Моника Франко (Mónica Franco)

Месторождение: Кали, Колумбия
Семейно положението: омъжена с един развод
Съпруг/а: настоящ съпруг – Херман Порас (Germán Porras)
Деца: Вианка (1995 г.)

Рейтинг:  7.00  (33 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Родена на 25 август, зодия Дева.

Родена в Кали, Моника Франко живее там до 10-годишна възраст, след което с цялото си семейство се премества в Ню Йорк. Въпреки че живеят далеч от родината, родителите й са се постарали да я възпитат така, че да не изгуби своята идентичност и навици. Не е спряла да яде боб, нито да танцува салса. От съвсем малка, Моника обича да позира. Актрисата си спомня, че често е хващала четката си за коса и се е изявявала пред брат си и сестра си. Като девойка печели конкурс за красота в конкурс, организиран от персонала на компанията, в която работел баща й. За това тя си е представяла, че ще се превърне в танцьорка. Тя се увлича по танците и посещава курсове по усъвършенстване.

Животът й се променя, когато заедно със сестра си посещават Маями по време на една ваканция. Актрисата си спомня, че един ден, докато се разхождали из един търговски център, са им подхвърлили идеята да се пробват като модели. И двете опитват. И така, тя получава първата си работа - в реклама на една хотелиерска компания. След завръщането си в дома, Моника се амбицира да стане модел и да се появи във всички списания по света. И явно това е нейната съдба и нейната мечта много скоро започва да се превръща в реалност.

Животът й на пътешественик продължава. В продължение на седем години тя обикаля различни краища на света като топ-модел. За последното си пътуване си спомня с носталгия - била е бременна във втория месец, когато й предлагат да дефилира в Осака, Япония. Тогава тя не казва, че е бременна, защото не е искала да пропусне тази възможност.

Когато се ражда Вианка, животът на Моника става по-спокоен и тя се застоява повече на едно място. Но за нейно щастие, малката е наследила от майка си приключенския дух и лесно се приспособява на всяко място.

Първо Моника живее в Аржентина със съпруга си, но след приятелска раздяла, тя се установява в Мексико, където опитва късмета си като телевизионна водеща. След това получава предложение от TVAzteca за участие в теленовелата „AI norte del corazón". Тази роля й показва две неща: че иска да бъде актриса и че не е готова за това. След края на снимките, Моника се записва в курсове по актьорско майсторство.

Източник: www.colarte.arts.co