Монтекристо - между любовта и предателството (Montecristo - entre el amor y la traicion)

Между любовта и предателството!

Чест, предателство и отмъщение... чувства, които изгарят кожата... а любовта се премесва с кръвта в „Montecristo - entre el amor y la traicion“.

„Монтекристо“ е съвременен прочит на едноименния, световно известен роман на Александър Дюма.

Един живот!

Сантяго Диас Ерера е успешен адвокат, който тъкмо получава поста на секретар в съда. Той е син на Орасио Диас Ерера, блестящ съдия, и е влюбен в Лаура – жената на неговия живот. В свободното си време, Сантяго практикува фехтовка с най-добрия си приятел, Маркос Ломбардо, и участва в международни турнири, тъй като неговият талант е широко признат.

Съдбата е подготвила за Сантяго едно несигурно бъдеще.

Засади, врагове!

Орасио открива, че лекарят Алберто Ломбардо и баща на най-добрия приятел на сина му, ръководи организация по трафик на деца. Когато лекарят открива, че Орасио е по петите му, той започва да планира смъртта му с участието на Маркос, Луис и Леонардо.

Двойна несправедливост!

Орасио е убит, а Сантяго е обвинен, че е извършил убийство, в следствие на което е затворен в чуждестранен затвор. Животът му започва отначало, когато се запознава с Улисес, в чието лице открива истинското приятелство, и благодарение на който успява да избяга.

Възмездието!

Маркос съобщава на Лаура, че Сантяго е мъртъв. Много разстроена и знаейки, че очаква дете от Сантяго, Лаура приема да се омъжи за Маркос, когото приема за искрен приятел.

Сантяго, който свързва събитията, стига до заключението, че Маркос, Лаура и всички, които е смятал за свои приятели, са забъркани в смъртта на баща му и в неговото заточение. За това той решава да си отмъсти на всеки един от тях.

Минават десет години. Сантяго Диас Ерерас е превръща в Салвадор Фариас – милионер, който започва да следи всяка стъпка на враговете си. Той разчита на няколко много близки съюзници, между които са Виктория Саенс – пластичен хирург, Давид – специалист по системи и технологии, Леон Рокамора – контрабандист на произведения на изкуството, Педро – непримирим свещеник и Сара Карусо – неговата икономка.

Персонажите:

Семейство Диас Ерера

Сантяго

Адвокат, харизматичен, съблазнител, честен, от добро семейство, готов да приеме всякаква предизвикателство. Влюбва се в Лаура Ледесма, с която планират да се оженят. Но става жертва за заговор и прекарва 10 години в чужд затвор.

Орасио

Вдовец, баща на Сантяго. Съдия, който се е посветил в разследването на престъпления против човечеството. Той разкрива организация, която се занимава с трафик на деца – това става причина да го убият. Преди да умре, той моли Сара, неговата икономка, да скрие и пази добре неговия архив, който компрометира Алеберто Ломбардо.

Сара Карусо

Икономка в дома на семейство Диас Ерера и тайно влюбена в Орасио. Тя се заема с грижите около Сантяго, когато майка му умира. Благоразумна и солидарна жена, която пази ревниво документите, които й е поверил Орасио преди смъртта си.

Семейство Кастаньо

Лаура Ледесма

Красивата годеница на Сантяго. Тя е израснала с чичо си и леля си и е убедена, че родителите й са починали при катастрофа. Животът й се преобръща, когато разбира, че нейният годеник е умрял в затвора. Тогава тя решава да се самоубие, но не успява и разбира, че чака дете от любимия мъж. Без да вижда друг изход, тя приема да се омъжи за Маркос Ломбардо.

Леонардо Кастаньо

Чичо на Лаура и съучастник на Алберто Ломбардо. Той е убиеца на Орасио. Тъмна и груба особа, която живее от временни работи. Миналото му е много бурно.

Елена

Съпруга на Леонардо, послушна жена, жертва на физическата и психологичната агресия на своя съпруг. Има дъщеря – Ерика, и се опитва да играе ролята на майка за Лаура.

Ерика

Трудната дъщеря на Елена и Леонардо. С много свободни сексуални нрави, тя злоупотребява с наркотици. В опита си да избяга от посредствения живот, който водят родителите й, тя се обръща за помощ към кръстника си, Алберто Ломбардо, който я използва в своя ресторант. Тя е любовница на Луис, когото обича искрено, но не може да говори за това, защото той може да й навреди много.

Семейство Ломбардо

Алберто

Вдовец с три деца: Маркос, Валентина и Камила. Той живее с Лола, привлекателна жена, която е много по-млада от него. Безскрупулен, високомерен мъж, с амбиции в областта на политиката и властта. В миналото, той е бил лекар, но сега, той има ресторант, много популярен и посещаван от най-отбрани хора от обществото. Бизнесът му е тъмен и дори е готов да извършва престъпления в името на печалбата. Той е интелектуалният убиец на Орасио.

Маркос

Син на Алберто и най-добрият приятел на Сантяго. В действителност, той е неговия предател, защото не е понасял да живее в сянката му. След като го вкарва в затвора, той предлага брак на Лаура, убеждавайки я, че Сантяго е мъртъв. Има тайна връзка с Милена.

Милена

Управителка в ресторанта на Алберто и любовница на Маркос. Тя знае всички тайни на семейството и напомня този факт с елегантно благоразумие.

Валентина

Глезената дъщеря на Алберто. Мечтателка, почитателка на музиката. Въпреки че е сгодена за Луис, който е избран от баща й, след като се запознава с Давид, се влюбва безумно в него.

Луис

Адвокат, който произхожда от семейство от средната класа. Той изпитва професионална ревност към Сантяго, който е заел мястото, което Луис е смятал, че трябва да бъде негова. Парите и доброто положение в обществото са мотивите му да стане съучастник на Маркос Ломбардо, а също така да стане годеник на Валентина. Кариерист и порочен мъж. Любовник на Лола и Ерика.

Лола

Втората съпруга на Алберто и майка на Камила. Жена без образование. Посветена на повърхностните забавления, между които е и връзката й с Луис. В миналото е била любовница на Леон Рокамора.

Камила

Дъщеря на Алберто и Лола. Красиво и жизнерадостно момиче, жадна за знания и привързана към лукса. Глезена от Алберто и Маркос, когото тя манипулира за собствено удоволствие.

Матиас

Син на Сантяго и Лаура. Майка му крие истината за произхода му, карайки го да смята Маркос за свой баща. Умно и наблюдателно момче и също както Маркос и Сантяго, се занимава с фехтовка. С времето, той става таен приятел на баща си, без да знае това.

Летисия

Първата съпруга на Алберто. Децата й смятат, че тя се е самоубила, но в действителност, тя се крие в една църква, след като разкрива, че Алберто стои зад смъртта на Орасио и Сантяго. Страда от нервно разстройство.

Клара Медина

Психолог на Лаура. Постоянно се кара с Маркос, който вижда в нея враг, тъй като не вярва, че една хомосексуална жена е най-подходяща за терапията на Лаура.

Съюзниците на Салвадор Фариас:

Улисес Фариас

Затворен заради контрабанда на произведения на изкуството. След като избягва от затвора, той се среща със Сантяго, с когото започва добро приятелство. Той притежава големи знания, способности на водач и умения за бизнес.

Виктория Саненс

Колумбийски хирург, който работи в чужбина от осем години. Тя е напуснала родината си след изчезването на родителите си и брат й или сестра й. Тя е решена да ги намери. Запознава се със Сантяго и се влюбва в него. По тази причина приема да му помогне в отмъщението, представяйки се за съпруга на Леон Рокамора.

Давид

Приятен и способен младеж. Превръща се в основно оръжие за Сантяго. Влюбва се във Валентина, дъщерята на Алберто.

Леон Рокамора

Най-добрият приятел на Сантяго след бягството му от затвора. Свързва ги приятелството с Улисес. Той е ексцентричен контрабандист на произведения на изкуството.

Отец Педро

Прогресивен свещеник, приятел на Орасио и Сара. Той крие в църквата си основните документи, които обвиняват Алберто Ломбардо. Ръководи дом за деца и тайно помага на Сантяго.

Източник: www.canalcaracol.com