Метастази (Metástasis)

Целият свят е добър, до доказване на противното...

До къде си способен да стигнеш заради семейството си?!

Сериалът проследява стъпките на бившия следовател химик Уолтър Бланко. Докато води часове, макар и неохотно, в частно училище в Богота, му поставят диагноза рак и му определят най-много две години живот. Скривайки лошата новина от съпругата си Сиело и от сина си Уолтър мл., който е инвалид, той си обещава да направи всичко възможно, за да осигури бъдещето на семейството си.

Мотивиран от разпадането на местен картел, благодарение на баджанака му – Енри Наваро, агент от отдела за борба с наркотиците, Уолтър създава своя собствена мобилна лаборатория за амфетамини и привлича като съдружник бивш свой ученик – Хосе Мигел Росас.

След като убива няколко отмъстително настроени наркотрафиканти и разказва на Сиело за своята болест, Уплтър се впуска във вълнуващо трансформиране от семеен мъж, който се опитва да се справи с трудностите, в безмилостен конкурент в подземния свят на престъпниците, един химик-фармацевт, който се нарича Хейсенберг.

Кухнята за „мета“ от висока проба, от която да печели достатъчно, за да плаща за лечението си, поставя Уолтър и Хосе в центъра на вихрушка от убийства и хаос.

В същото време, Сиело споделя със сестра си своите подозрения, че съпругът ѝ ѝ изневерява. Сиело се сблъсква с голяма изненада – неочаквана бременност. Поради тежкото финансово положение на семейството, тя е принудена да поиска работа от последния си шеф, когото е заплашила да осъди за сексуален тормоз.

Вероятността да остави семейството си на улицата подтиква Уолтър да затъне още по-дълбоко в опасния свят на незаконните сделки. Но той няма друг избор и така постава в опасност както своя, така и живота на Хосе.

Когато Сиело разкрива неговите занимания и настоява за развод, Уолтър решава да се откаже от бизнеса, за да спаси брака си. Въпреки това се поддава на изкушението да се върне към незаконната си дейност, залагайки на последна игра – незабелязано да използва своята собствена смърт като отмъщение заради участие в убийството на стар клиент.

Случва се нещо още по-лошо – Енри не се отказва от преследването на Хейсенберг, като затяга по-силно примката около Уолтър. Той планира удар, с който да сложи край на картела.

Уолтър удвоява усилията си да осигури бъдещето на семейството си. Той преминава границите с картела като в същото време се опитва да бъде на крачка пред властите. Прави опит да се измъкне от личното разследване, което води баджанака му Енри.

Арестът на един уличен продавач на наркотици отвежда Уолтър и Хосе при един адвокат със съмнителна репутация – Саул. Той ги представя на Густаво, собственик на местен ресторант, в чието подземие е изградил лаборатория за „мета“. Когато отношенията им се влошават, Ултър се чуди дали да участва в убийството на химик, който е подготвен да ги замести.

Бракът на Уолтър се разпада заради финансови проблеми и неодобрението на съпругата му с незаконните му дела, а и тя самата има връзка с шефа си, който на свой ред също си има свои проблеми с данъчните. Тогава Уолтър изпраща Хосе да убие Густаво преди да пострадат от последиците от противопоставянето им на картел от Мексико. Когато Хосе отказва предложението, неволно става пионка в план, изготвен от Густаво и негови човек Марио, за разрушаването на картела. За Уолтър не остава друг изход, освен да се съюзи с негов отколешен враг, за да елиминира веднъж завинаги Густаво.

След като се отървава от Густаво, Уолтър трябва да премахне всички следи, които биха го уличили и свържат с нарко-картела.

Хосе и Марио се обединяват и измислят опасен план, според който трябва да унищожат видео записите, в които се появяват и те, докато работят в лабораторията, и да наемат известен химик, който е помагал на Густаво да увеличи бизнеса си, за да успеят да печелят повече от когато и да било.

Докато Сиело не спира да доказва, че за нея няма нищо по-важно от безопасността на семейството, съдружниците на Уолтър отхвърлят идеята му да глобализират бизнеса... а Енри вече диша във врата на Хейсенберг... 

Източник: www.univision.com