Метаморфози (Metamorphoses)

През 1917 година, по време на Руската революция, три много скъпи бижута изчезват по тайнствен начин... През 2004 година, едно от тях се появява и е собственост на Сирсе Сиприатис – една от собствениците на „Metamorphoses“, клиника за естетична и пластична хирургия. Лия – незаконната дъщеря на основателя на клиниката, крие детайли около живота си и този на двете си полу-сестри – Сирсе и Диана.

Сирсе се омъжва за Такаши Мифуме – член на Язука, ужасяваща японска мафия. По време на медения си месец те заминават за Япония и след това, при пристигането им съпругът ѝ я принуждава да оперира един от шефовете на криминалната организация и да му промени лицето. С помощта на Мифуне, избягва за Бразилия и в багажа ѝ, без дори да подозира, е скрито едно мистериозно бижу.

Още с пристигането си е преследвана от престъпници и претърпява автомобилна катастрофа със сестра си Лия. Лия умира по време на трагичната катастрофа и Сирсе заема нейното място. Сирсе се подлага на промяна на лицето и приема чертите на Лия, оперирана от сестра ѝ Диана. В момента, в който Лия издъхва, Сирсе изпада под влияние на упойката, а след операцията се събужда с ново лице.

Сирсе трябва да живее с идентичността и лицето на по-малката си сестра и по този начин да мами всички, които обича. Японската мафия продължава да преследва бижуто, което по време на катастрофата изчезва... и преминава през ръцете на много хора, предизвиквайки безмилостно преследване на мафията, които искат да придобият желания предмет.

В историята се появява детектив Маркос Вентура, който е натоварен със задачата да разследва изчезването на бижуто.

Източник: www.metamorphoses.com.br