Съдружнички (2013) (Socias (2013))

Три адвокатки се борят да осъществят мечтите си, за добруването на семействата си и за професионалния си успех...

Историята се концентрира върху личността и света на трите дами на закона. Както в личния им живот, така и в случаите, които поемат, има много общи неща.

Инес изпада в шок от завръщането на своя стара любов – Алваро. Той вече си има друга партньорка – моделът Антония дел Солар. Той не само се завръща в Чили, но работи заедно със съпруга на Инес, Рикардо.

Монсерат трябва да приеме раздялата със съпруга си Федерико, след като го е заварила в леглото със секретарката му. Сега трябва да преосмисли живота си и да открие една нова Монсе.

В същото време, Долорес си дава сметка, че позициите ѝ на любовното поле не са много силни: нейната емоционална независимост и нетърпението да бъде свободна и без обвързване са за сметка на отдаването ѝ на професията.

„Socias“ е градска комедия, която се върти около любовните събирания и разочарования на три успели адвокатки, съдружнички не само в професионален, но и в личен план. Близки приятелки, които си дават сметка, че трябва да се наложат в един свят, в който доминират мъжете.

Персонажите:

Инес Вентура

Адвокатка, основателка и съдружница в адвокатска кантора. Майка на една дъщеря, работеща жена и изключително отстъпчива. Симпатична, търпелива, забавна и голяма приятелка с близките си приятели. Опитва се да бъде перфектна и организирана, но винаги е на границата на колапса. Личният и професионалният ѝ живот са дълбоко преплетени. Новата среща с младежката ѝ любов обърка напълно живота ѝ.

Долорес

Независима жена, амбициозна и перфекционистка. Голяма адвокатка, а кариерата ѝ е основния приоритет в живота. Не вярва в любовните връзки и още по-малко в брака. Когато нещата станат сериозни, просто бяга. Само един мъж успява да я направи слаба, но той е женен и не смята да изоставя семейството си заради нея. Долорес страда от тази връзка и дори се замисля да захвърли всичко зад борда.

Монсерат Силва

Омъжена за Федерико. Има син на 10 години – Матео. Обича съпруга си, приема го за голям колега и му се възхищава като адвокат, въпреки че ѝ харесва да се сблъсква с него в съдебната зала. Смята, че това е едно безусловно обвързване, но за нещастие, тя греши и когато открива, че Федерико я мами, се освобождава, започва да наваксва изгубеното време и излиза, за да се наслаждава на живота пълноценно.

Алваро Карденас

Започнал е да пътува по света, за да практикува журналистика, но е открил, че навсякъде е толкова сложно, че не може да запази пълната си свобода. Сега, връщайки се в Чили след 20 години, той е по-циничен и ироничен, както изглежда – не вярва на никого, но в действителност е неуморен идеалист. Появата му в историята предизвиква истински ураган в живота на Инес.

Федерико Ибаньес

Успял адвокат, който успява да се справи с множество дела, благодарение на съветите на съпругата си Монсерат. Той, обаче, допуска голяма грешка – изневерява на съпругата си със секретарката си и на всичкото отгоре, тя ги разкрива. След това, той си дава сметка, че не може да живее без съпругата си и се опитва да си я върне.

Пабло Вентура

Архитект и спортист. Женен е за Каталина и имат една дъщеря. Има идеалното семейство и вярва, че е постигнал всичко в живота, но си има тайна – любовница, Долорес. Той вярва, че благодарение на другата жена, успява да държи семейството си толкова единно.

Антония дел Солар

Чилийски модел със световна слава. Много освободена, тя живее живота си на пълни обороти и е много влюбена в Алваро (с когото имат 20 години разлика), с когото е сгодена. Завръща се в Чили с намерението да започне спокоен семеен живот, но ритъмът на живот и новата среща на Алваро с Инес преобръща връзката им.

Рикардо Осандон

Вдовец с 21-годишен син. Той се влюбва в Инес и е готов да я отведе до олтара, без да подозира проблемите, които води съжителство между тази адвокатка и сина му, още по-малко, че тя го мами с Алваро.

Каталина Диас

Жена със слаб социален живот, няма никакви приятелки. За това, животът ѝ се върти около съпруга ѝ Пабло и дъщеря им. Постоянно се измъчва от ревност и е убедена, че той я мами. За това, тя търси духовна помощ, за да оправи брака си и да се отдалечи от изкушенията на плътта.

Мерседес Валдес, Меме

Майка на Инес и Пабло. Жена, изпълнена с енергия и оптимизъм, която изненадва с либерализма си. Обожава бившия си зет Октавио и е идеалната компаньонка в приключенията на своята внучката.

Мариано Ривас

Младеж със скромен произход, който с усилен труд е успял да се покаже като обещаващ в света на правосъдието. Влюбен е в Долорес и има любовни срещи с нея. Той мечтае тази свободолюбива жена също да се влюби в него.

Октавио Акуня

Бивш съпруг на Инес. Хипи в съвременен вариант. Той е голям приятел на дъщеря си и поддържа добри отношения с Меме, бившата си тъща.

Херман Осандон

Единственият син на Рикардо. Витае из облаците. Шляе се из дома си и не го интересува нищо. Баща му се опитва да го вкара в правия път и в началото има някои проблеми с мащехата си, Инес.

Валентина Акуня

Дъщеря на Инес. Непокорна и конфликтна, тъй като не понася някой да ѝ казва какво да прави. Когато се премества да живее в дома на Рикардо, тя го мрази и става приятелка на доведения си брат, Херман. Но когато има проблеми, тя търси подкрепа при биологичния си баща, Октавио.

Матео Ибаньес

Син на Монсерат и Федерико. Постоянно обърква живота на майка си. Когато баща му напуска дома, той започва да отсъства дълго и да се държи зле в училище.

София Вентура

Дъщеря на Пабло и Каталина. Нежно момиче, разглезена и много добре възпитана. В семейството си, тя не може да се държи зле по никакъв начин.

Кристобал

Фото-журналист, който е един от най-добрите приятели на Алваро, който се връща в Чили, за да поеме управлението на един ежедневник и се среща отново със стара любов.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Socias_(telenovela_chilena)