Безкрайна нощ (Noche eterna)

Скрито в тъмнината, съществува едно общество, осъдено да живее в сенките. Едни жадуват власт, други - мъст, малцина мечтаят да живеят. Всички жадуват кръв.

История, изпълнена със загадъчни престъпления, които остават неразкрити, в едно село, където от векове това общество се е смесило с хората. Става дума за селото на луната, на вампирите.

Чужда на тези необясними смърти е Карен - хематоложка, която води еднообразен живот в пълна самота. Един ден, тя става обект на похищение, от което я спасява Дарио, който нарушава основното правило на вампирите - никога, при никакви обстоятелства, да не се свързва с хора...

Освен това, Дарио прави всичко необходимо, за да намери лечение, което може да го превърне отново в човек.

От този момент, тайната излиза наяве, докато една невъзможна любов, едно безкрайно отмъщение и кървава борба за контрол над света и получаването на Вечната кръв изправя едни срещу други хора и вампири, предизвиквайки серия от ужасни произшествия.

Персонажите:

Дарио

Вампир, който иска отново да стане човек. Той се влюбва в Карен, обикновена жена, хематоложка, от която той очаква да открие лечение, с което ще успее да се освободи завинаги от вампиризма. Изпитва постоянна нужда да прави добро, дори да се наложи да се разкрие и да погази правилата на вампирите. Връзката с Карен му разкрива, че истинския лек, с което може да се превърне отново в човек, е вътре в него - това е споделената любов с тази жена.

Карен

Въпреки възрастта си, тя е блестяща професионалистка в областта на хематологията. Тя води скучно и самотно съществуване в сянката на дядо си, Дон Себастиан Ривера - собственик и основател на клиниката, в която тя работа. Тя не подозира, че той води и друг, престъпен живот. Срещата й с Дарио я изправя пред истината за Дон Себастиан и животът й претърпява пълна промяна. Тя пожелава да излезе от златната клетка, в която дядо й я е държал заключена от дълго време.

Пабло

Лекар и администратор на клиниката на Дон Себастиан. Той не се интересува нито от парите, нито от властта, които може да получа от него, а само от неговата внучка Карен. Преди време, Пабло се е влюбил в Карен и тогава става част от мръсния и порочен свят на Дон Себастиан, само за да може да бъде близо до нея и да спечели сърцето й. Появата на Дарио в живота на Карен се превръща в препятствие за плановете на Пабло, който използва факта, че е човек, за да спечели докторката и да я предпази от това чудовище, Дарио.

Ариел

Той е пълна противоположност на Доминго и Дарио - амбициозен, честолюбив, страстен, отмъстителен и манипулативен. Най-голямата му любов е към властта, тъмнината и неговото положение в селото, а най-голямото му желание е да доминира над съществата, които той смята за по-низши: хората. За това той не се отказва от основната си цел - да намери първичния извор на вампирите: Вечната кръв на Камасоц и така да получи властта.

Росана

Привлекателна и чувствена, тя притежава голяма животинска сила. Тя има способността да живее както сред хора, така и сред вампири. По тази причина тя е много самотна. Дълбоко в себе си пази болка от безполезно отмъщение и изкупление, което не получава. Росана използва своите способности, за да си отмъсти на убийците на нейното семейство, но баща й и Дарио не й позволяват да осъществи своето отмъщение.

Доминго

Най-древния вампир на Кастата на вампирите в Мексико. Познанията и решимостта са го превърнали в Лидер на селото. Възможностите му го превръщат в защитник. Дълбоко в себе си той иска отново да повярва в Бог, но това, което е видял и в което се е превърнал му пречат да си възвърне вярата. Въпреки всичко, той не се отказва да търси духовността и изкуплението.

Фернандес

Съдия. Притежава спокоен характер и е изключително честен, което го превръща в потенциална жертва на злоупотреби. Сърцето му е изпълнено с мъка от загубата на дъщеря му, но серия убийства изправят баща и дъщеря в съдбовни ситуации за двамата.

Дон Себастиан

Дон Себастиан живее в тайна и недоверие. Ръководи престъпни операции из цялата страна. Той знае, че измяната се приближава към него и състоянието му, заради което той е непреклонен в отстраняване на своите врагове. Единствената му слабост е внучката му Карен, която той пази ревниво. Той знае, че тя не притежава качествата, за да продължи делото му след смъртта и за това е сключил договор с Ариел. Но лъжата, злобата, горчивината и недоверието разрушават здравето му, поради което той започва да търси лек за себе си.

Инес

Белязана от трагичната смърт на майка си и загубата на зрението си, тя е израснала в сиропиталище за слепи и въпреки враждебността, с която се сблъсква, тя се радва на живота. Агата пресича пътя й и скоро разкрива връзката, която ги обединява. Инес се впуска в света, желаейки да опознае загадката на властта.

Агата

Вярна ученичка на Доминго, на когото служи безпрекословно. Болката от загубата на дъщеря й контрастира с радостта от откриването на внучката си, която се опитва да пази и използва своята власт, с която разполага, за да въздаде правосъдие.

Анхел

Неумолим вампир, чиято цел е да се отдалечи от вампирите. Тя поддържа страстна връзка с Ариел. Анхел открива в лицето на Роса достойна съперница, от която се бои.

Камасоц

Първичен вампир, първият от своя вид в Мексико. Преминал през столетията и се обявил за Бога-прилеп на Ацтеките, които са му предложили кърваво жертвоприношение. Той е единствения вампир, който може да излезе на слънчева светлина. Поради тази причина, вампирите, създадени след него, като Доминго, скоро откриват колко опасен може да бъде и сключват таен съюз срещу него. Много години по-късно е била създадена Кастата на вампирите и името на Камасоц е било забравено, превръщайки го в легенда. Но той изчаква момента, когато те ще допуснат грешка, за да избяга от затвора си.

Чарли

Помощник и дясна ръка на съдия Фернандес, в когото той вижда баща и наставник и от когото е получил чувството за честност. Той притежава умения да разрешава и най-сложните случаи, но се обърква от обикновени неща. Назначен от Фернандес, той е успял да стои на разстояние от изкушението на парите. Той е голяма опора за своя шеф.

Източник: www.tvazteca.com