Виктория (Victoria)

По време на тържеството по случай 25-та годишнина на брака си, Виктория Мендоса открива, че съпругът й Енрике Мендоса си има любовница, Татяна Лопес. Изведнъж, целият живот на Виктория се срива и тя осъзнава, че с брака й е свършено. Докато се опитва да избяга от болката след предателството на съпруга си, тя среща младият журналист и идеалист Херонимо Акоста.

Виктория се влюбва в този по-млад мъж и си дава втори шанс да изживее истинската любов и страстта, която й е липсвала в брака.

Дъщерите й, Паула и Мариана, не я подкрепят. А и майка й Мерседес постоянно й напомня колко е смешно да обича мъж, който е по-млад от нея. И за да я защити, майка й прави всичко възможно, за да ги раздели. Само синът й Сантяго е единствения, който я подкрепя.

Виктория се изправя пред една много трудна за решаване дилема - да защити истинската си любов и своята свобода като жена или да се поддаде на натиска на обществото и да се жертва, заемайки мястото си като съпруга, за да получи „прошка" за любовта си и да запази своето семейство.

Персонажите:

Виктория

Всеотдайна майка и съпруга. Най-голямото й желание е децата й да бъдат щастливи и съпругът й да има успех. Нейното ежедневие протича еднотипно между дома, супермаркета, салона за красота и срещи от време на време с приятелките й Камила и Елена, които са на нейната възраст.

Енрике

Признат адвокат, който има тайна извънбрачна връзка повече от година с Татяна, жена почти с тридесет години по-млада от него. Той й се възхищава, защото смята, че тя е на неговото ниво, за разлика от съпругата му.

Татяна

Жена с ясна представа какво иска и как да го постигне. Когато се е запознала с Енрике преди две години, тя се влюбила в него, въпреки че той е много по-възрастен от нея и се отдала на тази забранена връзка. Две години тя е била търпелива, оставала е в сянка, таейки надеждата, че един ден Енрике ще вземе решението да напусне Виктория и децата си и да се събере с нея.

Херонимо

Разговорчив и забавен мъж. Приема нещата от живота с лекота, без да се отчайва от проблемите. Независим журналист, който работи и за радио станция. Въпреки че професионалният му живот е успешен, личният му живот е истинско бедствие.

Паула

По-голямата дъщеря на Енрике и Виктория. Тя е гордост за Енрике, тъй като е получила в наследство неговия ум, практичност и организираност, но също така и жестокостта и консерватизма. Учи Право и някой ден се надява да поеме ръководството на адвокатската кантора на баща си. Обича майка си, но по някакъв начин я вижда по-низша, защото смята, че една жена не бива да се отдава на дома и семейството си, а трябва да гради кариера, но приема, че трябва да бъде съпруга и майка.

Мариана

По-малката дъщеря на Мендоса, която е израснала в сянката на сестра си Паула и се чувства напълно пренебрегната от Енрике. До някъде нейното нещастно детство се дължи на баща й. Нервозна и обсебена девойка, която си е превърнала в мания своята необходимост да привлича внимание и преувеличава дори най-малките неща в живота. Нейната мания е довела до здравословни проблеми - страда от булимия и анорексия, като при това никой не подозира.

Камила

Красива жена, на която никой не може да определи възрастта. Дълбоко в себе си, тя е много неуверена и зависи от мнението на хората. Има нужда от мъж, за да се чувства ценена. Пред хората се показва уверена, обърквайки ги със своята разпуснатост, тъй като много обича да говори с приятелките си за секс. Безусловна приятелка на Виктория и единствената, която споделя най-съкровените й мечти и желания.

Елена

Резервирана и спокойна жена. Омъжена за Херардо от 22 години и е щастлива с него. Има син, Артуро, който е нейната радост. Тя е приятелка на Виктория от 16 години, но не споделя радикалните мисли на приятелката си, тъй като Херардо и Енрике са много близки приятели. Опитва се да държи неутрална позиция, въпреки че проблемите на Виктория силно я вълнуват.

Източник: www.atv.com.pe , en.wikipedia.org/wiki/Victoria_(Telemundo_Series)