Лусиано Шафир (Luciano Szafir)

Пълно име: Лусиано Лебелсон Шафир (Luciano Lebelson Szafir)
Дата на раждане: 31 Декември 1968 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Сао Пауло, Бразилия
Родители: Бети и Габриел Шафир
Близки: сестра-близначка – Присцила, Александра и Саломао
Деца: дъщеря Саша Менегел (28 юли 1998 г.) от връзката му с Шуша Менегел (Xuxa Meneghel)
Височина: 189 см

Рейтинг:  7.17  (12 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Бащата на Лусиано е предприемач. Като млад актьорът е трябвало да се занимава с делата на баща си, но той избира друг път. На 20 години той отива в Европа, за да завоюва модния свят. Не минава и година, а младежът участва в дефилета на известни моделиери като Келвин Клайн, Армани и Тери Муглер.

При завръщането на Лусиано в Бразилия пред него се отварят вратите в телевизията. Той започва да работи в програмата Hebe на канал Rede Globo. В едно от предаванията участва съпругата на режисьора Карлос Манги, която след това разказва на съпруга си за Лусиано и той го кани да участва в теленовелата "Anjo Mau".

Красивият актьор скоро след това участва в "Labirinto", където изиграва ролята на Иван - продавач на коли. А след това следват предложение след предложение. В същото време той продължава да бъде телевизионен водещ и да покорява сърцата на момичетата.

Лусиано има и няколко роли в театъра, но той не се отнася към това достатъчно сериозно. По негови думи, той все още не е уверен в своя актьорски талант. Въпреки че ролята на Зейн в сериала "Клонинг" е много характерна и интересна, за Лусиано това е стъпка на пред в кариерата му. Той доказва, че може да играе еднакво добре и роли като тази на продавач на коли, и на любовник.

Покрай своята професия Лусиано обича да пътешества и се занимава професионално с фотография.

На 28 юли 1998 година Лусиано става баща на едно красиво момиче Саша, чиято майка е известната бразилска телевизионна водеща Шуша. В момента Лусиано и Шуша не живеят заедно, а Саша прекарва по-голяма част от времето си с майка си. Въпреки всичко, Лусиано много обича дъщеря си и се старае да прекарва повече време с нея.

Лусиано Шафир напуска Globo и има сключен договор с Rede Record до 2010 година.