Опустошени животи (Vidas robadas)

Всичко започва на гробището, двадесет години след смъртта на сина на Мария Хулия Фернандес Видал.

Педро Антонио, синът й, който има всичко – пари, интелигентност и обещаващо бъдеще, се забърква с прислужницата Паула, която забременява от него. Мария Хулия не приема това.

Педро Антонио иска да поеме отговорността си и да се ожени за Паула, въпреки че ще се наложи да изгуби всички удобства, с които е свикнал. Той се скарва с майка си, която в прилив на гняв блъска сина си в гърдите, но за нещастие, той се намира близо до перилото на стълбището, след което той умира при падането. Свидетел на всичко това става Хосе Енрике – доведеният син и любовник на Мария Хулия. Младежът убеждава баща си, че случилото се е било инцидент.

Паула, която е бременна от Антонио, е принудена да се премести в имението под силата на заплахите. Там тя ражда две близначки. По време на раждането, Паула изгубва съзнание и не знае, че е родила две момиченца. Едното момиченце се ражда слабо, но другото е силно и здраво. Акушерката съобщава на Мария Хулия, че едното момиченце е много слабичко и за това тя й нарежда да се отърве от нея.

Когато Паула идва на себе си, тя се изправя пред Мария Хулия, която й заявява, че ще остане с детето, но като нейна дойка, принуждавайки я да си мълчи цял живот и само при това условие може да бъде близо до собствената си дъщеря.

Мария Хулия и съпругът й Дон Педро осиновяват внучката си и я представят като своя законна дъщеря, а нейният чичо Хосе Енрике се превръща в неин брат. Това момиченце е кръстено с името Камила Ернандес Видал.

Другото момиченце е отнесено от акушерката, която го оставя при едно семейство, което не може да има деца. Малката израства щастлива в селото Исма, Юкатан, заедно с родителите си, които я възпитават с много любов и в принципи. Това момиче е кръстено с името Лус Ерера. Тя работи като преподавателка в училището към църквата в селото.

За разлика от сестра си, Камила има всичко, освен любовта на майка си (баба си), което е превърнало Камила в неуверена и нестабилна девойка. Тя учи моден дизайн и има собствен бутик, който има пълен успех, но винаги може да разчита на подкрепата на семейството си.

Тези две близначки не подозират, че съдбата им е подготвила изненада. Не само ги събира отново, но ги превръща в съперници за любовта на Мартин Сандовал.

Тайни и отмъщение... една истинска любов, която още от самото начало трябва да се бори, за да преодолее всички интриги и капани, провокирани от властната Мария Хулия Фернандес Видал.

Персонажите:

Мария Хулия Фернандес Видал

Тя е основната злодейка в историята. Нейното семейство не й дава добро име. Едва 14-годишна, водена от ревност, тя убива родителите си и наглася всичко така, че да прилича на инцидент. Така тя и нейната сестра-близначка Мария Емилия остават сами на света. Въпреки този инцидент, двете поддържат висок стандарт на живот, благодарение на Антонио – стар семеен приятел, който поема тяхната опека. За Мария Хулия, той се превръща в трамплин на спасението и единствената й възможност да създаде семейство, да получи име и голямо богатство. Мария Хулия успява да се омъжи за Антонио, който е баща на Хосе Енрике – младеж, който е по-малък от близначките и който се превръща в любовник на Мария Хулия. Сега тя е блестяща жена от висшето общество в Мексико. С изтънчени вкусове, елегантна, очарователна, съблазнителка и преди всичко, жена с власт. Скритото лице на Мария Хулия Фернандес Видал е на жена без скрупули, свикнала да постига всичко, което пожелае без значение на каква цена. Истинската си злоба тя успява да прикрие зад стройно тяло и чар, който демонстрира в ежедневието си.

Мартин Сандовал

Очарователен тип, лидер, много благороден. Истински борец в живота, добър младеж, харизматичен, умен и съблазнителен. В натурата му е да рискува всичко, което иска да постигне нещо. Той е герой в пълния смисъл на думата. С примиренчески дух, който не му пречи да изразява себе си. Пълен оптимист, дори нещо повече, много предприемчив. Никога не се парализира при сблъсък с проблемите и винаги успява да ги разреши без да има значение за какво става дума. Жените го обожават, а приятелите му се възхищават. Но има и такива, които му завиждат. Една от неговите слабости е факта, че Мартин е много доверчив дори и към непознати. Въпреки че е едва 30-годишен, той притежава завидно състояние и управлява голяма застрахователна компания. Колкото умел е в бизнеса, толкова изгубен се чувства, когато се влюби. Син на самотна майка. Живее сам, но често посещава майка си, която обожава. Връщането му в дома всяка седмица го свързва с детинството, когато, въпреки че е бил без баща, майка му Аурора го е отгледала с много любов и никога нищо не му е липсвало.

Лус Ерера

Истинската любов на Мартин. Лус е била по-слабата от двете близначки при раждането. Мария Хулия е задържала Камила, която е отгледала като собствена дъщеря, докато Лус е била обречена смърт, след като акушерката е получила пари, за да се отърве от нея. Фауста, акушерката, се е смилила над момиченцето и я оставя пред дома на Делия и Марио Ерера във Вия де ла Луна, малко село далеч от столицата. Тъй като те не могат да имат деца, решават да осиновят детето. Очарователната Лус успява да спечели сърцата на всички в селото още от съвсем малка. От нея преливат чувства. Лус не действа импулсивно, размишлява и след това действа. Чувства се сигурна в себе си и има ясна цел – иска да изгради кариера в областта на образованието, защото иска да направи света малко по-добър. В селото си тя е възпитателка на деца, в училището я обожават и се натъжават, когато решава да замине за столицата, но разбират защо го прави. Лус никога не е познавала романтичната любов и никога не си я е представяла, докато не се запознава с Мартин – мъж, който е сгоден за близначката й.

Антонио Фернандес Видал

Мъж, който произлиза от семейство от висшата класа и е от голям род. Той е истинския собственик на всичко в семейството. Винаги е обичал Мария Хулия, която го е подлудявала от 16-годишна, въпреки че забелязвал нейната злоба. Той става опекун на двете сестри след смъртта на родителите им. Мария Хулия успява да го подтикне да се влюби в нея и да го превърне в свой съпруг. Двамата имат едно дете: Педро. Винаги е бил добър баща и е изпълнявал всичките му капризи. От любов или слабост, той е допуснал Мария Хулия да влезе в живота му, но сега е прекалено късно. Знае почти всичките й тайни и знае за съществуването на близначката. Обожава Камила и живее заради нея, знаейки че тя е негова внучка, а също така се привързва към Лус, когато тя се появява отново в живота му. Добър човек, но с прекалено слаб характер. 

Източник: www.tvazteca.com , es.wikipedia.org/wiki/Vidas_robadas_(telenovela_mexicana)