Не ти искам луната (Yo no te pido la luna)

Хуанита Роман е певица, която има късмета или нещастието да се запознае с Алехандро Кастийо – финансист, който е щастлив, защото има най-ослепителната годеница на планетата – Татяна Иванова, но когато вижда певицата, е очарован от таланта и смелостта й. Мъжът иска да я превърне в звезда, но със своя съдружник и най-добър приятел на шега се обзалагат: ако до два месеца Хуанита не стане дива на песента, Алехандро ще изгуби солидна сума пари.

За да спечели баса, бизнесменът взема певицата да живее в дома му. Там Хуанита става обект на най-ужасните подигравки на семейството и годеницата на Алехандро. Тя оцелява след това и след обучението по музика, етикет, мода, актьорство и всичко, на което Алехандро, самоопределил се като неин учител, смята, че е нужно да усвои и което ще й е нужно за кариерата. Двамата се карат като куче и котка. Тя не иска да изпълнява правилата му, а той е обсебен от мисълта да подчини този див звяр. В този процес, въпреки че не искат да го приемат, двамата се влюбват.

Без да си даде сметка, Алехандро я моделира в типа жена, за която винаги е мечтал. А тя, без да го иска, се влюбва в този елегантен и прекрасен мъж, който я наранява постоянно, но също така я прави невероятно щастлива.

Персонажите:

Хуанита Роман

От 13-годишна възраст, Хуанита се е научила да преживява на улицата. Тя пее по автобусите, но за разлика от повечето такива изпълнители, тя има прекрасен глас и скрит талант на звезда. Улицата и всичките й капани, са я превърнали в една борбена жена. Не се дава на никого, езикът й няма спирачки и не веднъж се е борила със зъби и нокти, и както тя сама обича да казва, не би позволила дори на президента на републиката да я закача. На 17 години, Хуанита е един необработен диамант, който няма да чака дълго, за да бъде открит. Тъй като работата й като певица не е достатъчна, тя работи и като сервитьорка.

Алехандро Кастийо

Алехандро произлиза от семейство от средната класа. Майка му е умряла, когато той е бил дете, а баща си никога не е познавал. От млад работи, за да може да плати образованието си. Животът е превърнал Алехандро във взискателен, дисциплиниран и неотстъпчив мъж. Убеден е, че с отдаване и работа всичко може да се постигне. Краен моралист, той ненавижда всяко отклонение от приетите норми. В бизнеса той се слави като безупречен, неподкупен и упорит. На 44 години, той е президент на инвестиционна банка. Парадоксалното е, че малкото капитал, който му е оставил баща му, му е позволил да започне бизнеса, в който участва и сестра му Соледад. В професионален план той е постигнал всичко, семейният му живот е истински провал, а любовта за него е една илюзия, която е умряла заедно със съпругата му.

Каролина Кастийо

Дъщеря на Алехандро, който я е разглезил след смъртта на майка й. Нейната философия е много проста: помоли всичко, което поискаш и използвай всичко. Тази госпожица вярва, че светът се върти около нея и за нея съвсем нормално е да отиде през почивните дни в Маями, за да пазарува. Тя е убедена, че животът на другите няма нищо общо с нейния. Майка й е давала всичко и нищо не й е отказвала. Външно Каролина е прекрасна жена, но отвътре е едно непоносимо същество. Влиза в университета просто така и въпреки че не го показва, има голям потенциал.

Фернандо Санклементе

Той би могъл да бъде модел, но неговото социално положение не му е позволило. Семейството му е позволило да получи подобаващо образование, отлични социални връзки и желание да живее като голям буржоа. Симпатичен, с отличителна грация, елегантен, добър бизнесмен, дълбоко в себе си той е слаб и неуверен човек, тъй като е наясно, че социалното му положение се поддържа благодарение на състоянието на съпругата му Соледад. Интересно, но не и изненадващо, той има една авторитарна, деспотична, неприятна страна, която показва в споровете със съпругата му, за която се е оженил от интерес и не само заради богатството, но и заради изгодната връзка с Алехандро, на когото винаги се е възхищавал и завиждал. Амбицията му става причина за неговата гибел. Той се забърква в тъмни сделки, с които се занимава заедно с Татяна и заради измяната й, тя не само го издава пред властите, но също така му изневерява с Диего. Той се разкайва, но е прекалено късно и не може да възстанови нито брака си, нито приятелството си с Алехандро.

Татяна Иванова

Притежава северна красота, която привлича от пръв поглед, но е много порочна. Нейната злоба има много обикновена основа: тя е свикнала да задоволява всяко свое желание, дори това да означава да преминава през другите. И за това тя има нужда от пари, много пари. Ако не беше екзотичната й фигура, тя щеше да бъде една от многото жени в Богота. Учила е в специален колеж, владее френски и английски език, перфектна тенесистка, следва модата и обича блясъка и лукса. Когато поиска, може да се представи за приятна и симпатична, харесва й всичко свързано със славата. Само баща й я обожава безусловно, а Алехандро се чувства удобно във версията на Татяна, която тя му представя. От мига, в който се запознава с Алехандро, Татяна решава да го направи свой мъж. Има само една цел: парите.

Родриго Кастийо

Истинско бедствие, той е син на Алехандро. След като завършва училище, записва две специалности в университета на Богота, докато не избира окончателно трета. Силата му са жените и купоните. Истински донжуан, чаровник, сладкодумен лъжец с тях, един експерт по женска психология и техните уязвими точки. Ненавижда всякакъв вид работа, още повече отговорностите, които трябва да има. Презира баща си и вижда в него всичко онова, което не иска да бъде. Жените и лесните пари са единствените му цели в живота, но също така могат лесно да се превърнат в причината за неговото разрушаване. Работи като барман в бара на чичо си и се възползва от нея, за да стане доставчик на дрога, докато не го залавят властите.

Соледад Кастийо

По-малка сестра на Алехандро и никога не се е разбирала добре с по-голямата си сестра – Елвира, защото е заела мястото на починалата им майка. Чувствата им са взаимни. Баща й винаги я е защитавал прекомерно и това я е превърнало в неуверена и покорна жена, ситуация, която се усложнява от факта, че не може да има деца.

Магали

Изгубила е семейството си, когато е била на 16 години. Опитва да се представя за силна, отрязва косата си и работи в един супермаркет, но не приема тежка работа. Накрая е започнала да работи като сервитьорка в кафене, където се е запознала със Салвадор, за когото се е омъжила и от този съюз се ражда Хуанита.

Владимир Иванов

С благороден произход, той е преживял войните и опустошенията в страната си. Съпругата му е починала поради грешка на КГБ и след това той избягва заедно с дъщеря си Татяна в Париж. Притежава силно чувство за дълг, чест и благородство. Обожава водката и много лесно се превръща в грубиянин.

Елвира Кастийо

По-голямата сестра на Алехандро и Соледад. Независима жена, малко ексцентрична и почти не се притеснява за парите. Открива мъжа на живота си в лицето на Владимир, бащата на Татяна. Двамата се събират след много недоразумения и намеса от страна на Магали. Една странна двойка, много хармонична и забавна.

Деянира

Израснала е в един бордей, в който е работила майка й. Деянира може би щеше да стане проститутка, ако не беше срещнала един италианец, който я е научил да пее опери и който, влюбен в нея, я отвежда в столицата. След като я изоставил, тя става любовница на един банкер, от когото забременява, но решава да абортира. Отегчена от оскърбленията на мъжете, тя се научава да работи, първо като сервитьорка, но се превръща в любовница на Диего, който я включва в групата си като хористка.

Диего Колменарес

Диего винаги е бил близо... близо до това да бъде голям музикант, успешен певец, но винаги нещо е проваляло плановете му. Той е паразит, който вижда в Хуанита златна мина.

Сусана

Най-добрата приятелка на Хуанита. Романтичка и мечтателка, Сусана е вечната оптимистка и начина, по който се държи, й отваря врати. Тя е експерт по оцеляване на улицата: продава пирожки, цветя и химикалки в автобусите. 

Източник: www.caracoltv.com