Пампа илусион (Pampa ilusión)

Селитрата е била важна част от историята и икономиката на Чили. Развиваща се през 1935 година, историята разказва за края на тази ера, когато се слага край на най-големите бизнеси със селитра и собствениците-деспоти...

Дълбоко в пустинята Атакама, се намира офиса на „Пампа илусион“, която след години на икономическо благополучие, се сблъсква с неопределено бъдеще благодарение на световната криза.

„Пампа илусион“ е компания, която се занимава с добив на селитра и в действителност е последната от рода си. Работи само заради ината на собственика си, който не иска да се откаже от начина на живота, с който е свикнал.

Собственикът на компанията е Дон Уилям Кларк – един деспотичен бизнесмен с английски произход, който цели единствено да живее спокойно. Но всичко изглежда невъзможно с появата на дъщеря му Инес – лекарка, която не го познава, тъй като той е напуснал живота ѝ, когато е била още новородена, само защото е била жена. Тя се появява, за да открие причините, поради които майка ѝ е преживяла толкова много унижения и лишения през последните тридесет години. За да разследва и най-малките подробности, тя заживява двойнствен живот: през деня се облича като мъж и се нарича Д-р Флоренсио Агире, а през нощта приема своята истинска самоличност като Инес Кларк.

Под сянката на Уилям живее Мануел – неговият син (и без да го знае, по-малкия брат на Инес). Той е слаба и неуверена личност, който прави всичко възможно, за да попречи на баща си да научи за тежката икономическа ситуация, през която преминава „Пампа илусион“. Цял живот той се е опитвал да зарадва баща си, но колкото и да опитва, винаги е напразно.

От друга страна, Хосе Мигел Иностроса е дясната ръка на Кларк, служител за пример, който прави всичко, което шефа му го помоли, включително и това, което не бива. Остава впечатлен от Инес, когато се появява и се влюбва безумно в нея...

Източник: teleseries.tvn.cl