Простете нашите грехове (Perdona nuestros pecados)

Пристигането на Рейналдо Суарес – новият свещеник във Вия Руисеньор, създава големи главоболия на Армандо Кирога, най-богатия и властен човек в селото. В същото време, тайно, жените от селото започват да шептят за очарованието и магнетизма на свещеника. Рейналдо пристига в селото в търсене на отмъщение срещу Кирога заради предполагаемото самоубийство на сестра му, което е било в резултат от изнасилване преди почти 20 години. Във всичко това, той получава помощ и подкрепа от майка си Лидия.

От друга страна, Мария Елса е дъщеря и голяма слабост на Армандо. Едно момиче за пример в очите на селото, но след като започва връзка с Камило Коркуера – младеж от низшата класа, син на Силвия Коркуера – една прислужница, се противопоставя на едно от най-важните правила по тези места: разделение между социалните класи в онази епоха.

Армандо е привикнал да има контрол над всичко. Той има 25-годишен спокоен брачен живот и поне на вид, има идеалното семейство: Естела Ундурга – аристократка, която притежава голяма красота, и пет деца: освен Мария Елса, слабовата Мария Исабел и нежната София, която обожава най-много, както и Мартин и Доминго, двамата сина. Мария Елса е единственото човешко същество, което е способно да го пречупи.

Това, което Мария Елса и останалите жители на селото не знаят е, че зад този безупречен и загадъчен вид, се крият желанията за отмъщение и именно те ръководят живота на Рейналдо. Преди години, Лидия – майка му, и Тересита, мъртвата му сестра, решили да потърсят нови хоризонти и ново място, където да се установят: Вия Руисеньор. За нещастие, на това обещаващото безоблачно бъдеще за тях, те претърпяват фатална трагедия. Младата жена отнема живота си след тежка обида. Ужасът от несправедливостта и злоупотреба бележат тази майка и сина ѝ, който се заклева да отмъсти.

В това село също така живеят семейство Монтеро Булнес. Това аристократично семейство е от кръга приятели на Армандо, но пресича някои граници: Анхела Булнес е негова любовница от години. Тази жена се е омъжила за Ламберто Монтеро без любов, в резултат на уговорка между неговия и нейния баща. Но тя не се е оплаквала и е приела всичко мълчаливо, защото в замяна е получила семейство. децата ѝ събуждат любовта и лоялността ѝ: Херардо – лекар във Вия Руисеньор, и Аугуста – привърженичка на класовото разделение и ученичка деспот. В дома на семейство Монтеро живее Силвия, прислужница на Монтеро, която благодарение на работата си успява да се грижи за децата си Камило и Антониета.

Семейнство Мьолер е друг от клановете, част от Вия Руисеньор. Начело на семейството е Ернесто – хотелиер, най-крупният в района. Леонор, неговата съпруга, е починала преди десет години след дългогодишно боледуване. В семейството има три деца: изискания Орасио, очарователния Карлос и невинната Мария Мерседес. Орасио е бил принуден да се ожени за Мария Елса. В същото време, Ернето е един от съперниците на Армандо – въпреки изминалото време, той не губи надежда, че някой ден ще успее да покори Естела, да я отнеме от Кирога и да съживи връзката, която е имал с нея, когато са били млади.

В това южно селце се развива изключителен колеж за госпожици – една институция, която се ръководи от огорчената, стриктната и самотна Гилермина Маркес, и чисто нови магазини Кирога. Част от персоала, който работи на това място, собственост на Армандо Кирога, са Ингрид и Реньо – верни подмазвачи на Кирога.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Perdona_nuestros_pecados_(telenovela) , www.mega.cl/