Семейство Фиеро (Son de Fierro)

В центъра на историята са семейство Фиеро - Мартин, Лусия и децата им Хуан, Сандра (Санди) и Луис (Лучо). Бащата, Мартин Фиеро, работи в месарски магазин заедно с Амадео и Езекиел. Той е мачист, вулгарен и конфликтен тип. Майката, Лусия, е класическа майка, посветена на брака си и децата си. Синът Хуан, въпреки че е останал сляп на десетгодишна възраст, е бил приет от преподавател с добри оценки. Лучо е все още студент. Санди, от своя страна, работи като Vedette, въпреки че баща й предпочита тя да продължи следването си по медицина. Езекиел е младеж от улицата, който преди години е приет в семейството и се смята за още едно дете на Фиеро и Лусия.

Хуан е преподавател по история в колежа „Терада" и сред учениците на колежа са собствения му брат и Морена Фонтана, дъщеря на Хосе Мария Фонтана, представител на министерството на образованието. Рита е негова помощница и дава уроци, а Ортели е директор на училището.

Хуан Фиеро започва връзка с Рита, помощницата си, и Морена, негова ученичка. Независимо от риска, на който подлага връзката си, той се влюбва в Морена, но двамата пазят връзката си в тайна. Бащата на Морена, Хосе Мария Фонтана, служител на министерството на образованието, отговарящ за училищата, се чуди кой е приятеля на дъщеря си.

В началото, Лучо е годеник на Карина, сестрата на Амадео, но се влюбва в Морена от момента, в който се запознава с нея. Той изоставя Карина заради Морена, но Морена не се интересува от него и той в крайна сметка се връща при Карина. Тримата - Лучо, Карина и Морена, сформират музикална група.

Хосе Мария Фонтана желае Луси, но тя никога не се е съмнявала във връзката със съпруга си. Фонтана приключва връзката си със Сиси, сестрата на Луси, която желае Ангел.

Санди и Амадео също имат връзка, която пазят в тайна, защото Амадео е женен за Мабел, която е приятелка на Санди и има син от него. Освен това, Фиеро смятат Амадео като свой син (въпреки че не е) и те не приемат тази връзка, защото я смятат за кръвосмешение.

Мартин в началото се скарва с баща си, Дон Мартин, когото обвинява за страданията на майка си след развода им. По-късно те се сдобряват.

Лусия се запознава в министерството на образованието с Хуан Крус Сориля, мъж, с когото започва афера. Когато излиза наяве, Лусия и Фиеро се разделят и Лусия напуска дома. Първо отива да живее в апартамента на Рафа, приятел на Дон Мартин, а след това, когато Хосе Мария Фонтана заминава за Испания, тя се нанася в дома му, за да се грижи за Морена, която остава в страната.

Фиеро се запознава с Исабел - жена, която наскоро се е развела и има малка дъщеря. Двамата започват връзка. Децата им пречат на тяхната връзка, въпреки че използват различни къщи и не могат да се съберат.

Накрая, Фиеро и Лусия се сдобряват след приключване на развода и Лусия се завръща в дома си. Въпреки че Лусия приключва връзката си с Хуан Крус, Фиеро все още изпитва нещо към Исабел и продължава да се среща с нея тайно. Исабел го упреква, че не се е разделил с Лусия и се опитва да приключи връзката си с Фиеро, решавайки да прикрие своята бременност. Лусия също е бременна, но не е сигурна кой е бащата - Фиеро или Хуан Крус. ДНК-анализ разкрива, че детето е от Хуан Крус. Накрая, Фиеро се събира с Исабел и детето им, а Лусия остава с Хуан Крус и детето им.

Водена от отчаяние заради това, че Хуан е предпочел Морена, Рита разкрива връзката им пред министерството на образованието. Така Хосе Мария Фонтана научава всичко. Хуан е изгонен от училището, а Морена е затворена в манастир от баща си. Хуан е решен въпреки всичко да продължи с връзката си с Морена, без да се интересува от последствията, докато не се изправя срещу Лучи за нея. За да не нарани брат си, Хуан се отказва от Фонтана и се жени за Рита. Морена се сгодява с Лучо, а Рита успява да манипулира Хуан, въпреки че той така и не я обиква, поради което се разделя с нея, изморен от безкрайните й скандали и сцени на ревност.

Хуан се събира отново с Морена, но Рита заявява, че е бременна, за да попречи на Хуан да я изостави. Тъй като не успява да забременее, Рита симулира инцидент (падане по стълбите), за който виновна се оказва Морена. Така тя „изгубва" детето, а на Морена никой не вярва, че няма нищо общо с това. След като осъзнава, че не може да има никаква връзка с Хуан, Рита започва да му отмъщава и го обвинява за домашно насилие и накрая се превръща в бегълка от закона.

В една болница, Рита убива по погрешка Хуан, когато той се застъпва за Морена и се опитва да я защити от съпругата си. Преди да умре, като последно желание, Хуан се жени за Морена в болницата. След смъртта му, Морена се оказва бременна от Хуан и му ражда дете, което Рита се опитва да похити и да изведе от страната. Накрая Рита се оказва в лудница, тъй като не е добре с главата и след опит за самоубийство.

Амадео приключва връзката си със Санди и се връща при Мабел, но Санди остава бременна от него. Когато Мабел научава за това, тя я принуждава да мълчи, а Санди обявява, че Енцо, нейна случайна връзка, е истинския баща на детето й. Мабел симулира сърдечни кризи всеки път, когато Амадео се приближава до Санди и накрая умира, след като не успява да го задържи. След смъртта й, Амадео получава запис, в който тя му признава, че той е истинския баща на детето на Санди. В началото, той я намразва за това, че е скрила това от него, но накрая двамата се сдобряват и се женят. Но бракът им се сблъсква с трудности - Амадео не успява да придружи Санда в САЩ, където тя отива да работи.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Son_de_Fierro