Моя малка палавница (Mi pequeña traviesa)

Хулия е една девойка с голямо желание да учи и да се превърне в професионалистка. Но баща й преживява инцидент, след който остава инвалид, прикован в инвалидна количка и тя е принудена да промени плановете си. Без майка си, тя трябва да се грижи за баща си и за малките си братя.

С помощта на своя добър приятел Хуан Фелипе, тя открива сили да продължи и да работи, въпреки опасностите в големия град, които я заобикалят.

Алберто е млад адвокат от висша класа, който спечелва сърцето на Хулия и който трябва да се бори срещу баща си, за да извоюва правото си да обича тази, която иска. Не само трябва да се бори срещу предразсъдъците на баща си, но също така и срещу обстоятелствата, които се намесват в любовта му към Хулия.

В същото време, Хулия трябва да се изправи срещу злодеянията на Барбара и злобата на Дебора, която е обсебена от Алберто и която прави невъзможното, за да си го върне, манипулирайки го както й хареса. Това не спира Хулия и тя продължава да се бори. Хулия получава подкрепата на Доня Мати, която я обича като собствена дъщеря.

Различията в социалните класи, уличните банди и други опасности причиняват големи вреди на двойката. И въпреки че през цялото време ги преследва като сянка, трагедията не е най-силната сюжетна линия в историята.

Това е младежкия плам, който не позволява на тази история да угасне. Ентусиазмът и решителността на младежите, които настояват пред по-възрастните за правото си да изживеят собствените си животи и да си проправят собствен път, за да могат да осъществят мечтите си.

Двамата трябва да преодолеят трудности и опасности... за да могат да бъдат заедно. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Mi_pequeña_traviesa