Моето малко парченце земя (Meu Pedacinho de Chão)

Новелата разказва историята на преподавателката Жулиана, която пристига в малък град, за да обучава подрастващите. Тя се установява в скромно село, което се командва от Полковник Епаминондас – арогантен мъж, който разрешава всичко чрез викове и с оръжие. Накратко казано, той диктува правилата в района.

Младата учителка е ухажвана от Фернандо, сина на полковника. Той е плейбой със зъл характер. Наскоро се е върнал от столицата, където е пропилял всички пари, които баща му е изпращал за учението му.

В същото време, Жулиана опознава безкористната любов в прегръдките на Зелао, който винаги е готов да защити учителката от тормоза на Фернандо.

На фона на войната, която се разгаря в селото, малките Питука, Серелепе и Туим преживяват неповторими приключения в различен свят, далеч от притесненията и интересите на възрастните.

Малката Питука е Лилиана – най-малката дъщеря на полковник Епаминондас. Малките Серелепе и Туим се събират във фазендата и за това полковникът не гледа с добро око на чистото приятелство между дъщеря му и двете момчета.

Източник: www.teledramaturgia.com.br , pt.wikipedia.org/wiki/Meu_Pedacinho_de_Chão