Чиста кръв (Pura sangre)

Абрахам Паредес е патриарх на своето семейство. Той е егоистичен, алчен и оглавява ожесточена борба срещу клана Сармиенто. Той е бил женен два пъти: първо за Белинде, глухонямата майка на Аарон, а след това за Елоиса, която е умряла при раждането, давайки живот на Дамян, Дериан и Елоиса. Абрахам има и друго дете - Анастасио, син от неизвестна майка.

Нума Помпилио Сармиенто е на чело на конкурентното семейство. Неговите синове и безбройните племенници го поддържат в сраженията му срещу клана Паредес. Най-младият син на Нума, Абелардо, се завръща от столицата лудо влюбен е Елоиса Паредес.

В това време, Йомира, единствената дъщеря на Нума, се опитва да си припомни за любовните интриги, които някога е имала с Дамян Паредес. Дамян тъкмо се е върнал от столицата, където е станал свещеник, с надеждата да помогне на семейството си, но още повече затъва в проблемите.

Сред интригите и порочната борба за власт се появява Корасон. Красивото момиче, което е израснало в провинциална местност и е запозната с тежкия селски живот, става неволен свидетел на войната между клановете. Корасон е пряма, но освен това притежава рядка красота и невинност. Аарон веднага е привлечен от нейния скрит талант и се заема с мисията да бъде за нея като учител. Както в пиесата "Пигмалион", той преобразява непослушната и дива Корасон в достойна дама. Той до последния момент не си дава сметка, че любовта е намерила кратък път към сърцето му...