В неподходящо време (Vivir a destiempo)

Паула Дуарте и Алехандро Монрой са били годеници на младини. Скъсали са, когато той е заминал да учи в чужбина, принуден от баща си, който е смятал, че Паула не е достойна за него.

Бащата на Паула, който е страдал от маниакална депресия, се е самоубил. Тя, майка ѝ и сестра ѝ са се изправили пред трудния живот да се справят без мъж в семейството.

В търсене на начин да забрави Алехандро, Паула е започнала да се среща с Рохелио Бермудес, който е много по-възрастен от нея. Той я е съблазнил и тя забременяла. Двамата са се оженили и сега имат две деца: Даниел и Таня.

Междувременно, Алехандро се е оженил за Ампаро Авалос – безобразна и капризна жена. Двамата имат един син – Едуардо. Но след няколко години, Алехандро се е развел, изморен от безбройните изневери на Ампаро.

Паула и Алехандро се срещат отново след много години, благодарение на Таня и Едуардо, които се сближават. Тя се бори да се спаси от апатията, в която се е превърнал живота ѝ, най-вече заради Рохелио – женомразец и доминантен мъж, с когото е безкрайно нещастна. Любовта отново чука на вратата и дава втори шанс на Паула и Алехандро, но има прекалено много неща, които ги разделят.

От друга страна, Кристина и Патрисио – съдружник и най-добрия приятел на Рохелио, вярват, че имат идеалния живот и непоклатимо икономическо положение, но с времето и с монотонното ежедневие, погубва топлите чувства между тях. Това кара Патрисио да потърси отдушник и го намира в лицето на Ампаро, което предизвиква поредица от конфликти с Кристина. Тя се изправя пред много тежка дилема – да се бори за любовта и за всичко, което са изградили заедно през всички тези години и да прости изневярата или да се разделят окончателно. И това са само част от проблемите, с които се сблъска и дъщеря им Беренисе, която, въпреки че е посещавала най-добрите училища и е възпитана в твърди принципи открива, че през целия си живот е била като в изолиран балон и че реалният живот е изпълнен с изкушения.

Животът на всички персонажи е изпълнен със страсти, интриги, конфликти и амбиции... Паула открива, че Рохелио ѝ изневерява с жена, на която е имала сляпо довери. Започва да работи и се чувства по-уверена, независима. Тогава взема решението да сложи край на фарса, който се оказва нейния брак и да си даде шанс да бъде щастлива с Алехандро. Теченията, обаче, са много силни и те не могат да плуват срещу тях. Проблемите на децата им, интригите на Рохелио и Ампаро... както и трагедиите, които ги достигат неочаквано.

Теленовелата показва трудностите на хората от средната класа по време на световната криза. Борбата на родителите да спасят децата си и да ги насочат в правилната посока... Борбата на младежите да се справят с проблемите и да намерят себе си, както и да определят на къде да тръгнат в живота. И възрастни, и млади търсят собствената си идентичност...

Любов, омраза, страст. Сарказъм, черен хумор, искрена обич, но и предателства... разочарования и голямо удовлетворение. Груби и жестоки събития, други – нежни и вълнуващи. Моменти изпълнени със смях или сълзи...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Vivir_a_destiempo