Паралелна власт (Poder paralelo)

Историята започва в Палермо. Организирано нападение и убийството на един мъж. Заповедта е изпратена от Бразилия, но жертвата е в Италия. И Тони Кастеламаре, бразилец с италиански произход, който е заподозрян за връзки с мафията. Престъплението се разследва от Тео, полицай от бразилската федерална полиция и ръководител на операцията, която разследва здравата връзка с наркотрафика. След бърза реакция, полицаят успява да спаси Тони от експлозия на бомба, заложена в колата му, но не успява да предотврати трагедията. Графиня Марина ди Салапартура, съпругата на Тони, и техните деца, близнаци, умират при ужасната експлозия. Тони не успява да спаси жената в колата и вижда как семейството му умира.

Изпълнен с болка и мъжа, Тони разкрива, че заповедта за убийството е дошла от Бразилия и решава да си отмъсти. Той заминава за Бразилия придружен от сина си Едуардо и отсяда в една къща - на италианците Дон Кало и мама Фреда. Тони е загадъчен и не изяснява каква е връзката му с мафията. В началото той не знае какъв е мотива за заповедта за неговото убийство.

Това е въпросът, който си задава и Тео, който иска да разруши връзката на наркотрафик, която свързва Бразилия и Италия. Тео смята, че Тони може да е следата, която може да го отведе до мистериозния Бос, или по-точно казано, лидера на цялата тази организация.

Полицаят разчита на модерни апарати и екип от професионалисти, сред които са партньора му Ренато и Марилия, специалистка по технологии, която е способна да влезе във всяка система.

От друга страна, замесените с мафията не искат полицията да меси в техния бизнес. Яго, говорителят на Боса, разчита на помощта на свои хора - в Бразилия на Лукас и Тучи, а в Италия - на Бразилеца. Яго прави всичко възможно, за да обърка разследването на Тео.

Романс!

Животът на Тони не е изпълнен само с престъпления и трагедии. Малко след смъртта на семейството си, той се запознава с бразилката Лижия, една журналистка. В началото тя се сближава с него, за да събере материал за статия за списанието, в което работи. Но накрая се влюбва в него.

Лижия преживява вътрешна етична криза, защото се е влюбила в мъж, за който се предполага, че е престъпник. Тя вижда как Тони страда от загубата на семейството и разбира колко чувствителен е той. От друга страна, тя е притискана от редактора на списанието, Баруел, за да открие бомбастичен материал. Тони, от своя страна, се чувства привлечен от Лижия, но се разочарова, когато разкрива, че тя е журналистка, която иска да напише материал за живота му.

Любов и измяна!

Маура е посветила живота си на грижи за съпруга си и децата си - Луиза, Педро и Жуниор. Омъжена за Бруно Вилар, тя е забравила за желанието си да бъде актриса по настояване на собствения си съпруг. Той е забогатял, женейки се за Маура и приемайки да ръководи семейния бизнес. Въпреки че не е сбъднала най-голямата си мечта, Маура е много щастлива.

Това, което тя не може да си представи е, че съпругът й има извънбрачна връзка с известната актриса Фернанда Лира. Нещо още по-лошо: той е обещал на любовницата си да създаде неин собствен театър. Както може да се очаква, светът на Маура се срива, когато разкрива измяната, но Бруно успява да заблуди жената, която обича.

Фернанда е известна в Бразилия с участията си във филми, телевизионни програми и театрални постановки. Тя се чувства привлечена от Бруно, но се отегчава да бъде „другата". Руди и, по-късно, Тони се опитват да попречат на връзката между Бруно и Фернанда.

„Забранени" случаи!

Педро е проблем за Бруно и Маура. Той не иска да следва стъпките на баща си по отношение на семейните компании. Той се влюбва в Нина, по-възрастна от него жена. Нина е страдала в миналото си с бивш съпруг, който дори й е посягал. За това лесно се поддава на нежността на Педро, но изпада в криза, защото той е син на шефа й. Нина се страхува, че Бруно ще разкрие връзката им и ще я уволни.

Луиза не подкрепя брат си Педро. Тя е годеница на Андре, който е идеалния зет за родителите й, но се влюбва в Дог. Луиза е завладяна от неговия авантюристичен дух, а Бруно прави всичко възможно, за да ги раздели.

Италианците!

Дон Кало пристига да живее в Сао Пауло много млад. Кало е избягал от гангтерска война между мафиотските семейства. Живял е в Италия в златните времена на мафията и изпитва носталгия по онази епоха, въпреки че е бил далеч от мафиотите. Кало има няколко бизнеса, сред които е Хотел Диана в съдружие с Бруно Вилар.

Оженил се е за Фреда, от която има три деца: Тони, Руди и Жижи. Мама Фреда, както галено я наричат, е отдадена на децата си и стои зад всеки от семейството си. Руди е най-проблемното дете в семейството, който се забърква в трафик на наркотици.

Домът!

Всичко се събира в дома на Лурдес, където живеят още Мими, Вагнер, Жоао и Витор. Всички работят усилено, но изкарват малко пари, колкото да преживяват, и се чувстват добре. Случва се понякога да е скарат и тогава Витор използва дипломатическите си умения, за да успокоява положението.

В началото на историята, Лурдес погребва съпруга си, но вместо да плаче, тя празнува.

Източник: www.rederecord.com.br