Лекари – линия на живота (Médicos, línea de vida)

Институтът по медицински специалности е един от най-престижните и най-натоварените болници в страната заради количеството спешни случаи, които приемат и защото в него работят най-опитните умове в различни области на медицината.

Историята започва, когато по време на прием на спешен случай, Д-р Лара – директорката на института, отказва да приеме пациент. Това решение е началото на поредица от съдбовни събития, в резултат на които пациентът умира, а един от близките му решава да отмъсти на директорката.

Изправени са пред необходимостта от нов директор, а най-добрият кандидат е Д-р Госало Олмедо – известен неврохирург, който е отдал живота си да осигурява нужното лечение на хората в нужда. Изборът на Гонсало не допада на Д-р Рене Кастийо – административен директор на института, тъй като той иска само да извлича изгода за себе си чрез тъмни сделки с доставчици и лаборатории, наред с други действия на корупция.

Когато Гонсало поема дирекцията, се разкриват лоши практики и нередности при управлението, което дава да се разбере, че институтът е много по-зле, отколкото се е мислело. Вместо да се откаже, той предлага да работи упорито със своя екип от специалисти, за да наложат един процес на успешно лекуване.

Неговата дясна ръка в този процес е Д-р Рехина Виясеньор – страстен хирург, специалист по спешни случаи. Гонсало я определя за шеф на спешната помощ. Рехина приема без да подозира за последствията, което това ще доведе в нейния брак. Това води до най-голямото любовно разочарование в живота ѝ и я кара да се затвори напълно за любовта.

Освен на Рехина, Гонсало разчита и на: Давид – друг компетентен хирург, който зад грубата си външност крие голямо сърце; Артуро – благороден хирург и очарователен мъж, който живее, за да помага на пациентите си; Рафаел – млад чаровник, специализирал в анестезиологията, чията слабост е да прекарва свободното си време с жени; Синтия – травматолог със силен и решителен характер; Луис – кардиологът на болницата, известен в своята област; и Д-р Ана Кабайеро – отговорник за външната консултация, всеотдайна и с твърд характер.

Заедно да работят като екип, приемат най-сложните случаи и при условия, които не са точно идеални. Освен това, разчитат на помощта на четирима първокурсници, с различни характери, но всички отдадени на професията.

Всички те са решени да подкрепят усилията на Гонсало, за да се грижат за пациентите си, да разрешават сложни случаи и въпреки че те страдат в личния си живот, са най-добрите, когато става дума за спасяване на човешки животи.

Източник: https://www.lasestrellas.tv/ , https://notinovelas.com/ , https://peopleenespanol.com/