Цвете на страстта (Pasionaria)

„Pasionaria" разказва история за любовта между Барбара и Хесус Алберто. Тя е красива девойка с много хобита. Страстта й са делтапланите и моторите. Симпатична, тя има много ухажори и един годеник.

Животът й е много радостен, но никой не подозира, че в действителност нейната жизнерадостност просто е маска, зад която крие своето страдание. Барбара има една тъжна тайна - преди седем години тя е станала жертва на изнасилване и е родила момиченце, което никога не е видяла, защото нещастникът, който я е изнасилил, я е отвел със себе си. Барбара има ужасни кошмари и постоянно мисли за ужасното изнасилване. Барбара е от много богато семейство -баща й е министър, а майка й е от висшата класа.

Съвсем различен живот има Хесус Алберто - беден механик, който е женен. Той обожава съпругата си, Мириам, от която има една прекрасна дъщеричка - Дианита. Животът му е много обикновен и прост, докато не се сблъсква с вулкана от чувства, които привлекателната Барбара Сантана предизвиква.

Въпреки че прави всичко възможно, за да не изневери на съпругата си, за него става невъзможно да се съпротивлява на изкушението на Барбара. Той остава очарован от красотата й и започва връзка с нея. Но не е щастлив и се чувства жесток мъж заради това, че изневерява на прекрасната си съпруга. Той не иска да продължава с тази абсурдна връзка. Тя го провокира като постоянно го търси, прави му серенади и извършва големи лудости, а той не може да контролира тази луда страст, която може да сложи край на брака му.

В това време, миналото се завръща в живота на Барбара. Един ден среща своя изнасилвач - порочният Елисео Монтеверде, който започва да я преследва със своите шантажи и заплахи. Тя го мрази и изпитва страх от него, защото той е много лош човек и е направил ужасни неща с бедната девойка. Елисео й заявява, че ако иска да види дъщеря си, ще трябва да приеме да живее с него. Барбара има огромно желание да види дъщерята, която той й е откраднал и й е отказвал любов на майката толкова години. Но този мъж предизвиква у нея отвращение и тя го отблъсква.

Междувременно, съпругата на Хесус Алберто се разболява тежко и умира, оставяйки Хесус Алберто сам и отчаян с малко дете на ръце, майка си и баба си. Той изпитва голяма болка от загубата на съпругата си, но обича Барбара с цялата си душа и иска да се ожени за нея. Барбара и Хесус Алберто продължават своята връзка и си дават обещание за вечна любов на плажа. Една истинска сватба без свещеник, нито църква, само те двамата - механикът и неговото „страстно цвете" с морето като свидетел на тяхната голяма любов.

Докато те са щастливи, бащата на Барбара изпада в много сложно положение и с риска да фалира, както и да влезе в затвора. Виновник за всичко това е Елисео, който заплашва Барбара, който й предлага да спаси баща й, но в замяна иска тя да приеме да се омъжи за него. За да спаси семейството си от разруха, Барбара се жертва, но не само за близките си, но и за дъщеря си Елоиса. Но животът й с Елисео е истински ад. Тя го мрази за това, което й е причинил.

Хесус Алберто се грижи за болната си дъщеря и не може да прости на Барбара за това, че се е омъжила за Елисео. Той иска да я забрави и за това започва връзка с Елисабет, която е годеница на баща му. Барбара открива, че е бременна и изпитва голям страх, защото детето, което очаква, е от Хесус Алберто.

Елисео става по-жесток от когато и да било и когато Барбара ражда, той скрива детето и убеждава всички, че се е родило мъртво. Барбара и Хесус Алберто са отчаяни.

След много препятствия и проблеми, те откриват детето си, а Елисео получава заслуженото наказание. Накрая Барбара и Хесус Алберто се женят по много необичаен начин - с делтаплан.

Персонажите:

Барбара Сантана де Монтеверде: девойка, която обожава риска и практикува екстремни спортове, пилот от Формула 1, лети с делтаплан. Свободолюбива, тя е девойка с много силен характер.

Хесус Алберто Товар Урданета: беден и скромен механик. Има съпруга и дъщеря на седем години. Влюбва се лудо в Барбара.

Мириам де Товар: майка на Хесус Алберто, добра и щедра, но има жестока съдба.

Елисабет Монтиел: любовница на бащата на Хесус Алберто, когото той не познава, но се влюбва в сина му.

Елисео Монтеверде: злодеят в историята. В миналото е изнасилил Барбара и има дъщеря от нея.

Есекиел Сантана: много богат и важен човек, баща на Барбара.

Нена Дуарте де Сантана: майка на Барбара, много фриволна и високомерна жена.

Доледад Дуарте: сестра на Нена. Добра и чувствителна жена, която тайно обича своя зет.

Чикинкира Товар: майка на Хесус Алберто. Симпатична и забавна жена.

Хосе Товар: съпруг на Чикинкира. Добър и симпатичен мъж.

Чери Гонсалес де ла Река: голяма приятелка на Барбара, но се влюбва в Хесус Алберто и приятелството им приключва.

Раиса де Товар: много зла жена, неприятелка номер едно на Барбара. Убеждава всички, че има дете от Хесус Алберто.

Педро Товар: брат на Хесус Алберто. Проблемен младеж, който често се оказва в затвора. Изневерява на съпругата си.

Мамита: майка на Чикинкира. Добра и щедра.

Есекиел Сантана мл.: брат на Барбара. Сериозен младеж изпълнен със скрупули. След като се влюбва в любовницата на баща си променян своето поведение.

Мая Ниевес Ибара: много фриволна жена. Любовница на бащата на Барбара, на брат й и ужасния Елисео.

Маурисио Гонсалес де ла Река: баща на Чери. Важен политик, враг на Елисео.

Хесус Урданета: баща на Хесус Алберто, въпреки че не го знае. Има връзка с майката на Барбара.

Дианита Товар: дъщеря на Хесус Алберто. Прекрасно момиченце, което страда от тежка болест.

Барбарита: момиче, за което всички смятат, че е дъщеря на Барбара, но истината е друга.

Елоиса: истинската дъщеря на Барбара. Красива и симпатична.

Източник: www.geocities.com