Невинен крадец (Santoladrón)

Всичко се случва в едно малко и усамотено рибарско селце, в което жителите не подозират, че ще станат участници в невероятна и страстна история, каквато преди не е разказвана.

Кметът на селото е убит и Адриан Вийегас, обвинен за това убийство, избягва, за да се опита да докаже, че е невинен.

Хасинто Алгараняс, собственик на риболовен кораб, се подготвя да продължи традицията членове от семейството да стоят начело, която е започнала няколко поколения назад. Плановете на Хасинто се променят драстично, когато Тиберио Карпио – хитър, лукав и умел предприемач, решава да се кандидатира за поста на кмет и по този начин да контролира икономическото положение в района.

Борбата за кметското място започва и жителите на селото се разделят на две групи, готови да се бият всеки път, когато се наложи.

Насред това сражение, се преживява бурна любов, която се е родила преди години, но която до ден днешен не е успяла да се изживее. Всичко се дължи на съществуващата борба между двете семейства: Алгараняс, от висшата класа, и Вийегас, от средната класа.


Макарена Алгараняс е сладка и красива девойка, която от съвсем малка е била принудена да се подчинява на волята на своя доминиращ брат Хасинто. Макарена е дълбоко влюбена в Адриан Вийегас – доблестен и скромен рибар, който си изкарва прехраната като работи във флората на Тиберио Карпио, но който сега е обвинен за смъртта на бащата на Макарена, поради което е принуден да се крие и да се примири с мисълта, че не може да бъде с любимата си.

Лусия е най-красивата и желана жена в селото. Тя отблъсква всичките си ухажори, защото е влюбена в Адриан, с когото я свързва приятелство от детинство. Така се сформира объркан любовен триъгълник.

Хасинто обвинява за смъртта на баща си Адриан и Макарена. Те се защитават и се борят с всички сили, за да спасят любовта си. Но последната дума принадлежи на Хасинто, който решава, че Макарена трябва да напусне селото и да се раздели завинаги с рибаря.

Объркан и отчаян, рибарят моли за помощ Тиберио, за да докаже своята невинност. Тиберио, от своя страна, притеснен за кметското място, го моли да се предаде. 

Източник: teleseries.tvn.cl