Светлина на пътя (Una luz en el camino)

Това е една история за цялото семейство, в която драмата и амбицията се преплитат с нежността и щедростта!

Грешките на родителите и техните последствия, болки и радости, нескрити надежди и очарователната невинност на децата... всеки един епизод е изпълнен с уникални и незабравими персонажи, като симпатичния и приказлив Елисео от северните части на страната; Томас – стария градинар, който разказва вълшебни приказки; злата готвачка Елодия; сладката Луиса Фернанда и нейните мъже, влюбени в нея – Херман и Даниел; мъдростта на Дядо Пабло; алчния и коварен Ренато; необвързания педиатър Хуан Карлос и самия Отец Федерико, който, чрез своите проницателни съвети и непоклатима вяра, води децата по пътя на доброто...

Защото децата са усмивката на Бог и техните чувствителни души се нуждаят от любов, за да израснат, една добра и твърда ръка да ги подкрепя и прегръща, уши, готови да слушат, един добър пример, който да следват, едно чудо... една Светлина на пътя.

Тази нежна история започва, когато Лусиана претърпява тежка катастрофа заедно с родителите си Ана и Родриго, но за нещастие, единствената, която не успява да оцелее е майка ѝ и Лусиана, в компанията на баща си Родриго, трябва да се научат да продължат по пътя си без нея.

И за двамата е много трудно да се възстановят след смъртта на Ана, но за малката, както изглежда, е много по-трудно. Баща ѝ, който много се притеснява за нея, накрая решава да се обърне за помощ към психолог, за да ѝ помогне да възвърне доброто настроение и да подобри здравословното си състояние.

Именно така, Лусиана и Родриго се запознават с Марсела – сладка психоложка, специализирала в терапия на деца. Тя се опитва да помогне със своите знания на Лусиана, но без да усети, нейните чувства се насочват към Родриго, в когото се влюбва.

Малкото момиченце и Марсела се превръщат в големи приятелки и Лусиана намира в нея майчината топлина, която толкова много ѝ липсва. За нея няма нищо по-хубаво от това да види баща си и Марсела заедно. Но не всичко се развива добре според Лусиана, когато се намесва Астрид. Тя е фриволна жена, със злобно сърце, и е на път да се омъжи а Родриго, заинтересована само от парите му. Тя не спира да се преструва и да се възползва от обстоятелствата.

В отсъствието на бащата, Астрид презира и се отнася зле с момичето, която си дава сметка, че ако тази сватба се осъществи, тя ще бъде изпратена в сиропиталище, след което ще бъде далеч от баща си завинаги.

Така се развива тази история, в която Родриго и Марсела се превръщат в нова мисия за Лусиана, която се захваща да ги събере, защото в крайна сметка тя има нужда от задружно и щастливо семейството...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Una_luz_en_el_camino