Жанкарлос Канела (Jencarlos Canela)

Дата на раждане: 21 Април 1988 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Маями, Флорида, САЩ
Родители: Лисет и Ериберто
Близки: Джейсън Канела (Jason Canela) - актьор, Анет и Ерик
Деца: син - Николас (13 февруари 2012 г.) от връзката му с Габи Еспино

Рейтинг:  7.84  (191 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Жанкарлос Канела е кубино-американски певец, композитор, актьор и модел. Изгрява в телевизията благодарение на безупречната си работа в теленовелата „Чужди грехове" - история, в която интерпретира Алфредо Торес, син на героите на Маурисио Ислас и Соня Смит.  

Благодарение на свето име, външен вида си и гласа, Жанкарлос става известен в САЩ и често се появява по страниците на списанията.  

Освен като актьор, Жанкарлос се изявява и като певец в теленовелата „Чужди грехове" - заедно с доминиканската певица Кристал Мари (Cristal Marie) изпълнява главната песен на теленовелата.  

Жанкарлос се изявява от много малък като модел и в училищните пиеси.  

Жанкарлос започва своята артистична кариера на 12 години, когато става част от музикалната група „Boom Boom Pop". През 2002 година, Жанкарлос започва солова кариера. През следващите пет години Жанкарлос жъни успехи на световно ниво. Пее на конкурсите за красота Мис Свят през 2004 и 2005 година. Въпреки големите си успехи, той не прекъсва образованието си в New World School of the Arts, където се дипломира с отличие през 2006 година.  

Като певец се включва в много кампании на Лигата за борба с рака (The League Against Cancer) в САЩ.

През 2008 година се включва в реалити шоуто на Telemundo „Ídolos de Juventud".

Жанкарлос е един от младите таланти, които се раждат веднъж на 30-40 години. Той е официалното лице на Маями пред света. Също така е избран за официален посланик на Christopher and Dana Reeve Foundation, която предлага помощ на хора, които страдат от различни видове парализа.  

Източник: www.jencarloscanela.com , www.tvnovelasperu.com