Женско предизвикателство (Reto de mujer)

В съвременното общество, много мъже смятат, че една жена на възраст трябва да забрави за любовта, а ако е омъжена и има деца, трябва да забрави, че е жена. Но какво става, когато една майка остане сама и трябва да се грижи за децата си?! Какво става, когато една жена над 40-те за първи път се сблъсква сама със света и се изправя пред предизвикателствата?! Точно това се случва с главната героиня в теленовелата „Reto de mujer“...

Мария Луиса де Суарес е идеална съпруга, всеотдайна майка и перфектна домакиня. Денят, в който съпругът ѝ Енрике я изоставя, тя открива, че най-важното в живота е печеленето на пари.

За да издържа петте си деца, Мария Луиса започва работа в един хотел. Това е горчив опит, който ѝ помага да порасне във всеки смисъл на думата. Най-вече, преоткриването на своята женственост, когато привлича романтично вниманието на шефа си.

Но, Мария Луиса се отказва от тази нова любов, след като децата ѝ изпадат в затруднения и това ѝ напомня, че тя преди всичко е майка, загърбвайки жената в себе си...

Персонажите:

Мария Луиса

Спокойна госпожа, домакиня и майка на пет деца. Нейната най-голяма амбиция е да направи щастливо семейството си, а нейната мечта – да остарее заедно със съпруга си. Но той има други планове и така Мария Луиса се оказва на прага на най-голямото приключение в живота си.

Андре Бернард

Управител на хотела, в който започва работа Мария Луиса. Наскоро се е върнал от чужбина. Вдовец и самотен баща на две дева. Едното от тях – момиченцето, страда от детски паралич. Андре е благороден и честен човек. Не се възползва нито от властта, нито от позицията си, но не може да избегне влюбването в своята подчинена.

Енрике

Съпругът на Мария Луиса. Електротехник, той работи, но няма желание да намери жена, която да замени съпругата му. Когато любовницата му забременява, Енрике вижда възможност да изостави семейството си. Но, когато открива, че друг мъж се навърта около Мария Луиса, той се връща при нея с любовни претенции.

Хавиер Вийегас – Хави

Въпреки че произлиза от добро семейство, той предпочита престъпния свят като сфера на реализация. Дори инсценира смъртта си, за да не го свързват с миналото му. Веднъж е обичал жена, която много прилича на Хулиана, нейна сестра, вече покойница. Това привлича Гилермо, братът на Хулиана, в бизнеса с трафика на оръжия.

Гилермо Суарес

Амбициозен младеж, но му харесват лесните пари. Обича майка си, но се притеснява, че се меси много в живота му. Включва се в незаконен бизнес и въпреки че ненавижда баща си, накрая започва да го имитира, карайки една жена да се влюби в него с помощта на лъжи.

Франсиско

Най-доброто дете в семейство Суарес-Кайседо. Добър ученик, много работлив, баскетболна звезда. Помага в дома си с парите, които изкарва, а нощно време учи бизнес администрация. Той е единствения, който помага на майка си след раздялата на родителите си.

Виктория

Най-голямата дъщеря на Мария Луиса. Сладка кокетка, обича да се забавлява и мрази да учи и да помага на майка си в дома. Има страхотни крака, поради което решава да започне работа като танцьорка в един бар, но тази работа е само първата крачка към проституцията.

Кике

Най-малкият в семейството. Той е щастливо и обичливо дете, преди всичко с брат си Гилермо, когото идеализира. Проблемът е в това, че това възхищение кара Кике да имитира във всичко брат си и е първият, който се наслаждава на скъпите подаръци, които Гилермо купува с мръсните пари, които изкарва. Мария Луиса се страхува, че малкият ще приеме Гилермо като пример в живота.

Хулиана

Най-малката сестра. Тя е слънцето в живота на мнозина: на родителите си, на братята си и годеника си. Сериозна, спокойна, ученолюбива и зряла. Няма екстравагантни мечти, просто да завърши образованието си и да открие щастието заедно с Мигел. Но се появява Хави, който я заслепява и я кара да желае неща, които не бива и да изостави годеника си, за да се събере с трафиканта.

Дон Яир

Бос в трафика с оръжия. С беден произход, той се е заобиколил с разкош. Той е отличен покровител, но може да бъде неумолим. Най-големият му враг е Хави. Най-голямата подкрепа – съпругата му Елена, но в миналото на Яир има друга жена.

Източник: novelasyseries.univision.com