гарсия, съдружник, с когото се е запознала в сградата, в която живее и с когото дели един офис. Познава Мартин от съвсем малка, когато Анибал е помогнал на майка й след смъртта на съпруга й, а Мартин е бил още момче. Постоянната близост между двете семейства сближават двамата млади и накрая те започват сантиментална връзка, сгодяват се, въпреки че обичта, която изпитват, на връзката им липсва страстта и силата на желанието... и Мануела така не опознава истинската любов. Тя се сгодява за Мартин преди осем месеца, убедена, че ще имат една спокойна и сигурна връзка, въпреки че е осъзнала, че по-голямата част от живота си ще бъде сама, тъй като бъдещият й съпруг постоянно работи, а и тя е заета със своята професия. При практикуване на професията си, тя се превръща в защитница на Анхел, с когото малко по малко се сближават и тя открива чувства, които никога не е познавала. Младежът събужда нейния интерес, тъй като е очарователен, изпълнен с нежност и тайни, всичко онова, което липсва на годеника. Това я кара да се усъмни в правилността на решението си да се омъжи. Когато тя разговаря с Анхел за своето решение, той се отдалечава от нея и живота й, поради което накрая тя се омъжва за Мартин като реакция на нейното огорчение. Това, което Мануела не знае, е че мъжът, когото истински обича, е заминал далеч, за да я предпази, тъй като принадлежи на една престъпна група, начело на която стои като анонимен лидер нейния годеник. Дори в най-лошите си кошмари Мануела не си е представяла какъв е мъжа, с когото ляга всяка нощ.

Мартин Асеро - дявол на външен вид и сърце от желязо

От дете той е бил мързелив и безотговорен, типичен разглезен син на мама, която прекалено много го е защитавала. Мартин винаги се е смятал за прекалено добър и над всичко, за да се унижава да спазва правилата на преподавателите или представителите на властта. След смъртта на баща му, животът му, изпълнен с лукс и удобства се срива и той заживява в новата реалност, която е изпълнена с безкрайни дългове, които баща му е оставил неплатени. Грасиела, майка му, е принудена да се обърне за помощ към далечен братовчед на съпруга й и кръстник на сина й, за да продължи да живее с удобствата, които е свикнала. Неговата помощ дава възможност на Мартин да замине за САЩ, където трябва да учи и да използва всичките си умения, за да се издигне в компанията, която се управлява от бащата на Мануела. Той прави всичко това, за да докаже, че е достоен да стане приемник на президента на компанията. Като връх на своя успех, той се сгодява с Мануела, дъщерята на Анибал. Зад фасадата на голям бизнесмен, Анибал не подозира, че истинския свят на Мартин, бъдещия му зет, е тъмен и той се възползва от компанията му, за да прикрива своя незаконен бизнес, свързан с големи кражби, които се осъществяват от неговите опитни крадци от престъпната група, чийто лидер е и които го познават като „Железния". Мартин постига всичко, което иска, благодарение на своята фалшива любезност и симпатия. От юноша е успявал да вкара всяка жена, която иска, в леглото си, включително и Есперанса, скромна прислужница в дома му, от която има син, с когото се запознава след години. Мартин никога не се е влюбвал и винаги е използвал жените за собствените си сексуални и финансови цели. Това важи и за Мануела, в която той вижда символ на богатство и власт. Но животът ще му изиграе лоша шега и ще го срещне с жена, която ще завърти главата му - Марина. Това, което Мартин не си представя че, че всичките му грехове от миналото ще се съберат и ще се появят, изправяйки го на прага на самоубийство.

Леон Белтран - тайна на властта в бъдеще с черна душа

Истински лъв на тайни и забулени сделки, тъй като живее благодарение на престъпни и незаконни дела. Кражби, присвоявания и мошеничества - това са единствените средства, които той познава като начин за печелене на пари. Той е основал банда от крадци преди 25 години, още преди началото на историята. С годините, групата, която е започнала като банда, се е превърнала в престъпна група, позната с мащабните си кражби на различни стоки, които се пласират в Латинска Америка. Леон е самотен и почти алкохолик. Собственик на бар „La Cueva" - кварталната кръчма, където група жени танцуват разголени, за да привличат клиенти. Смелостта и уменията в бизнеса са го превърнали в Кръстника и той успява да прави услуги на всички, които му се отплащат щедро. Като братовчед на Сандро, той се запознава с Есперанса и Анхел, когото превръща в един от най-добрите си мъже.

Вирхиния Давила - самотна душа, жадуваща любов

Жена със силен и внушителен характер. По-голяма сестра на Мануела и нейна пълна противоположност в начина на живот и мнението на околните за нея. Тя не е от жените, които обичат да привличат вниманието. Тя притежава естествена красота, която се забелязва, въпреки че тя не обича да се гримира и почти не използва бижута. Не е толкова красива като сестра си, нито е толкова забавна или разговорчива. От малка винаги се е стремила да привлече вниманието на баща си и се е опитвала да бъде сина, който Анибал никога не е имал. Винаги се е интересувала от семейните дела и е учила бизнес администрация, тъй като е искала да започне работа в една от компаниите на баща си. Тя си проправя пътя с много усилия, а Анибал й възлага работа с по-малка важност. Но тя не се отказва и се бори, за да успее и за да докаже на баща си своите способности, докато не постига висок пост в компаниите. Но за да постигне професионален успех, тя е зарязала личния си живот и сега Вирхиния е самотна жена, без любов и само работата й помага да забрави за своята самота. Съобщението за болестта на баща й й вдъхва надеждата, че тя ще поеме управлението на компанията, но остава изненадана, когато Анибал съобщава, че ще отстъпи поста на президент на онзи, който докаже, че е способен да развива компанията. Вирхиния започва да си съперничи с Мартин, един от конкурентите й, на когото няма никакво доверие, защото знае, че крие нещо и подозира нещо непочтено зад изкачването му в йерархията на компанията. Отношенията й с Мануела са студени, но преди са били приятелки и много близки. Без да подозира, открива любовта с мъж, за когото най-малко е подозирала: Джими Кардона - детектив, който разследва кражби в семейството й и виновника за радикалната промяна на живота й.

Джими Кардона - любовта, белязала желанието за отмъщение

Полицай и детектив по убеждение и като семейно наследство, тъй като винаги се е възхищавал на баща си, когото е превърнал в свой идол до така степен, че тръгва по неговите стъпки и се посвещава на същата професия. Син на Хайме Кардона - детектив, който е на път да се оттегли от работата си, на която е посветил целия си живот. Джими обожава баща си и винаги го е приемал за герой. Един ден, малко преди баща му да се оттегли официално от работата си, в полицията постъпва съобщение за кражба на 3 милиона долара под формата на скъпоценности по време на благотворително събитие и Джими и Хайме са назначени да се заемат със случая. Накрая, между оперативните работници и престъпниците започва престрелка, при която умира Хайме. Болката от смъртта на баща му подтиква Джими да се закълне, че ще разбие престъпната организация. Това, което не влиза в плановете му, е любовта, която открива след като се запознава с Вирхиния - жена, която открадва сърцето му и която е замесена по някакъв начин с обекта на полицейско разследване - Анхел Салвадор.

Източник: msnlatino.telemundo.com