Габи Еспино (Gaby Espino)

Пълно име: Мария Габриела Еспино Ругеро (Maria Gabriela Espino Rugero)
Дата на раждане: 15 Ноември 1977 г.
Зодия: Скорпион
Месторождение: Каракас, Венецуела
Близки: двама братя – Мариано и Густаво, и две сестри – Андреина и Нели
Семейно положението: разведена
Съпруг/а: Кристобал Ландер (Cristobal Lander) от 14 юни 2007 година до 2010 година
Деца: дъщеря - Ориана Ландер Еспино (9 юли 2008 г.); син - Николас (13 февруари 2012 г.) от връзката ѝ с Жанкарлос Канела
Височина: 176 см

Рейтинг:  7.71  (419 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Габи Еспино е венецуелска актриса.

Баща ѝ е бил инженер химик, а майка ѝ се е посветила на рекламата. От много малка Габи е очарована от животните и е искала да стане ветеринар. След това решава да учи медицина, но се отказва от тази професия. След това започва да учи одонтология, но е неудовлетворена и за това се насочва към рекламата. Първоначално нито е привлечена, нито й е интересно да работи в телевизията.

Започва да работи в телевизията на 17 годишна възраст като аниматор в детското предаване „Nubeluz“, след като е избрана на специален кастинг, на който се явява без особено надежди. В продължение на девет месеца, тя и още две нейни приятелки, които тя приема като сестри, посещава уроци по театър, пеене, танц, анимация и движение, като не записва и една програма. Следват две години на тежка работа. След това изоставя анимацията и се отдава на актьорството, участвайки в няколко младежки теленвели - „A todo corazon“ и „Asi es la vida“.

Освен в телевизиата, Габи се снима в реклами, сред които са рекламите на Пантен, Пепси Кола. Участва и във видеоклипове на певците Фалвио Сесар и Луис Фонси.

Любими певци: Кристиан Кастро (Cristian Castro) и Луис Фонси (Luis Fonsi).

Най-големият ѝ дефект... Ревността.

Любима храна: спагети и „la hallaca“.

Професионална мечта: да се снима в игрални филми, а ролите, които иска да изиграе са жена-полицай, луда жена и проститутка.

Източник: www.imdb.com , www.grandesestrellas.com