Мариана Очоа (Mariana Ochoa)

Пълно име: Мариана Йоланда Очоа Рейес (Mariana Yolanda Ochoa Reyes)
Дата на раждане: 19 Февруари 1979 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Височина: 163 см

Рейтинг:  8.17  (12 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Мариана Очоа е мексиканска актриса и певица.

Когато е едва на три години става ясно, че Мариана обича представленията и по това време се записва на балет и танци. На 9-годишна възраст Мариана започва своята професионална кариера, участвайки в мексиканската версия на „Grease" (Onda Vaselina). Големият успех на тази продукция помага за издаването на няколко албума. Детската музикална група, която се казва „Onda Vaselina", прераства в младежката група OV7 - една от най-успешните поп-групи. Тази група продава повече от 5 милиона копия по цял свят и обикаля на турнета през 14-те години съществуване.

Когато групата решава да се разпусне, Мариана веднага се заема с осъществяването на мечтата си да стане актриса и се записва на различни курсове. Първият й проект като актриса е главната роля в теленовелата „La Hija del Jardinero". Теленовелата се радва на голям успех в повече от 50 страни. След това Мариана издава първия си солов албум. Албумът „Yo soy" достига челните позиции в класациите в Мексико и следва успешно турне.

През 2005 година, Мариана продължава да работи по своя албум, когато се снима във втората си теленовела - „Top Models". След това се премества в САЩ, където посещава курсове по актьорство и усъвършенства своя английски език. Тя учи в едни от най-престижните институти в Ню Йорк. През същата година, Мариана работи и в първия си проект в Холивуд - „Chinaman's Chance". Малко след това получава предложение за главната роля в теленовелата „Amor sin Condiciones". Теленовелата има успех в повече от 70 страни.

Мариана подготвя втория си соло-албум с Warner Music Mexico. Животът й преминава между Холивуд и Мексико сити, където продължава своята успешна международна кариера на актриса и певица.

Източник: www.imdb.com