Алина Лосано (Alina Lozano)

Рейтинг:  6.03  (33 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Родена през 1965 година в Колумбия.

Учила е в Националната школа по драматични изкуства (Escuela Nacional de Arte Dramático) и в Майсторски клас на Сантяго Гарсия.

Страхлива, скромна, самотна и дори асоциална - така се опитва Алина Лосано като ученичка. Но сега, след повече от 25 години стаж като актриса, тя се чувства успяла не само в театъра, но в киното и телевизията. Приема се за спокойна, уверена жена, която умее да се контролира, да приема страховете си и с желание да се учи всеки ден. Обича да се събира с младите, защото, според нея, всяко поколение носи по нещо ново.

Неин учител е големият маестро Алваро Родригес, човек, за когото казва, че е крайно умен и благоразумен. Шест години след като се дипломира в университета в специалност Хотелска администрация и работи по специалността си, Алина осъзнава, че нейното призвание е друго. Тогава се включва в театралната група на своя учител - „El Callejón del Gato". След това отново се опитва да усвои друга професия, този път - Право, но не успява, защото осъзнава, че актьорството я привлича много повече. Винаги е получавала подкрепата на майка си, която приема нейното решение - не може да се мъчи с професия, в която не се чувства на мястото си. Двете, майка и дъщеря, винаги са били близки приятелки и си споделят всичко.

След тези неуспешни опити, Алина Лосано се отдава изцяло на играта. Получава предложение на Даго Гарсия и не се отказва - това е само началото. След снимките във сериала „Romeo y buseta", тя остава без работа повече от една година. Това е много тежко време за нея, време на размисли и съмнения. Така тя осъзнава тежестта на актьорската професия - един ден може да има голям успех, а след това не се знае нищо.

През 2002 година, получава три награди за ролята си в теленовелата „Pedro el Escamoso", а през 2004 година получава награда за най-добра чуждестранна актриса за ролята си в теленовелата „Наричаха я Луна" Mara de Oro de Venezuela.

Източник: www.colarte.com