Малки жени (Перу) (Mujercitas (Peru))

Новелата разказва историята на четири сестри – Мерседес, Хосефина, Беатрис и Аманда, които след смъртта на баща си, започват нов живот. Въпреки различията между сестрите, те се борят за своите цели и за доброто на семейството, най-вече на майка си.

Освен това, новелата засяга проблеми, които съществуват в перуанското общество. Такъв е случая на Вивиана, която, въпреки че е изгубена, трябва да се грижи сама за децата си. Или случая на Беатрис, която страда от тежка болест, с която се бори и при това е принудена да търпи свекърва си... или случая на Хосефа, която се сблъсква с реалността като жена в политиката... или Мерседес, която не се интересува от никой друг освен от своето семейство и е готова да направи всичко за тях, но е лудо влюбена в Оскар, внука на Доня Исадора, злодейката в историята... или Аманда, която страда от тормоз в училище от стра на Тиага и подигравките на CJ.

И не само техните случаи, но и този на Йоланда, която страда от насилника, който е неин съпруг – Хосе Армандо; на Норма – чийто съпруг постоянно ѝ изневерява; на малката Марикарли, която страда от ръката на мащехата си Летисия и Хулиса, която независимо че е повдигнала обвинение срещу своя насилник, продължава да получава заплахи и не само.

История, в която перуанската жена се опитва да промени положението си в обществото. А жените са силни и са способни да се борят за своите права...

Източник: http://www.americatv.com.pe/ , https://es.wikipedia.org/wiki/Mujercitas_(telenovela_peruana)