Маргалида Кастро (Margalida Castro)

Пълно име: Маргалида Кастро Руеда (Margálida Castro Rueda)
Деца: две дъщери – Джина и Клара

Рейтинг:  7.14  (28 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Независимо каква роля играе Маргалида Кастро - на вещица или жена от висшата класа, призрак или жестока леля, или баба-сводница, нейните персонажи остават незабравими за всеки, който я гледа.

На какво се дължи успеха ти като актриса?

В това, че всичко, което правя, го правя с любов. И си имам собствен печат. Играя повече от 40 години и всеки персонаж за мен е различен. Обичам всичките си персонажи еднакво. Въпреки това, приемам работата си и както във всяка професия, трябва да се поема отговорност.

Какво или кой те кара да продължиш с тази професия?

Движещата сила за мен винаги е била публиката. Никога няма да забравя комплимента, който ми направи лично Давид Стивел. Това беше най-доброто в живота ми и се превърна в мотив да продължавам напред. Той ми каза, че независимо дали играя в драма или комедия, винаги успявам да бъда убедителна. И в този смисъл, мога да допълня отговора си на първия въпрос - успехът ми до някъде се дължи на това, че успявам да убедя публиката, хората ми вярват. Правдоподобността трябва да е ръководна за актьора, за да може да накара публиката да плаче, когато героят плаче и да се смее заедно с теб.

Някога искала ли си да се откажеш от играта?

Никога. Винаги съм имала работа и това може би е резултат на моите молитви към Свети Хосе, който е моя покровител.

Кой е персонажът, от който имаш най-много спомени?

Определено, това е леля Чавела (от „Аз обичам Пакита Гайего"). За мен тя е най-добрата ми роля, която съм изиграла.

А в театъра?

Колкото и странно да звучи, това е една роля в мюзикъл, който изиграх в националния театър.

Може ли да се каже, че си работила с всички?

Да, работила съм с всички режисьори и колеги. Превърнала съм се в леля за всички, а те са като мое семейство. Аз съм човек, който винаги дава всичко от себе си, където и да отида. Нося радост и съм добра колежка. Чувствам, че това е взаимно.

Какво е най-доброто и най-лошото, което ти се е случило през кариерата?

Най-доброто - станах част от всяко колумбийско семейство. Радвам се, че печеля обичта на колумбийците с моето изкуство. А най-лошото - че не съм толкова позната в чужбина. Свикнала съм да бъда близка с публиката.

Чувстваш ли се щастлива?

Напълно. След всички проблеми, с които съм се сблъсквала, мога да кажа, че сега съм щастлива. Имам две прекрасни дъщери, които ме дариха с внуци. Може да се каже, че съм успяла и в професионално отношение. Какво повече мога да искам!

Източник: encolombia.com