Саманта (Samantha)

Любовта буквално пада от небето за Самната дел Ляно - красива и добродушна младо селско момиче, което живее и работи в имението на дон Валдемар Ринкон. Веднъж, разхождайки се из полята, за да търси коня си, Саманта вижда как един самолет се разбива и веднага отива на мястото на катасрофата. В самолета намира Луис Алберто Арангурен. Той е силно пострадал и е в безсъзнание. Въпреки, че тя не го познава, този достоен милионер от града ще стане нейната единствена любов.

Получил силен удар по време на катастрофата Луис Алберто загубва паметта си и не може да каже кой е на Саманта и семейство Ринкон. Те предполагат, че е обикновен пилот, работещ в мощната корпорация Арангурен, а не нейн собственик. Саманта не се интересува кой е той. Единствената й цел е да го извади от самолета. През следващата седмица се завързва вълшебен любовен роман между Саманта и Луис Алберто, двама души, които не знаят нищо един за друг, които се отдават на зова на сърцето си.

Когато Луис Алберто се връща в столицата, си възвръща паметта и подсъзнателно зачерква всичко, което се е случило след катастрофата, включително и любовта на Саманта. Като се връща у дома разбира, че съпругата му, която в течение на 5 години е боледувала, е умряла. Всички си мислят, че тя е умряла от болестта, но в действителност Бетзайда, която е тайно влюбена в Луис Алберто и сега е решена да го спечели, я е убила. Друга жена ще се опита да направи същото: Райса, дъщеря на дон Валдемар, егоистична студентка, се насочва към Луис Алберто, след като разбира за неговото богатство и социално положение.

Веднъж, по време на среща с Райса, Луис Алберто внезапно се сеща за Саманта - за нейните меки докосвания, сияеща усмивка, нейната нежност. Разбирайки какво е загубил, той се връща, за да я намери. Те се женят в скромната селска обстановка. При пристигането си в града, Саманта се сблъсква с главните си врагове: Бетзайда, Райса и дъщерята на Луис Алберто, Анабела, която се чувства предадена след сватбата на баща си, състояла се малко след смъртта на майка й. Използвайки лъжи и интриги, тези три жени успяват да разрушат щастието на Саманта и Луис Алберто. На двамата им предстои да преодолеят много трудности, преди да могат да се съберат и да се отдадат на безпределната си любов...