Полет 1503 (Vuelo 1503)

Само 60 минути след излитането, Полет 1503 попада в турбуленция и отвличане, при което не може да избегне падането, разбивайки се в земята, при което умират 140 души. Само 23-ма от пасажерите оцеляват. Те не само са изгубени, но изглежда и че са обречени да останат неопределено време насред негостоприемната джунгла.

Сред оцелелите са и тримата похитители, студент по медицина, търговец и семейството му, компютърен гений, собственик на ранчо, еколог, наркотрафикант, актриса, стюардеса, пилотът и съпругата му. Те са принудени да научат как се оцелява в тежките условия на джунглата и да изживеят обстоятелствата, които са доста тежки, но също така да са с хора, които почти не познават.

Първите дни, оцелелите използват храната от самолета и някои от нещата, които откриват из куфарите на пасажерите. Но в един момент всички хранителни продукти свършват и тогава започват да търсят начини за препитание в дивата природа.

За една седмица, престъпниците, обсебени да изпълнят целта си и въпреки че са изгубени, решават да задържат останалите от оцелелите като заложници. Но това предизвиква търкания между тях, а това води до смъртта на шефа.

В непоносимата жега, с досадните буболечки и проливните дъждове, раните, страхът и конфликтите събуждат най-лошото от характерите, но в същото време и най-доброто у всеки един.

Престъпниците трябва да понесат последствията от своите действия за сметка на желанията за справедливост и отмъщението на останалите оцелели.

Солидарност, завист, егоизъм, любов, желание, отхвърляне, отмъщение, отчаяние, по отделно и всички заедно, тези емоции и чувства живеят в персонажите в една, както изглежда, безкрайна и без изход ситуация. Надеждата, че ще успеят да се свържат и възможността да напуснат джунглата, са единствените им стимули. Но един от тях – наркотрафиканта, изглежда е решил да попречи на плановете за спасение.

Прекалено много препятствия трябва да преминат преди да открият една възможност за спасение във Виктор Фомеке. Това, което в началото изглежда като спасение, се превръща в ново изпитание, тъй като Виктор, в замяна на картата, която показва пътя, моли една от жените да остане с него.

Оцелелите планират да измямат Виктор и ако всичко мине добре, след предаването на документите, той ще остане с две жени: Емилия и Сандра, една от стюардесите, която е била изгубена преди Виктор да я срещне.

След като изминават дълъг път, в далечината те забелязват едно село и вярват, че са спасени, но като пристигат на мястото, те откриват, че е изоставено, няма никой и нищо не работи.

Отчаянието отново избуява и става причина за ново разделение на хората. Това, което смятат за изход, не е нищо повече от нов затвор... но докато мислят както да правят, се появява хеликоптер. Обхваща ги облекчение, тъй като мислят, че са пристигнали за тях, но ги очаква голяма изненада: вместо да кацне, от хеликоптера пада контейнер с храна и с прикрепена бележка, с която им нареждат да останат в селото до втора заповед.

Въпреки че селото им предлага възможността да не спят под открито небе, те трябва да търсят нови начини за оцеляване още веднъж, докато не намерят изход, и разбира се, обяснение за абсурдната бележка, която са получили. Селото се превръща в затвор и там трябва да се научат да съжителстват по един различен начин, докато намерят път за спасени чрез единственото превозно средство, което намират на мястото.

Те ремонтират превозното средство и се опитват да потърсят спасени, но на няколко километра от там са спрени от въоръжени мъже, които им преграждат пътя. След настойчивост от тяхна страна, започва престрелка.

Оцелелите от полет 1503 не само за задържани в селото за неизвестно време, но те нямат дори най-малка представа за причината, поради която ги държат затворени...

„Vuelo 1503“ е история, наситена с емоции, едно пътуване без път назад, при което най-големият враг е страха...

Източник: www.caracolinternacional.com