Заради нея съм Ева (Por ella soy Eva)

Един мъж, дори да е истински Дон Жуан, един ден се влюбва и всичко за него се променя...

Една история за мъж, който за да разбере жената, която обича, трябва да влезе в нейните обувки...

Хуан Карлос Кабайеро – неспасяем съблазнител, който само използва жените и не вярва в любовта, е уважаван изпълнителен директор на Групата Империо, водеща компания в областта на туристическите услуги.

Използвайки прословутите си умения на съблазнител, той се представя за чуждестранен бизнесмен и се опитва да открадне от Елена Морено – предприемчива, самотна майка, новаторският ѝ туристически проект за мексикански плаж. Противно на всички очаквания, докато съжителства с нея, той открива, че се е влюбил за първи път.

Докато обмисля как да разкрие истината, той е разобличен от нея и в същото време е обвинен несправедливо в измама от финансовия вице-президент на компанията, в която работи – перверзния Плутарко Рамос, който освен че в действителност е извършил кражбата на важния проект на Елена, но и сега, също като Комисията по Туризма, я обвинява в плагиатство.

Преследван от полицията, Хуан Карлос бяга, докато в Групата Империо, Плутарко решава да наеме Елена, за да ръководи сама проекта. Младата жена, останала без работа и с висящо обвинение, се вижда принудена да приеме поста, за да може да докаже, че е била жертва на измама.

Хуан Карлос се крие от всички, но въпреки това, той открива възможността да се върне, за да изчисти името си пред другите и да си върне любовта на Елена.

Как да бъде близо до Елена без тя да разбере и как да разследва кой го е натопил несправедливо за извършената измама?!

Хуан Карлос използва въображението си и решава, че от любов към Елена, ще стане Ева. По този начин научава труден урок, който променя начина му на възприемане на живота и отношението му към жените, докато не се превръща в почтен човек, който да може, най-накрая, да се посвети на истинската си любов...

Персонажите:

Хуан Карлос Кабайеро

Изпълнителен вице-президент в Групата Империо. Учил е бизнес администрация и е специализирал Туризъм. Ефективен и компетентен, той е способен да заобиколи някои етични норми, за да постигне целите си, като, например, да извлича конфиденциална информация в полза на компанията от любовните си връзки. Като приятел, той е верен, лоялен, щедър и мил. Неговите най-добри приятели – Сантяго и Фернандо, са като негово семейство. Типичен Дон Жуан: красив, привлекателен, мъжествен, умен, галантен, симпатичен, елегантен и винаги добре облечен, роден съблазнител, с добро финансово положение и член на група, в която се чувства като риба в собствени води. Не е срещал жена, която да устои на чара му. За да присвои важен проект, той решава да съблазни Елена, но когато я опознава, открива, че тя е голяма жена. И така, без да си даде сметка, Хуан Карлос се влюбва безумно в Елена, която се превръща в любовта на живота му, освен това изпитва силна обич към Лалито, нейният син. Обвинен е в измама, която не е извършил и е преследван от правосъдието. След катастрофа, всички го смятат за мъртъв, но той е жив и се нанася да живее в пансиона на Мими. Когато научава, че Елена, която е започнала работа в Групата Империо, си търси асистентка, Хуан Карлос решава да се превърне в Ева Мария Леон Харамийо, вдовица на Сулоага, за да бъде близо до жената, която обича и която иска по някакъв начин да си върне, както и да намери доказателства за своята невинност.

Елена Морено

Необвързана. Завършила е специалност Администрация на туристически компании. Умна, красива, предприемчива, солидарна и очарователна майка, отдадена на работата си, за да може да издържа Лалито, нейният осемгодишен син. Дълги години, Елена не е имала друг избор, освен да загърби своите мечти за независимост, за да остане в семейната къща, където се спазват строгите правила на баща ѝ, да работи, за да завърши образованието си, да се грижи за нуждите на Лалито. Любовта не е неин приоритет. Смела и решителна, тя не иска да рискува, не за да не бъде наранена, а заради сина си, който може да се привърже към някой, който не си заслужава. Обвила се е в броня, която добре предпазва нейните чувства, но само докато не се запознава с Хуан Перон. Той я покорява с малки романтични жестове, спечелва обичта на Лалито и доверието на Силвия, сблъсква се с опозицията на Едуардо и кара Елена да забрави своите страхове. И така, тя се влюбва и се сгодява за мъжа, когото смята за голямата любов на живота си. Най-неочаквано, Елена открива, че Хуан Перон и Хуан Карлос Кабайеро са една и съща личност: мъж, който е решил да я измами, играейки си с чувствата ѝ и всичко това, за да присвои нейния проект за плажа Махауа в полза на Групата Империо. Това разкритие разбива сърцето ѝ на парчета и освен това, унищожава мечтата ѝ да промени живота си. Това е просто двойно предателство. След това разочарование, тя трябва да се възстанови, най-вече професионално, за да се превърне в студена и твърда жена, която въпреки болката, да продължи напред.

Мими де ла Роса

Собственица на пансиона, в който се настанява Хуан Карлос, криейки, след инцидента. Необвързана, симпатична, оптимистка, позитивна, щедра, солидарна, работлива, много практична. Винаги се опитва да види светлата страна на нещата и да помага на другите безкористно. Характерът ѝ е откровен и открит, типично за хората от северните части: купонджийка, весела, шегаджийка. Родена е в Синалоа и продължава да се смята за севернячка, въпреки че почти цял живот е прекарала в Мексико сити. Нейното призвание е грима, също като майка си, която е била гримьорка на известни артисти от киното, театъра и телевизията, поради което познава доста артисти. Сега помага при боядисването на коси, гримирането и нагласянето, с което е известна сред съседите си. Мими е почитателка на социалните групи и когато ѝ се случи нещо интересно, веднага го споделя в Twitter или Facebook. С това тя става все по-известна. Помага на Хуан Камило при трансформацията му в Ева и благодарение на Мими, Ева е достоверна жена, която е видяла и живяла много. Ева завежда Мими на някои от събитията в компанията и така тя се запознава с Адриано, от когото е очарована.

Адриано Рейес

Брат на Антонио и шурей на Плутарко. Мажоритарен акционер и президент на Група Империо. Съблазнителен, благороден, кавалер и сериозен в работата си. Обожава около него да има само красиви жени, въпреки че за него, жените не умеят да се ценят или да имат по-добри идеи от мъжете, защото просто са интелектуално ограничени. Неговата неприятен и мачистки начин на възприемане на жените се превръща в стил и почти в политика на Групата Империо. Преживява ужасно разочарование, когато повярва, че Хуан Карлос го е измамил и скрива голямата болка, която предизвиква неговата смърт. Тази ситуация малко по малко го кара да се довери в зет си, Плутарко. Заклет ерген и неспасяем съблазнител, Адриано е майстор в ухажването, уважаван от всички мъже, бленуван от много жени. Но се чувства безкрайно самотен. Когато се появява Ева Мария Леон Харамийо вдовица на Сулоага в Групата Империо, започва да вярва в силната връзка, която го свързва с нея, а тя се превръща в първата жена, към която започва да изпитва истински чувства. В началото, целта на Адриано е спаси компанията си, за да може след това да се наслаждава на живота. По-късно, той се опитва да покори Ева, за да създаде с нея семейство, без ни най-малко да подозира, че тя е Хуан Карлос.

Плутарко Рамос

Съпруг на Антония и зет на Адриано. Любовник на Ребека. Финансов вице-президент президент на Групата Империо. Амбициозен, лицемерен и безнравствен мъж, който крие истинската си същност под очарователната външност на победител. Въпреки всичко, той е привлекателен, формален в облеклото и маниерите си, почитател на лукса и добрия живот. Търси най-добрият начин да се възползва от брака си, той няма търпение да стане акционер в компанията, за да заеме своето място там. За целта, той подкрепя Антония в нейната мания по храната, надявайки се по този начин здравословното ѝ състояние да се влоши и накрая да умре преждевременно. Като финансов вице-президент на компанията, той управлява парите и се възползва максимално от тази ситуация като прави някои движения в своя полза без никой да разбере. Плутарко се забърква с поредица от интриги, за да отстрани Хуан Карлос от играта, защото се страхува, че може да постигне повече от самия Плутарко: да стане съдружник в компанията. След предполагаемата смърт на съперника си, Плутарко наема Елена и не може да устои на тази красива, умна и работлива жена, която е решен да омае. С отстраняването на Хуан Карлос от пътя си, Плутарко вярва, че няма никакви пречки пред него, докато не се появява Ева.

Антония Рейес

Сестра на Адриано и съпруга на Плутарко. Нежна, романтична и чувствителна. Въпреки че няма определен пост в компанията, тя притежава 40% от акциите в Групата Империо, поради което има неоспорима власт в компанията. Учила Туризъм, тя е завършила с почести, но никога не е практикувала, защото е решила да се отдаде изцяло на Плутарко, нейният съпруг и причина да живее. Приятна жена, но страда от затлъстяване, което е причина за влошеното ѝ здравословно състояние. Самочувствието ѝ е ниско и е комплексирана заради външността си, но въпреки това прави всичко възможно, за да се хареса на съпруга си. Умна е, но любовта ѝ към Плутарко я прави сляпа, тъй като не вижда вредата, която той ѝ причинява. Когато започва да вярва, че животът ѝ няма смисъл, се появява Ева, която я научава как да се цени като жена и се превръща в нейната най-добра и единствена приятелка.

Ребека Оропеса

Любовница на Плутарко. Координаторка на Връзките с обществеността в Групата Империо. Като добра в професията си, Ребека има милиони контакти, които са на различни нива в областта на туризма. Убедителна, цинична, хитра, амбициозна и почитателка на лукса, но изключително забавна и симпатична. Секси и много привлекателна. Майсторка в изкуството на съблазняването. Веднага след като се запознава с Плутарко, тя го омайва, превръщайки се в негова любовница и по този начин се надява да си осигури стабилно бъдеще. Винаги се опитва да задоволи Плутарко и неговите прищявки, но трябва да стиска зъби, когато става дума за Антония, неговата съпруга. Целта на Ребека е да има добра позиция, която да ѝ осигурява власт в компанията и да продължи със своя начин на живот, като това не означава задължително да бъде заедно с Плутарко.

Модесто Кабайеро

Баща на Хуан Карлос и съпруг на Еухения. Стар приятел на Адриано. Добър мъж, образован, истински кавалер с жените, учтив, коректен, стриктен, крайно честен, нотариус с добро финансово положение и голям престиж. Като възрастен мъж, възпитан в старите норми, той е заблуден мачист, който се опитва да наложи същите принципи у сина си Хуан Карлос, което му е помогнало да се превърне в истински Дон Жуан. Основното му притеснение е психичното здраве на Еухения, съпругата му, която от няколко години показва симптоми на деменция. Като професионалист в правото, когато повдигат обвиненията срещу Хуан Карлос, той повярва в „доказателствата“ и обръща гръб на сина си.

Еухения Мистрал

Съпруга на Модесто и майка на Хуан Карлос. Както млада е била известна актриса, но след като се е омъжила за Модесто, той е настоял тя да се откаже от професията си, за да стане примерна съпруга и майка. Очарователна, убедителна, уверена, образована, фина, с някои ексцентрични особености, които напомнят за артистичното ѝ минало. За нещастие, често има епизоди на деменция.

Едуардо Морено

Съпруг на Силвия, баща на Елена, дядо на Лалито. Непримирим мъж, мачист, женомразец. От средната класа. Оттеглил се военен с чин Лейтенант, сега той е собственик на малко магазинче в непосредствена близост до дома му. За него, самотното майчинство е причина за срам, за това е убеден, че нито един мъж не се е заинтересувал сериозно от дъщеря му. Единствената причина за радост през последните години е Лалито, неговият внук. Въпреки че не спира да говори лоши по адрес на родителите му, Едуардо го кара да мисли, че трябва да е твърд с детето, ако иска той да стане „истински мъж“ и Лалито да не усеща толкова силно липсата на баща. Като цяло, неговите цели са да контролира любимите си хора и да бъде авторитет в дома си.

Силвия Ромеро

Майка на Елена, съпруга на Едуардо и баба на Лалито. Домакиня. Безкористна, търпелива, лоялна, чувствителна и много солидарна. Ако Едуардо и Силвия са останали все още заедно, то е заради нейните усилия, тъй като през годините тя се е опитвала да поддържа отношенията им, защото за нея, бракът е за цял живот, и в добро, и в лошо... Спокойна жена, малко резервирана, много наблюдателна, мъдра и с голяма чувствителност, за да разбира какво става в сърцата на близките ѝ. Обожава дъщеря си и внука си. Те са нейната мотивация и най-голямата ѝ радост.

Марсела Нориега

Съпруга на Фернандо и майка на Дженифър и Кевин. Домакиня, в началото тя е рецепционистка в Групата Империо. Умна, отдадена, любвеобилна, солидарна и красива жена, което малко се занемарява, когато започва да се издига професионално за сметка на дома и семейството си. Постепенно започва да помага в компанията, което увеличава дохода ѝ и така тя успява да покрива доста от своите разходи, както и тези по къщата. Нежна и внимателна майка, която се интересува и следи какво става с децата ѝ. Оставила се е на идеологията на Фернандо, че в дома, жената прави всичко, а мъжа – нищо. Но това се променя, когато се утвърждава в работата и въпреки шантажите на Фернандо и чувството за вина, тя избягва всичко, освен приготвянето на храна за децата си. Така Марисела се доказва по всички фронтове и променя възгледите на съпруга си, заради когото е допуснала толкова много грешки.

Фернандо Контрерас

Съпруг на Марсела, баща на Кевин и Дженифър. Приятел на Хуан Карлос и Сантяго. Оперативен координатор в Групата Империо. Типичен мексикански мъж, който често пренебрегва половинката си, но прави опити да се промени. Мъж, който търси в съпругата си майката, която може да разреши всичко: да може да готви и глади, та чак до това да знае котировките от последния час. Въпреки че се прави на домошар, той е неспособен да помага в домакинските работи, да говори с децата си, да се притеснява как се справят в училище и като цяло в живота. За него, това са задължения на Марсела. Когато Марсела показва своите способности, Фернандо се чувства заплашен и започва да я притиска, за да се върне към ролята си на домакиня.

Дженифър Контрерас

Дъщеря на Марсела и Фернандо. Сестра на Кевин. Учи в гимназията. Красива и будна девойка, умна и все още прекалено наивна. Тя е маниак, почитателка на технологиите и знае всичко свързано с мобилните телефони, компютърните програми и т.н., но при това не се отдава на уединението си. Целта на Дженифър е да преодолее дистанцирането на майка ѝ, да защити идентичността си като съвременна девойка, въпреки намесата на баща ѝ мачист и да намери някаква форма на съжителство, което да сближи семейството ѝ в момента, когато е на път да се разпадне.

Кевин Контрерас

Син на Марсела и Фернандо. Брат на Дженифър и кръщелник на Хуан Карлос. Ученик в прогимназията. Върлинест тинейджър, чувствителен, благороден, с душа на артист и страхове да покаже своята същност. Като дете е бил много спокоен и е бил привързан силно към майка си, но скоро започва да се отдалечава от семейството си, превръщайки се в резервиран и проблемен ученик. Един ден се разкрива истинската страст на Кевин и причината, поради която се крие от света. Става дума за страстта и призванието му към музиката. Основната цел на Кевин е да осъществи мечтата си да стане музикант, въпреки опозицията на баща си, а по-късно – да помогне на родителите си да се сдобрят и да създадат подобрена версия на семейството.

Сантяго Ескудеро

Приятел на Хуан Карлос. Годеник на Патрисия. Бивш годеник на Анхелика. Административен координатор в Групата Империо. По-скоро симпатичен, отколкото привлекателен, той е верен приятел. Малко неуверен, често се изнервя, не може да изрича лъжи и когато ситуацията излиза извън контрол, той обърква още повече положението, допускайки по-големи гафове. Възхищението му към Хуан Карлос и Антонио го карат да желае да бъде като тях – съблазнители, умели ухажори, мачо. Но за разлика от тях, Сантяго винаги се забърква с жени, които с лекота го манипулират. Бил е сгоден с Анхелика, с която го е свързвала изпепеляваща страст, но всичко се е провалило, когато той я е открил с друг в леглото. Тогава той се запознава с Патрисия – перфектната годеница и идеалната бъдеща съпруга. Когато се среща отново с Анхелика в деня на сватбата си, той осъзнава какво точно очаква от една жена, а нито Анхелика, нито Патрисия могат да му го дадат.

Анхелика Ортега

Годеница на Сантяга. Най-добрата приятелка на Ребека. Импулсивна и страстна. В задоволително финансово положение, Анхелика е сладострастна и секси, притежава нещо екзотично, което я прави много чувствена жена. Използва своята сексуалност като начин за съблазняване, но употребата на алкохол я кара да прилича на лека жена. Не е от хората, които мислят сериозно за бъдещето, дълбоко в себе си знае, че с годините сексуалността ѝ ще се промени и за това си търси мъж, който да я издържа. И този мъж е Сантяго.

Патрисия Лорка

Годеница на Сантяго. Консервативна, манипулативна и обсебваща жена. Патрисия е красива, с класически стил на обличане, което я отличава. Когато се запознава със Сантяго, тя вижда в него идеалната партия, перфектният мъж, с когото да създаде семейството, за което винаги мечтала, въпреки неговите недостатъци. Патрисия умело използва слабостите на Сантяго в своя полза и с лекота успява да го манипулира. Наясно е, че това, което изпитва към него, не е любов, но въпреки това е решена да направи всичко възможно, за да се омъжи за него.

Лалито Морено

Син на Елена и внук на Едуардо и Силвия. Учи във втори клас. Палав, весел, неспокоен, здрав, но от части повлиян от дядо си, което, обаче, не му пречи да обича и да показва обичта си към майка си, която обожава. Няма баща и това го измъчва и разстройва. Пита се защо баща му го е изоставил и не е пожелал да се запознаят. Подражавайки на дядо си, Лалито не се доверява на никой мъж, който се приближава до Елена. Иска да остане единствено дете и майка му да има очи само за него.

Лусия Сарате

Най-добрата приятелка на Елена. Симпатична, малко лудичка и приказлива, добра приятелка, щедра, възприемчива, но много разсеяна, без никакъв намек за злоба. Не се отчайва от живота и не спира да търси идеалният мъж, за когото да се омъжи и да има деца. Притежава променлив характер и е като истински хамелеон с мъже, с които излиза.

Източник: televisa.esmas.com