Ангел наречен Асул (Un angel llamado Azul)

Една история с вкус на шоколад...

Асул, един необичаен ангел-пазител, недисциплиниран, безсъвестен и голям почитател на красотата, е изпратен на Земята, за да защитава едно момиче - Абрил. Преди да го пусне, неговият учител, който много добре знае възможностите му да се забърква в проблеми, го предупреждава, че на ангелите им е забранено да се влюбват.

Ангелът следва всички указания на Учителя си и всичко върви добре, докато не се запознава с Мартина, по време на едно посещение на Абрил и дядо й Фортунато, шоколаден магнат, в пристанището La Casita Encantada, в което семейство Луна е основен благодетел.

Ангелът и дядото са очаровани от учителката - Асул от нейната красота и доброта, а Фортунато заради голямата й прилика с починалата му сестра Аурора. Тази среща е много неприятна за Дебора Ниньо, директорка на приюта и нейният съдружник, Гастон Конде, адвокат и бъдещ управител на състоянието на семейство Луна. Те се боят, че Фортунато може да научи, че Абрил не е единственото му семейство.

По време на посещението, Абрил научава, че Дебора се държи много зле с децата от приюта и ги кара да работят. По тази причина, Фортунато нарежда на Конде да отмени даренията, докато не разследват подробно какво става. Дебора и Конде решават да се избавят от него и да попречат на разкриването на тайната.

В компанията само на Асул, когото никой не вижда, Абрил е принудена да живее в приюта, за да сподели страданията на Мартина, която е убедена, че й остава много малко живот, тъй като над семейството й тегне проклятие и всички жени умират на 25-годишна възраст.

Конде използва любовта, която учителката изпитва към Абрил и я моли да се омъжи за него, за да могат да осиновят малката. Това кара Асул да поиска да се материализира в тялото на лекар и да се бори за любовта на Мартина. Но преди това, ангелът решава да отиде на Небесата и да поиска разрешение да се превърне в човек, за да може да живее с двете жени, които обича: Абрил и Мартина.

Но плановете на Конде и Дебора са други - те убеждават Мартина, че нейният любим няма да се върне и че една много подозрителна двойка иска да осинови детето. От този момент, за влюбените, лошите и сирачетата започват приключения, които доказват, че любовта има вкус на шоколад.

Персонажите:

Ангел Асул

Ангел, който не е пораснал, а контактите му с децата са го направили много неспокоен и инфантилен. Той може да се превърне във възрастен с поведение на дете. Всичко решава с настроение. За него, най-важното е смеха. Темпераментен, приятен, талантлив и чувствителен, но не е скромен. Той знае, че ако беше човек, щеше да омае всички жени. Най-голямото му желание е да разбере какво е да бъде човек.

Мартина

Изключително нежна и чувствителна жена, особено с децата. С възрастните тя се държи като неумолим боец, но с малките - като слънце. Готова е да даде живота си, за да защити своите недопечени. Гледа да не се противопоставя на Дебора, освен когато става дума за децата, за които се грижи.

Абрил

Момиченце, в което се влюбва всеки, който я познае. Нежна, но със собствен характер, непокорна, но жизнерадостна. След смъртта на дядо си, тя изпада в паника, а новият й дом става сиропиталището, чийто благодетел е бил дядо й. Там не е щастлива заради директорката Дебора, която е много зла и се превръща в неин основен враг.

Фортунато

Дядо на Абрил. Той е сключил сделка с Дебора - ще получава голяма сума пари като дарение, но в замяна трябва да се грижи за внучката му.

Афанадор

Обикновен човек с прости схващания за живота. Не е амбициозен и единственото, което иска е да живее добре, без усложнения. Дълги години, през които работи в сиропиталището, той се чувства привлечен от Ниевес. Пристигането на Абрил в приюта изважда наяве тази любов. По принцип предпочита да стои на разстояние, но когато вижда, че някое от децата е в опасност, той решава да играе на страната на добрите.

Дебора

Жена с класа и стил. Използва ума си, за да планира как да се издигне повече - не само социално, но и финансово, без да се замисля дали може да нарани децата от приюта. Нейните амбиции надминават всякакви морални и етически граници. Ненавижда децата, но пред хората се представя като Мери Попинс. Нейният егоцентризъм й е попречил да се омъжи, за да не дели с никого състоянието, което благодарение на Мартина е постигнала.

Конде

Пресметлив, той премерва думите си, също като действията си. Той може да бъде истински принц от приказките, кавалер, любезен, изящен, човек с най-добри чувства, но след като го опознае човек, разбира, че той е ужасен. За да прибере парите на семейство Луна, той е способен да се представи за най-добрия човек и за най-влюбения мъж на Земята, дори се заклева във вечна любов пред Мартина.

Ниевес

Жена с опит, натрупан през годините. Никога не е използвала хитрост, за да задържи някой мъж. Като всеки, който работи в приюта, Ниевес си има любимци - това са Тонито и Чоко. С пристигането си, Ниевес харесва малката Абрил. За Ниевес, на първо място са децата, а с възрастните - само търси начин да защити самотните.

Учителят

Той е Бог. Определя правилата на Асул. Като Бог, той може да разполага с времето и променя часовника.

Тонито

След смъртта на майка си, той се е затворил в себе си. Той е убеден, че никой не го обича и не се заблуждава, че някой ден ще го осиновят, както става с другите деца. Заедно с Абрил преживява невероятни приключения. Само учителката Мартин успява да ги контролира.

Бела

Смята се за най-красивото и умно момиче в групата. Тя се гордее, че има баща, който живее надалеч, но я е оставил на грижите на Дебора с желанието тя да получи добро образование. По този повод, Дебора получава голяма сума всеки месец.

Росита

Едно от най-обичаните момичета в приюта. Толкова е сладка, че всеки се влюбва в нея. Баба й е единствената й роднина.

Мамбру

Дете, което предизвиква у всеки желание да бъде защитено. Абрил го учи да живее, тъй като детството му е преминало между приюта и болницата.

Солис Чоко

Приятно момиче, с прекрасен глас и за това е част от хора в приюта. Страда всеки път, когато някое семейство пристигне в приюта с намерението да осинови някое дете, но това дете никога не е тя. Вярва, че родителите й са все още живи и някой ден ще отидат за нея. Тайно от Дебора, тя редовно проверява във вестниците за информация за родителите си.

Гаспарин

Любимецът на Абрил, въпреки че след смъртта на Дон Фортунато, това кученце се е превърнало в любимец на всички деца от приюта. Винаги е в центъра на бъркотии.

Луис

Брат на Пако и Уго. Друг обитател на приюта, който не се изморява да яде, да яде и отново да яде.

Пако

Притежава качествата на братята си - дебеличък, ленив и малко злобен.

Уго

Брат на Пако и Луис. Честа жертва на пакостите на Тонито.

Източник: www.rcnusa.com , www.canalrcn.com