Дивият ангел (Muñeca brava)

Бракът на Федерико и Луиса служи за две неща. Първо: да спаси Федерико от фалит, а също така да помогне на ди Карло да играят важна роля в обществото. Втората: да спаси честта на Луиса и семейство Рапало. Само че има хора, които знаят голямата тайна на това семейство.

Милагрос живее в манастир, която се занимава с какво ли не. Както казва майката-игуменка, професията на Мили е да прави лудории, тя е мъжествена футболистка. Свещеникът я нарича Чоло в чест на Чоло Симеони, който е известен футболист от Бока Хуниор, Буенос Айрес, известен през 70-те години. Той, също като Мили, е известен с това, че не е много добър футболист, а се вре в краката на противника. Нейният прякор говори сам по себе си.

Мили обича да танцува. С приятелките си от манастира бягат, за да отидат на дискотека. Самата дискотека не е нищо особено, но когато Мили танцува се чувства все едно е в рая. Тя танцува и се смее, смее се и танцува... и се запознава с Иво.

Младежът не прави връзка между това красиво момиче и Карлитос - момиче, преоблечено като момче, което продава газирани напитки на стадиона и което го удря на улицата. Иво работи със своя баща в компания, която се занимава със строителство. В събота сутринта, Иво заедно с приятеля си Боби отива на стадиона, за да наблюдава младежкия футболен отбор.

Иво е тъжен, Боби обръща внимание на персоната, която продава напитки. Това е Чолито. Иво се приближава и казва: "За мен едно, колко?" Милагрос му отговаря: "... едно песо... ето..." и му подава чаша... Преди да я вземе, Иво отговаря: "Благодаря, Карлитос..." Милагрос му плисва съдържанието на чашата в лицето и му казва: "Карлитос?... Ето още!..." и си тръгва. Иво остава изненадан.

Той си открадва няколко целувки, тя го награждава с няколко шамара. Но изведнъж, Милагрос осъзнава, че тези целувки й харесват. И в един прекрасен момент, тя разбира, че е влюбена в Иво, но това откритие ще й струва скъпо, защото Мили не е сираче, както всички си мислят. Нейният баща е жив и се намира много по-близо, отколкото тя може да си представи...

Персонажите:

Милагрос: очарователно момиче. Млада, жизнена. Тя постоянно попада в различни ситуации, които са ту вълнуващи, ту чудовищно глупави. Тя живее сама, тя е сираче, отгледано от сестрите в манастира. На 18 години получава първата си работа, а това означава, че вече ще живее в имението на семейство ди Карло. Не след дълго съдбата я събира с Иво и между тях започва една връзка на любов и ненавист, която не им дава и миг покой. Милагрос е специалист по всичко и по нищо. Нейното най-голямо желание е да бъде полезна, а нейните оптимистични възгледи я подтикват да помага на всички нуждаещи се. Понякога нейната добродетел я привързва към хората, но понякога я принуждава да прави невероятни глупости. Мили е импулсивна. Първо действа, а после мисли. Нейните чувства са благородни и верни. Те изпитва страх, който таи дълбоко в себе си и единственият човек, с когото може да сподели е Лина, най-добрата й приятелка, с която работят заедно в дома на ди Карло и която много обича Мили. Една чертана нейния характер поразява, Дивият Ангел винаги пее и когато е радостна, и когато е тъжна. А когато е влюбена казва: "Обичам те!" Освен работата в имението, Мили продава разни неща по улиците.

Иво ди Карло: за всички, Иво е първородния син на Федерико и Луиса, но в действителност, той е само неин син. Когато Федерико се е омъжил за Луиса, тя вече е била бременна. Този брак е бил договор между семействата. Всъщност Иво живее далеч от баща си. Имаето Иво му дава майка му и младежът никога не знае какво означава. То означава "Хуан" - защитник на бедните. Разкрива се, че Иво в същност е името на истинския баща на Иво - френски художник: бохеми алкохолик. Иво притежава привлекателност за жените. Майка му се опитва да направлява живота му, което предизвиква неприятни дискусии и изясняване на отношенията. Милагрос го дразни, прави го за посмешище, но него го влече към това момиче. Тя е единствената, която може да му удари шамар. Иво е също така и противоречив човек, но притежава благородни чувства. Обичайно е в меланхолично настроение. Когато някоя е влюбена в него и му каже: "Обичам те!', той отговаря: "Аз също". Предстои му да се научи да казва: "Обичам те!"

Пабло: той е син на Дамян. Имал е годеница, която много е обичал, но тя го е мамила и е загинала в катастрофа. Зад волана е стоял баща му и Пабло мисли, че никога няма да може да му прости. В тази катастрофа той получава травма, но никой не знае дали ще може да се оправи. Живее като отшелник, далеч от всички, в своята спалня. Всички си мислят, че той е парализиран, той се предвижва с инвалидна количка. Неговата последна картина, на която е изобразена неговата годеница разсъблечена, е незавършена. Милагрос ще му помогне да я довърши. Пабло сляпо ще се влюби в Мили, а тя докато се чувства неуверена с Иво, ще се събере с него, той ще бъде "мъжът на живота й".

Анхелика: баба на Иво и майка на Федерико. Сурова жена, но не е лоша. От момента на своето доброволно заточение, тя се опитва да ръководи семейството, но това трудно се получава, защото никой не я уважава. Никой не я приема на сериозно, защото се застъпва за Мили. Чувства, че е длъжна да промени живота й. Въпреки че Иво не й е истински внук, не е нейна кръв, тя чувства особена привързаност към него. Той е нейна слабост. Тя е жена, на която е трудно да се месиш. Тя е много недоверчива. По натура е ръководител. Живее няколко години в заточение, но в комфорт. Затворничеството я озлобява и за това Анхелика обръща внимание на когото и да било само по необходимост. Лошо се отнася не само към прислугата, но и към семейството. Знаци на любов получава само Иво, а по-късно и Милагрос. Мили успява да навлезе във вътрешния свят на старата дама. От този момент отношенията между тях са преизпълнени с любов. За Милагрос тя й става като баба, която никога не е имала, а за Анхелика - единствената радост в живота й. Постепенно здравето й се влошава, появяват се проблеми с движенията, а накрая - обща слабост. Анхелика винаги е искала да стане актриса и въвлича в това и Милагрос. Тя й рецитира монолози на различни персонажи, стихотворения, а Милагрос й се подиграва. Тогава тя решава да шлифова Мили и да я превърне в светска дама.

Федерико и Луиса ди Карло: Федерико в глава на семейството. Той е на петдесет, но независимо от това, той ръководи успешно предприятието си, но чувства пустота в личния си живот. Той не е удовлетворен от живота, който води. Жаждата за власт не знае граници. Той е силен човек, но цялата си енергия влага в работата си. Той е много агресивен и високомерен. Има трогателни отношения със секретарката си Андреа. Федерико много преживява, когато разбира, че неговата любовница е годеница на Иво. С Луиса поддържа "противоречив" брак. Интересува се само неговата персона да попадне в светската хроника. Той не обича съпругата си и никога не я е обичал. Луиса - съпругата на Федерико. Бракът й с него е голям товар за нея" живот без любов, разочарование и... алкохол, но тя има благородно потекло, изящни маниери, елегантна фигура и много красива външност. Анхелика я презира, както и всички в дома, включително и иконома. Има една подробност: икономът е разделен от сестра си заради Луиса. Луиса така и не намира своето място в дома, единствено знае, че трябва да сяда до съпруга си на масата за хранене. Луиса никога не е предполагала, че бракът й ще е разменна монета: пари, с които купува баща за сина, а също така и за спасяване на честта й. Тя живее преследвана от призрака на миналото и има голям враг лицето на Милагрос. Мили се превръща в обект за нападки. Те се противопоставя на отношенията между Мили и Иво. Луиса - нещастна жена и алкохоличка.

Андреа: много привлекателна жена, която е около 30-те. Тя е личната секретарка на Федерико и негова любовница. Много заинтересовано лице, защото заветната й мечта е да заеме подобаващо място в дома на ди Карло. Скоро тази мечта се изпълнява. Тя зарязва Федерико и става годеница на Иво, като по този начин влиза в имението. Естествено, Андреа става най-големия враг на Мили, постоянно й устройва капани. Тя живее в апартамент, нает от Федерико. Отношенията й със семейството не са много добри, защото се пада кръщелница на Анхелика. Фриволна и аморална жена. Преструва се на тиха и послушна, за да не предизвиква одумките на околните, но нищо не я спира да влезе в леглото на Иво. Постоянно се опитва да доминира, като по този начин се стреми да постигне целите си. Използва връзката си с Иво, за да унижи Федерико. Самонадеяна, занимава се с аеробика, бяга, спазва диети и постоянно се грижи за своята кожа, не пуши и се притеснява какво правят зад гърба й. Тя е съюзник на Луиса в борбата й срещу Милагрос, не иска да си припомня своя беден произход. Андреа е майсторка по предателствата.

Дамян: брат на Луиса и чичо на Иво. След смъртта на съпругата си живее в имението. Шурей на Федерико, който се отнася към него лошо. Дамян е опортюнист и се интересува само от това, което може да му донесе облаги. Комарджия, живеещ от това, което може да му даде сестра му като използва нейната зависимост към алкохола. Той също се влюбва в Мили и опитва всичко, за да я накара да стане негова. Ненавижда Федерико. Неговият шурей е президент на предприятието, а Дамян е директор на отдела по връзки с обществеността, но е много ограничен в действията си. По цели дни мисли как да унищожи Федерико. Дамян е страхлив и слаб човек. Храбър е само, когато е напълно сигурен, че никой не може да го победи. Фалшив и лъжлив. Никога не застава лице в лице с проблемите.

Вики: момиче на възрастта на Мили. Дъщеря е на Федерико и Луиса. Когато Росария скрива бременността си, Федерико и Луиса се женят. Виктория - по-малката сестра на Иво. Интересува се само от своята персона. Тя живее, за да се грижи за своя имидж. Лекомислена и тщеславна. Любимка на баща си, който изпълнява всеки неин каприз. Чувства отвращение към майка си, защото се страхува да не изпадне толкова низко. Виктория мечтае да стане известен модел и нейните снимки да са на кориците на списанията. Всяка вечер ходи по вечеринки. Изисква да й се отдава внимание като на принцеса. Роки, шофьора, изпълнява нейните желания. Обичат я, а тя използва това, за да унижава другите.

Бернардо: иконом. Знае тайната на семейство ди Карло: Иво не е син на Федерико. Въпреки че работи в къщата, той всъщност служи само на Анхелика от много години и чувства към нея огромна благодарност за това, че е защитавала сестра й Росария. Анхелика мечтае за внука, който й е дарила сестрата на Бернардо, за това я обича. Тя обича толкова много нея, колкото ненавижда Федерико. Помага на Дамян да връща навреме комарджийските си дългове. Дамян е враг на Федерико и за това Бернардо го харесва. Бернардо е много деликатен човек. Не обича да жестикулира, но всичко може да се прочете на лицето му. Много чувствителен към вниманието на жените. Обича телевизията и телевизионните звезди. Милагрос не получава благосклонността на Бернардо, защото той не смята, че тя е подходяща, за да работи за Анхелика.

Боби: приятел на Иво. Заедно са учили от пети клас, завършила са заедно средно училище. Имат общи интереси. Но Боби не се чувства толкова свободно с жените. За това Иво е неговия идол, живее с неговите проблеми, приема ги като свои. Има сестра Лусия, която се влюбва в Пабло и се бори за любовта му с Мили. Боби е приятел и на Пабло, те са израснали заедно: Боби, Иво и Пабло. Влюбен е във Вики.

Лина: прислужница. Горе-долу колко Мили голяма. Нейна голяма приятелка. С нея Мили може да сподели и най-съкровените си мечти.

Марта: прислужница. Привлекателна, 22-годишна. Живее заедно с Мили и Лина в една стая, дъщеря на Сокоро. Смята, че майка й е претърпяла голям неуспех в живота. Не й харесва да е прислужница и за това постоянно се опитва да се избави от положението си. Става любовница на Дамян, мислейки че по този начин ще постигне мечтата си. Забременява и измисля трогателна история за пред майка си.

Сокоро: готвачка. Майка на Марта. Те е била изоставена от годеника си, а е била бременна. Постоянно слуша прекрасни думи от градинаря Рамон.

Рамон: градинар. Живее заради Сокоро, защото я обича.

Роки: шофьор. Винаги са го наричали Роки, но не и Виктория. Тя го нарича "Морган" от първия му работен ден в имението. "Морган, това е име подхожда за шофьор" - казва тя. Роки знае всичко за живота на Роки Билбоа, героят на Сталон, има всички филми с него на видео касети. Прави всичко възможно, за да накара Виктория да се влюби в него.