Не се страхувай от любовта (No temas al amor)

Теленовелата разказва историята на Алехандра – млада фотографка, която се страхува от любовта на ортопеда Раул Кортес, защото е на път да се омъжи за Ернесто Миян – автомобилен състезател, който претърпява катастрофа, при която остава инвалид.

Маркос Дарио е баща на Алехандра и вдовец. Той се влюбва в Кристина – майката на Раул. Тя, обаче, вярва, че той е виновен за икономическия крах и самоубийството на бащата на Раул и решава да се възползва от ситуацията, за да си отмъсти. Най-неочаквано, тя открива, че наистина се е влюбила в него...

В това време, Алехандра преживява истински ад в брака си, тъй като съпругът ѝ е направо болен от ревност. Тя решава да поиска развод, но Ернесто не иска да се развежда. След като размисля, той я моли да му даде шест месеца, през които да се опита да промени характера си към по-добро и да стане по-добър съпруг за нея.

Ернесто отива в Хюстън, за да се лекува, а Алехандра остава в Мексико и продължава със своята професия като фотограф.

След време, тя се запознава с Карлито – дете, което е останало сираче. Тя го обиква и решава да се погрижи за него. Но жената, която се грижи за малкия не иска да позволи на детето да се сближи още повече с Алехандра, и заедно с баща си заминава за Лос Анджелис.

Маркос Дарио, от друга страна, е направо опустошен, защото вярва, че Кристина никога не го е обичала, след като го е изоставила пред олтара в деня на сватбата им.

В крайна сметка, както Раул, така и Кристина търсят начини да си върнат любимите хора, тъй като не се страхуват от любовта, която са събудили Алехандра и Маркос Дарио...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/No_temas_al_amor