Само ти (Solamente vos)

Хуан Кусто води един живот, който може да се определи като „приятен“: женен, има пет деца и от петнадесет години работи като диригент на популярен оркестър.

Животът му, обаче, изпада в криза, когато съпругата му – Ингрид, го моли за време, за да „се свържи отново със себе си и да открие коя е“.

И нещо по-лошо, като следствие от неговата брачна криза, той губи работата си. Феликс, негов приятел от детинство и освен това президент на звукозаписна компания, му се притичва на помощ: предлага му пост в неговата компания и му преотстъпва апартамента си, в който да живее.

И така, Хуан се запознава с Аурора – нова съседка, от другата страна на стената. А привличането между тях е мигновено.

Аурора е фризьорка и притежава център по естетика в същата сграда, в която живее.

След време, през което „споделят коридори и асансьори“, Хуан открива, че тази привлекателна млада жена е любовница на Феликс. Всъщност, Аурора цели да стане „нещо повече“ в живота на Феликс. За нейно нещастие, той е женен за Мишел и няма никакви намерения да се развежда, защото това може да му коства привилегиите, произтичащи от поста му в музикалната компания, собственост на съпругата му.

Освен това, Хуан има и други причини за постоянни притеснени: всичко свързано с отглеждането на петте му деца, които са между 5- и 20-годишни. Това са и причините са караници с бившата му съпруга, напрегнатата връзка с Денис, неговата егоистична сестра и Лаутаро, баща му, който тъкмо се измъква от своята черупка.

От друга страна, животът на Аурора също не е лесен. Освен сложната връзка с Феликс, тя трябва да играе ролята на медиатор между Росита, властната си майка, и Орландо, своя задръстен баща.

Персонажите:

Хуан Кусто

43-годишен. Музикант, диригент на камерен оркестър. Учил е в Консерваторията. Съпругата му настоява да се разделят и го изгонва от семейния им дом. Той е един анти-герой и си пада малко хипохондрик. Това, което иска най-силно, е да бъде добър баща за петте си деца. От средната класа, той живее за деня, разкъсван от избора коя сметка да плати по-напред и да плаща за образованието на децата си, както и поддръжката на двете къщи.

Аурора Андрес

33-годишна. Фризьорка. Любовница на Феликс, с когото са заедно от шест месеца. Живее в апартамента, който той ѝ е осигурил (и който в действителност принадлежи на съпругата му). Има голямо желание да стане майка и да създаде семейство, но винаги попада на грешния мъж (а дали съществува правилния?!) Темпераментна жена със силен характер. Въпреки че винаги си проправя смело път напред и е много позитивна, когато някой вдигне ръка срещу нея, трябва да се пази, защото е като експлозив – може да избухне от най-малкото. От самото начало изпитва нещо към Хуан, но връзката ѝ с Феликс я възпира, поне временно, да опита нещо повече. Малко по малко се сближава с всяко от децата на Хуан.

Ингрид

Бившата съпруга на Хуан, с когото е решила да се раздели след 20-годишен брак. Като малка е била актриса, родителите ѝ са я водили на всякакви прослушвания, участвала е в реклами. След като е родила децата, е решила да се откаже от кариерата си и сега се намира в „екзистенциална криза“, а основното – иска да се върне към ролите. Емоционално нестабилна (причина за биполярност), тя се разкъсва между любов и омраза към Хуан: или търси начин да се откъсне окончателно с него, или се опитва, на всяка жена, да оправи положението.

Лаутаро Кусто

Баща на Хуан. Наскоро е объркал тотално семейството си, когато им е признал, че е гей. Търси начини да се покаже като човек с изтънчени вкусове, често използва френски изрази, за да напомни за произхода си, който личи и от фамилното му име. Поддържа топла връзка с внуците си, които го обожават и го приемат такъв, какъвто е.

Мишел

Съпруга на Феликс. 44-годишна, богата, кокетка от висша класа, много грациозна. Богатството ѝ е наследствено и за това не се интересува от бизнеса, само от това да си живее живота. Дълбоко в себе си подозира, че Феликс е с нея заради богатството му, но не иска да приеме това. Живее в постоянна несигурност, което е причината да приема хапчета през цялото време. Отказва да приеме, че Аурора (обитателката на нейния апартамент) е любовница на съпруга ѝ.

Феликс Монт

Един от най-добрите приятели на Хуан, с когото се познават от детство. Винаги е имал брилянтна глава. Музикален редактор, президент на музикалната компания на Мишел, неговата богата жена. Бърз и ловък в бизнеса. Женкар, много симпатичен и преди всичко, безскрупулен тип. Има си любовница: Аурора Андрес, която уверява, че разводът му ще е факт до края на месеца. И тя му вярва (въпреки че всеки път по-малко). Аурора го подлудява и за нея е готов на импулсивни действия. Единствено не иска да рискува привилегиите си в компанията на съпругата си.

Хулиета Кусто

Най-голямото дете на Хуан Кусто и Ингрид. Студентка в университета. Независима жена. Тя е слабостта на майка си. Не се разбира със сестра си Даниела Кусто. Забърква се с обвързан мъж, който има насрочена дата за сватбата си с друга жена, което предизвиква повече от главоболие на баща ѝ.

Даниела Кусто

Второто дете на Хуан и Ингрид. Тъкмо завършва гимназия. Иска да стане актриса и певица. Жестоко се кара с Хулиета, най-вече заради това, че се е влюбила в Себастиан – бившото гадже на по-голямата ѝ сестра.

Орландо Андрес

Баща на Аурора. Лъжец и натрапчив комарджия. Винаги се въвлича в тъмни сделки. Живее за сметка на някоя от жените си, особено когато някои от неговите „сделчици“ няма очаквания от него успех (практически всичките).

Росита

Майка на Аурора. През цялото време се оплаква от Орландо, бившия си съпруг. Въпреки че често го гони и го приема обратно. Предпочита да бъде „в лоша компания, отколкото сама“. Настоятелна и взискателна. Оплаква се и се притеснява, но е мила. Разделила се е с Орландо, когато е научила, че има любовница. Но не си спомня, че когато се е запознала с Орландо, той е бил с друга жена, която е изоставил заради Росита. В семейството, както изглежда, този модел се повтаря. Явно и Аурора е приела този вид „семейно наследство“.

Мора Кусто

Третото по възраст дете на Хуан и Ингрид. 12-годишна, тя толкова често се подлага на терапия, че говори почти като възрастна. Тя е най-рационалната от всички и за това „поглъща“ мъката от раздялата на родителите си. Понякога нейните конфликти се изявяват физически или емоционално.

Еухенио Кусто

Четвъртото по големина дете на Хуан и Ингрид. Наскоро е навършил 11 години и вярва, че знае всичко, все едно е на 30. Оказва се сам сред жени и за това предпочита да живее с баща си.

Лули Кусто

Изтърсакът в семейството и като най-малка, страда най-силно от раздялата на родителите си. Тя внася нежност и невинност в забързания живот на Хуан. Тя е първата, която се привързва към Аурора и се сприятелява много бързо с нея.

Източник: www.eltrecetv.com.ar