Моят въобще нелек живот (Minha nada mole vida)

„Minha nada mole vida“ е сатира на съвременния живот в електронните медии.

Жорци Орасио е репортер, който събира факти за своята програма за известни личности – Жоржи Орасио By Night. В историята, водещият има постоянни конфликти с бившата си съпруга – Силвана, която отказва да работи и живее за сметка на бившия си съпруг.

След раздялата, Жоржи Орасио се нанася да живее в един апартамент, нещо временно, което се проточва повече от две години.

В първата програма – Животът на артиста не е никак лек, не!, бившите съпрузи се изправят пред съда и съдията решава бащата да се среща по-често със сина си – Елио, момче на 10 години. И така, края на седмиците, почивните дни, се превръщат в приключения в живота и на двамата. Именно това става причината малкият да промени напълно живота на водещия.

Жоржи Орасио поделя своето време между работата и сина си, като не води никакъв социален живот. Силвана и Жоржи Орасио се карат постоянно в присъствието на Елио, който се лута между техните идеи за живота. С напредването на историята, Жоржи Орасио се забърква със съседката на Силвана, както и с анализатора на бившата си съпруга.

Зад камерите на програмата на Жоржо Орасио стоят продуцентът, който се грижи да спасява водещия от деликатни ситуации, и сценариста Кабрейра. Двамата обичат да поднасят изненади на водещия, като му разкриват гостите в последния момент.

Друг персонаж в сериала е Бианка, постоянно недоволната рецепционистка в сградата, в която живее Жоржи Орасио. Двамата много се мразят и не го крият.

Източник: memoriaglobo.globo.com