Мечтателки (Soñadoras)

Главната героиня в тази история е Фернанда – психоложка, която работи в център по рехабилитация на зависими от наркотици. Наскоро Фернанда е преживяла ужасна трагедия – мъжът, за когото е щяла да се омъжи, е бил убит, докато се е борил срещу нападатели. При това нападения, баща й е бил прострелян в гърба, в резултат на което е останал парализиран.

В началото на историята става ясно, че Еухенио де ла Пеня – зъл дилър на наркотици, се е влюбил във Фернанда и е решен на всичко, за да я направи своя съпруга. Но Фернанда е срещнала привлекателния Хосе Луис – писател и преподавател по литература, който работи в местното училище.

Хосе Луис е честен и работлив, очарователен и изпълнен с живот. Въпреки всичко, той крие тъмна тайна от миналото.

Когато Фернанда и Хосе Луис се влюбват, Еухенио започва да ревнува, но когато решава да елиминира своя съперник, той открива, че собствената му дъщеря Жаклин е влюбена в Хосе Луис. Жаклин, от друга страна, е привлякла вниманието на Мануел, който въпреки своята популярност, не може да постигне успех с нея.

Една от приятелките на Жаклин е Емилия, романтична, но реалистка, която мечтае да стане танцьорка. Приятелят на Емилия е Херардо и тя го обожава. Херадо е лидер на рок-банда. Скоро в живота на Емилия влиза танцьорът и хореограф Енрике. Той се влюбва в нея.

Друга приятелка на Жаклин е Лусия, най-богата на мечти, но също така бездомна. Лусия се влюбва в Херардо, докато е ухажвана от Бето „Рок-фелер“. Цветният Бето живее в една сграда с Хулиета, която се превръща в най-близка приятелка на Лусия. Хулиета се срамува, че е бедна. Тя среща Карлос – богат, но посредствен лекар. Тя се опитва да го използва, за да се измъкне от бедността. Когато в университета се появява нов студент – богаташа Рубен Бараисаба, Хулиета се влюбва в него, но той не я харесва в началото. Въпреки това, той започва да излиза с нея и малко по малко се влюбва в нея, но когато открива, че тя не е богата, я зарязва. След това Хулиета се връща при Бето и остава с него.

С помощта на Ана, Лусия се превръща в красавица, способна да завърти главата на Херардо...

Всички тези младежи се изправят пред серия от препятствия и изпитания, които им позволяват да опознаят самите себе си, а след това ги насочват по пътя на истинското щастие.

Източник: www.seriesnow.com