Живея заради Елена (Vivo por Elena)

Елена е скромна девойка, която живее със сестрите си Консуело и Наталия, в един квартал, собственост на Дон Фермин.

Консуело работи ден и нощ, за да плаща за образованието на сестра си Елена. Но липсата на образование на самата Консуело я поставя в неблагоприятно положение и накрая тя е принудена да започне работа в едно кабаре. За да скрие своето срамно занимание, тя казва, че е медицинска сестра.

Елена се запознава с Ернесто, мъж, който пред нея се показва като добър и разбиращ, но само за да се домогне до нея и да се възползва сексуално от нея. Елена е невинна и наивна и си мисли, че Ернесто е влюбен в нея и иска да продължи живота си заедно с нея, но истината е коренно различна.

Елена е упоена и изнасилена от Ернесто, а когато идва отново в съзнание, тя не си спомня нищо и Ернесто лично потвърждава пред нея, че я е изнасилил. Чувствайки се унижена и обидена, Елена избягва от мястото и се заклева никога да не се влюбва отново.

В друг част на града живее Хуан Алберто Монтиел, съдия, който вярва, че е успял да създаде уникално и достойно за завист семейство, но без да си даде сметка, дългите часове, посветени на работата, са основната причина съпругата му Силвия да си намери любовник. И така, той я изгонва от дома и тя заминава с леля си в чужбина.

В същото време, синът на Хуан Алберто и Силвия страда силно от това, че майка му го е изоставила и от дългите часове на отсъствия на баща му, е отгледан от Симона и баба му Ребека. Симона ощетява момчето и отнема неговите мечти и илюзии, практически забранявайки му да прави каквото и да е през деня.

Хуан Алберто, който също трудно понася заминаването на Силвия, се заклева никога повече да не се влюбва и още повече потъва в работата си. Адолфо, неговият най-добър приятел, го критикува, че е изоставил Хуанито и се опитва да стане добър приятел за него. Не след дълго открива, че Хуанито е едно капризно и невъзпитано момче.

Тогава, Хуан Алберто решава да наеме преподавателка, която да се погрижи за възпитанието и образованието му. По препоръка на Адолфо, Хуан Алберто наема Елена, която се превръща в заместител на майката за момчето. В същото време, тя се влюбва безумно в Хуан Алберто, който също се осмелява да чувства нещо към нея. Двамата си помагат в лекуването на любовните рани, получени в миналото.

Въпреки че и двамата са се заклели никога повече да не се поддават на любовните трепети, накрая открито признават любовта, която изпитват един към друг. Отношенията между тях се усложняват с появата на Силвия, която е решена да си го върне. От друга страна, Ернесто, който се оказва брат на Хуан Алберто, започва с опитите да убие нежните чувства, които изпитва брат му...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Vivo_por_Elena , www.terra.com