Семейни тайни (2013) (Secretos de familia (2013))

Семейството е за поколенията и за традициите, основани от обществото... но всички крият нещо, всеки има тайни, но някои от тях са толкова сериозни, че е по-добре никога да не излизат на бял свят и да се превърнат в „Семейни тайни“...

Нора Вентура е майка на пет деца. Тя очаква с нетърпение да се завърне дъщеря ѝ Сесилия, която през последните две години е била в Монтерей. Сесилия страда заради предателството на Хуан Пабло, годеникът ѝ, и когато се връща в Мексико, решава да запази това в тайна.

Когато пристига у дома, Едуардо я посреща топло, но е малко студен с Нора. Никой не знае, че Едуардо изневерява на Нора, докато Сандра, Даниел и Андрес заподозират нещо, а в компанията всички смятат, че вуйчо им Раул пере пари.

В един от парковете, Сесилия изплаква мъката си заради измамата на Хуан Пабло и именно там разцъфтява любовта между Сесилия и Максимилиано. Когато отива на работа, Сесилия не може да повярва, че искрата, която кара кръвта ѝ да кипи, и която се казва Максимилиано, е там.

По време на семейна среща, Едуардо умира след като пада в басейна и се удавя. От този момент, семейството се потапя в ситуации и обстоятелства, за които не са и подозирали. Налага се сега всички да работят заедно, за да спасят компанията и освен това, да бъдат единни и да помагат на майка им – Нора, която е принудена да търпи любовницата на починалия си съпруг.

Теленовелата засяга силни и актуални теми, пресъздава живота такъв, какъвто е в действителност и зрителите лесно могат да се отъждествят с героите и събитията, които им се случват...

Персонажите:

Сесилия Вентура

Дъщерята журналист. Най-либералната от всички, тя се е превърнала в независима жена. Въпреки че не е толкова възрастна, около нея все още се шуми заради факта, че не е омъжена. Сесилия води програма по радио в Монтерей. Постоянно е в обтегнати отношения с майка си. Мисли различно. Тя е по-либерална, по-модерна. Тайно се оприличава на майка си и това още повече я дразни. Никога не се е влюбвала истински и открива в Максимилиано любовта на живота си.

Максимилиано Миранда

Успешен бизнесмен, който е преживял голяма трагедия в живота си: в началото на историята, съпругата му Патрисия се води изчезнала от 6 години. Не е била отвлечена, не може да бъде обявена за мъртва, просто е изчезнала безследно. Случаи като този са често срещани в Мексико и като цяло, из Латинска Америка. Максимилиано не е пестил усилия и средства, за да открие съпругата си, но всичко е било напразно. Посветил се е да отгледа сам двете си деца: Хулиета и Сантяго, както и на кампанията, свърза със случаи на изчезнали. Това го е превърнало, малко или много, в публична личност. През всички тези години, той никога не се е интересувал от друга жена. Това се променя, когато се запознава със Сеилия. И за първи път, всичко в него се раздвижва и той отново се влюбва.

Даниел Вентура

Най-големият от синовете в семейство Вентура. Женен е за Моника и работи през цялото време с Едуардо в компанията. Като първороден, той приема, че е наследник на бизнеса.

Сандра Вентура

По-голямата от дъщерите в семейство Вентура. Решителна бизнесдама, бори се да открие баланса между професионалния и семейния живот. Въпреки всичките ѝ усилия да бъде добра майка и съпруга, бракът ѝ се намира в криза. Сексуалният живот между съпрузите е замрял от известно време. Сандра е определена като президент на компанията и това задълбочава съперничеството между я нея и брат ѝ Даниел.

Леонардо Вентура

Адвокат в семейния бизнес, но също така има собствена адвокатска кантора. Традиционалист във възгледите за живота. Може би е най-отговорният от децата в семейството. Винаги прави това, което е най-правилно за пред обществото. Пред близките и приятелите си е признал своите наклонности, но в професионалния си живот той ревностно крие, че е хомосексуалист, защото усеща, че това може да повлияе на работата му. Не е стигнал до крайности и да си измисля гаджета, просто стои на разстояние от колегите си, за да предпази личния си живот. Сантименталният му живот е изпълнен с бури, тайни връзки и трудности при обвързването. Още съвсем млад, по настояване на Сесилия, той е разкрил истината пред семейството си. Тогава това се е превърнало в проблем, но все пак са го преживели. Подкрепата на Нора е била най-важна за него. Каквото и да ѝ е коствало, винаги го е разбирала и подкрепяла. За Едуардо винаги е било много по-трудно и връзката му с Леонардо винаги е била напрегната, защото е усещал, че по някакъв начин, синът му го предава.

Андрес Вентура

Най-малкият в семейството. Учи фотография и притежава артистична чувствителност. По настояване на Сесилия, създава фотографски репортаж за войната срещу нарко-босовете. Нора винаги се притеснява за това, не е съгласна. Всичко това ѝ се струва рисковано, опасно и вярва, че Андрес не е журналист, нито кореспондент, не е подготвен за това. По време на репортажите, Аднрес е отвлечен за няколко часа и е видял ужасяващи неща... и въпреки че е успял да избяга и да оцелее, животът му се е променил завинаги. Като се връща в столицата, в дома си, той е много по-различен, разстроен, объркан, отдава се на алкохола и наркотиците.

Източник: www.azteca.com