Без упойка (Sin anestesia)

За любовта няма рецепта!

Хосе Киньонес – Пепе, е скромен млад мъж, скромен, брилянтен и пухкав. Най-голямото дете на месар и домакиня, той има брат с няколко години по-малък и две сестри, една на 15 и една по-малка – на 8 години. Киньонес е учил медицина и е на път да се дипломира, когато драматичен епизод променя живота му завинаги.

Една от сестрите му (по-голямата) претърпява катастрофа, което принуждава Пепе да я приеме в спешното отделение, докато е на смяна в обществена болница. Въпреки предупрежденията на стажанта, отговорният лекар – д-р Алфонсо Валенсуела, допуска грешка в резултата на своята надменност, която коства живота на девойката.

Киньонес пристига с кървящата си сестра в отделението и настоява да я прегледат. Д-р Валенсуела се дразни от поведението на стажанта Киньоненс и пренебрегва спешността на случая – без да провери за какво става дума, той оставя девойката при чакащите. Киньонес вкарва сестра си в отделението без разрешение. Той започва да действа, но скоро е открит от Валенсуела, който го изгонва. Тежкото положение на девойката карат Валенсуела да се намеси и по време на операцията открива, че първоначалната диагноза на стажанта е вярна, но вече е прекалено късно.

Думата на д-р Валенсуела е закон, а Киньонес не успява да докаже своята невинност. Презрян е от баща си и брат си Рафаел. В медицинския колеж му налагат наказание – никога да не практикува като лекар. Но Киньонес не се предава. С помощта на майка си, той напуска страната и се заклева да се върне, за да си разчисти сметките.

Киньонес пристига в Швейцария, където е приет от брата на майка си, което е пристигнал в европейската страна през 70-те години. Той работи упорито там, докато не получава мястото на хирургически асистент на един известен швейцарски пластичен хирург. Той се възползва напълно от работата си, за да продължи с обучението си. Спестява всеки франк, посвещава се изцяло на изучаването на медицината, докато асистира в клиниката по пластична хирургия.

След десет години на тежка работа и обучение, Пепе Киньонес се завръща в Чили с намерението да си разчисти сметките от миналото: да въздаде справедливост за мъртвата си сестра, да свали маската на д-р Валенсуела и да си върне мястото, което му се полага в семейството и обществото.

Киньонес се завръща в Чили със завидно състояние и с около 50 килограма по-малко. Целта му е да се сближи с Валенсуела и да събере доказателства, от които има нужда, за да го обвини за смъртта на сестра си. За това си измисля нова самоличност. Превръща се в Пабло Гойкоечеа, чилийски пластичен хирург, специализирал в Швейцария. Той успява да спечели стипендия за усъвършенстване в клиниката, която се ръководи от д-р Валенсуела.

Киньонес изиграва ролята си брилянтно. Валенсуела не го разпознава, въодушевява се от обещанието за стипендия и обещава да го издържа. Той толкова се впечатлява от уменията на Гойкоечеа, че накрая го кани в екипа си, в който е и дъщерята му – Антония, която се превръща в Ахилесова пета за Гойкоечеа. Той се влюбва в обекта си на отмъщение... 

Източник: www.chilevision.cl/sinanestesia